Επικαιρότητα
Τμήμα της αρχαίας Εγνατίας Οδού ήρθε στο «φως»
Τμήμα της αρχαίας Εγνατίας Οδού ήρθε στο «φως». Πρόκειται για ένα σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα που εμφανίστηκε σε αρχαιολογική σκαπάνη της ΔΕΥΑ Κομοτηνής. Το σημείο του ευρήματος είναι περίπου δύο χιλιόμετρα από την κωμόπολη του Ιάσμου στην κατεύθυνση της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ιάσμου.

Αντι-περιφέρεια Ροδόπης
Συνάντηση Ελένης Λαφτσή με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Αντιπροσωπεία της παράταξης ΠΟΛΗ-τικη ΑΝΑΤΡΟΠΗ με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Κομοτηνής,Ελένη Λαφτσή, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδοπης, κ.Νίκο Τσαλικίδη, με σκοπό να ενημερωθούν για ζητήματα που άπτονται κοινής αρμοδιότητας του Α και Β βαθμού αυτοδιοίκησης και να αναδιαμορφώσουν λύσεις τους. « Θέσαμε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρει, όταν αρκούν μόλις λίγες ώρες ακραίων καιρικών φαινομένων για να πλημμυρίσουν οικισμοί και αγροτικές εκτάσεις.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κα Λαφτσή και σημειώνει ως πρόσφατο παράδειγμα τις πλημμύρες στην περιοχή Μικρού Κρανοβουνίου, Παραδημής και Ν.Καλλίστης, καθώς και στις αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή ανάμεσα στα Παγούρια και στο Ν.Σιδηροχώρι. «Τα πλημμυρικά φαινόμενα πλήττουν τους συμπολίτες μας και θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις και αποφάσεις στην κατεύθυνση της πιο αποτελεσματικής διαχείρισης των υδάτων.» Την συζήτηση απασχόλησαν και αλλά ζητήματα, εξίσου αναγκαίων υποδομών, όπως η κατασκευή ταμιευτήρων που είναι τόσο αναγκαίοι στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, καθώς και των αναδασμών, όπως αυτός της Γρατινής, οι οποίοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής. Αλλά και ζητήματα συντήρησης και αποκατάστασης φθορών του επαρχιακού οδικού δικτύου ,όπως είναι ο δρόμος που συνδέει την Κομοτηνή με το Ν.Σιδηροχώρι. «Κανένα πρόβλημα που αφορά το συνδημότη μας, δεν είναι ξένο προς εμάς, ασχέτως σε ποιο βαθμό αυτοδιοίκησης ανήκει η αρμοδιότητα του.» ανέφερε η κα Λαφτσή.

Κόμματα Κινήματα
Αθηναϊκή παράσταση με φόντο τη Θράκη
Στην περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ_Θ « Λησμόνησε πως ήταν οι πολιτικές που άσκησαν για πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ, στις οποίες και ο ίδιος συμμετείχε, αυτές που οδήγησαν την περιοχή μας στις τελευταίες θέσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πολιτικές κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, διαφθοράς, διαπλοκής που σκόρπισαν «κουφάρια» στην Θράκη και γιγάντωσαν την ανεργία και την μετανάστευση.» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται: « Προφανώς θα ήταν αφελής όποιος θα περίμενε να αναγνωρίσει ο κ. Μητσοτάκης κάποια θετικά του κυβερνητικού έργου στη Θράκη, ένα σχέδιο βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης που ξεδιπλώνεται, την προσπάθεια μετατροπής της Περιφέρειας ΑΜ_Θ σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο, με μεγάλα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούνται στα λιμάνια, στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, στους ενεργειακούς αγωγούς κλπ και τα οποία ήδη αποδίδουν τους πρώτους καρπούς. Όμως εξέπληξε τους πάντες ο κ. Μητσοτάκης, όταν το μόνο συγκεκριμένο έργο που εξήγγειλε ήταν ένα έργο που ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση, δηλ. το δίκτυο φυσικού αερίου που βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης!» Στην ίδια ανακοίνωση η δημιουργία Μουσουλμανικού Συμβουλίου παρά τω Πρωθυπουργώ, χαρακτηρίζεται προεκλογικό πυροτέχνημα σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έλυσε το θέμα της σαρία, άνοιξε το θέμα των μουφτειών και ασφαλώς η μειονότητα ξέρει ότι αν μια κυβέρνηση λύσει το θέμα των διαχειριστικών επιτροπών των βακουφίων αυτή θα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.»

Περιφέρεια
Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ του απερχόμενου και του νέου Διοικητή της ΧΧΙ ΤΘΤ
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο πραγματοποίησαν ο απερχόμενος Διοικητής της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, και ο νέος Διοικητής Ταξίαρχος Ιωάννης Μπόγδος. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον απερχόμενο Διοικητή για τη συνεργασία, ενώ ευχήθηκε στο νέο Διοικητή καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα έχουν μια αποδοτική συνεργασία.

Εκδήλωση Κ. Κατσιμίγα σήμερα στην Κομοτηνή
Υποψήφιους του συνδυασμού για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης θα παρουσιάσει σήμερα στις 20:00, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Κώστας Κατσιμίγας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Chris & Eve (3ο χλμ Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης).

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρης Παπατολίδης στην Ξάνθη
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρης Παπατολίδης περιοδεύει σήμερα στην Ξάνθη. Στις 7μμ θα μιλήσει σε εκδήλωση – ημερίδα της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και του ΤΣ Ξάνθης της ΚΝΕ, στο Πολυτεχνείο (αίθουσα Α).

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ο Αντώνης Γραβάνης συγχαίρει τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής
Με αφορμή την παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κομοτηνής, στο πλαίσιο των εκστρατειών Ecomobility και Free Mobility, ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης με δήλωση του συνεχάρη τους μαθητές λέγοντας μεταξύ άλλων:« Η νέα γενιά αντιλαμβάνεται πλήρως τη νέα πρόκληση για κοινωνική ισότητα, ελευθερία και προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από την εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών και δείχνει έτοιμη να εργαστεί γι’ αυτό τον σκοπό.» παράλληλα σημειώνει ότι: « Η «Σύμπραξη Προοπτικής», με τις θέσεις της για την Έξυπνη Πόλη, αλλά και για το ζωντάνεμα των γειτονιών του Δήμου μας, μέσα από ήπιες αστικές παρεμβάσεις, εκφράζει ακριβώς αυτήν την ανάγκη για αλλαγή, στις συνθήκες, στις συμπεριφορές σε νοοτροπίες και αντιλήψεις»

Αναβαθμίζεται το κέντρο της Ξάνθης με την τοποθέτηση υπόγειων κάδων νέας τεχνολογίας
Ξεκίνησε η τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της Ξάνθης. Το νέο σύστημα υπόγειων κάδων συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης , αφού αποτρέπει ριζικά την έκθεση των απορριμμάτων σε κοινή θέα και ελέγχει με βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα των δυσοσμιών, χάρη στη στεγανότητα του συστήματος. Επίσης, επιτρέπει τη συμβατή συνεργασία με τον υφιστάμενο στόλο απορριμματοφόρων του Δήμου μας και οι απαιτήσεις συντήρησής του είναι ελάχιστες. Η κατασκευή τους είναι στιβαρή και ανθεκτική, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται η μακρόχρονη χρήση του χωρίς προβλήματα. Οι 23 νέοι υπόγειοι κάδοι συνιστούν την πιο φιλική μέθοδο διαχείρισης απορριμμάτων τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τους χρήστες κι έρχονται να αντικαταστήσουν περισσότερους από 70 συμβατικούς κάδους στο κέντρο της Ξάνθης, διαμορφώνοντας πιο καθαρές αστικές ζώνες.
Πολιτική
Υπουργική απόφαση για κατανομή προσωπικού στα Καταστήματα Κράτησης
Την απόφαση κατανομής 557 Υπαλλήλων, Κλάδων ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, στα Καταστήματα Κράτησης υπέγραψε χθες η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου -μετά την ανάρτηση του πίνακα της προσωρινής κατάταξης των υποψηφίων της προκήρυξης 6Κ του 2018 από το ΑΣΕΠ και την υποβολή σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Παρέμβαση Βούλας Ελευθεριάδου για την δημιουργία δομών φιλοξενίας παιδιών
«Τα παιδιά αναδεικνύονται τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής δυσπραγίας των γονέων, πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών λαμβάνουν χώρα ενίοτε καταστάσεις που μόνο περήφανους δε μας κάνουν ως κοινωνία» δηλώνει με ανάρτηση της στα Social Media η πολιτευτής της ΝΔ κα Βούλα Ελευθεριάδου και σημειώνει ότι «το κράτος πρόνοιας βρίσκεται εμφανώς σε αδυναμία διαχείρισης των νέων δεδομένων.» Αποτέλεσμα, όπως σημειώνει η κα Ελευθεριάδου « χαμένες παιδικές ψυχές που κανείς δε μιλάει γι αυτές. Η ενίσχυση των δομών αυτών στο νομό μας αποτελεί πολιτική (μου) προτεραιότητα» καταλήγει η πολιτευτής της Ν.Δ..
Πρωτογενής Τομέας
Η Υποβολή αιτήσεων για Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα 2019 – 2020.
Την άμπελο-οινική περίοδο 2019-2020 θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου . Στόχος των μέτρων του εν λόγω προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω: – της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού – της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον – της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως 20 Μαΐου 2019.
Κοινωνία
Επίδομα στέγασης
Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους του προγράμματος Επίδομα Στέγασης. Η υποβολή αίτησης γίνεται είτε ηλεκτρονικά απευθείας από τους ενδιαφερόμενους, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιούν για υποβολή φορολογικής δήλωσης (TAXIS NET) στην ιστοσελίδα www.epidomastegasis.gr, είτε, στη Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών Δήμου Κομοτηνής – Πρόνοια (Φιλικής Εταιρείας και Φιλίππου – ώρες εξυπηρέτησης 09.00 – 14.00 – Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2531022535 & 2531082104).
Ενημερωτική εκδήλωση από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ροδόπης
Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιούν ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ροδόπης, μέλος της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Ξενοδοχείου Ορφεύς . Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, την κτηματαγορά και την οικοδομή: Φορολογία ακινήτων.ΕΝΦΙΑ & Συμπληρωματικός Φόρος.Αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Φορολογικές δηλώσεις 2019 – Φορολογία εισοδήματος, γον. παροχών & κληρονομιών. Επιδότηση ενοικίου και πρόστιμα ιδιοκτητών. Μισθώσεις επαγγελματικές, κατοικιών, βραχυχρόνιες μισθώσεις (AirBnB). Εθνικό Κτηματολόγιο. Η νέα φάση δηλώσεων. Διαδικασία, τέλη, προθεσμίες κλπ. Δημοτικά τέλη καθαριότητας – φωτισμού: Νέα προθεσμία και διαδικασία για τις δηλώσεις απαλλαγής των κενών/μη ρευματοδοτούμενων ακινήτων. Τακτοποίηση αυθαιρέτων. Προθεσμίες, διαδικασίες, συμβολαιογραφικές πράξεις. Νέα εκπτωτικά προγράμματα ασφάλισης κτιρίων για τα μέλη των σωματείων ΠΟΜΙΔΑ. Εισηγητές: Ο Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ Δικηγόρος κ. Στράτος Παραδιάς (Κεντρικός ομιλητής) και ο ασφαλιστικός Σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Νίκος Κεχαγιάογλου Συντονίστρια: Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ροδόπης, δικηγόρος κα Χρύσα Κυριακούση . Η Είσοδος είναι ελεύθερη.
Παιδεία
Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ξάνθης
Τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν την Πέμπτη 14 Μαρτίου σε σχολική μονάδα του Δροσερού Ξάνθης και είχαν ως αποτέλεσμα βιαιοπραγία σε βάρος δασκάλου καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο Διδασκαλικός Σύλλογος της Ξάνθης. Εκφράζει την αγανάκτηση όλων των εκπαιδευτικών και τη βαθιά ανησυχία τους για το νέο αυτό περιστατικό βίας κατά εκπαιδευτικού που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων παρόμοιων, λυπηρών συμβάντων ανά την Ελλάδα, όπου εκπαιδευτικοί γίνονται δέκτες βίαιης συμπεριφοράς από γονείς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού αυτού, πέραν του τραυματισμού του εκπαιδευτικού και της εισαγωγής του στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου, υπήρξαν λεκτικές, φραστικές επιθέσεις και εναντίον των παρευρισκομένων συναδέλφων στην προσπάθειά τους να προστατέψουν το συνάδελφό τους.
Διαλέξεις στην Ακαδημία δια βίου μάθησης στην Περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης
Συνεχίζονται σήμερα οι διαλέξεις στην Ακαδημία δια βίου μάθησης στην Περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης. Θέμα της διάλεξης στην Κομοτηνή: Η πρόσληψη της Θράκης στη δυτική πρώιμη νεωτερικότητα με ομιλήτρια την Παναγιώτα Τζιβάρα, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ. Η διάλεξη θα δοθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων ‘’ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ’’ της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στις 19:00-21:00. Στην Ξάνθη την ίδια ώρα ο Σπυρίδων Ντούγιας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ΔΠΘ θα αναπτύξει το θέμα: Βιοδιυλιστήρια: παρούσα κατάσταση και προοπτικές
«Σχολική Μάθηση και επιτυχία στις εξετάσεις χωρίς άγχος»
«Σχολική Μάθηση και επιτυχία στις εξετάσεις χωρίς άγχος» είναι το θέμα του σεμιναρίου διάρκειας: 8 ωρών που θα πραγματοποιηθεί την 1η και την 4η Απριλίου από τις 17:00 έως τις 21:00 στην Καπναποθήκη Π Καπνεργατών 9.

 

Europe Direct
Ο «Ρατσισμός: Σταματάει με εμένα!»
Ο «Ρατσισμός: Σταματάει με εμένα!» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, σε συνεργασία με τις ασκούμενες φοιτήτριες Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ και τις εθελοντικές ομάδες του Κέντρου «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαιώματα του παιδιού» και «Κοινωνικών Θεμάτων», και με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, της Περιφέρειας ΑΜΘ και των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (JEF Κομοτηνής), προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια ανάδειξης των διαστάσεων του ζητήματος του ρατσισμού. Η ακτιβιστική δράση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη , 21 Μαρτίου στις 12:00 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Οι εθελοντές του Europe Direct Κομοτηνής θα ενημερώσουν τους πολίτες της Κομοτηνής σχετικά με το πολύπλευρο θέμα του ρατσισμού και των διακρίσεων που τα τελευταία χρόνια αναβιώνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Πολιτισμός
Χελιδονίσματα
Αναβιώνει και φέτος το δρώμενο «Χελιδονίσματα» από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και τον πολιτιστικό σύλλογο «Βυζαντινού Φρουρίου» σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑΚ και τη συμμετοχή των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όσων συλλόγων επιθυμούν. Από τις 09:30 π.μ., οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής θα ξεκινήσουν από το χώρο του σχολείου και θα περιηγηθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, μαζί με όσες τάξεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων επιθυμούν να τους συναντήσουν στη διαδρομή τους, τραγουδώντας τα κάλαντα της Άνοιξης με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο -ΙΚΑ-Περιφέρεια ΑΜΘ-Δημαρχείο-Ταξιαρχία-Πλ. Αρχ. Χρυσάνθου-οδός Ν. Γρηγορά-οδός Βενιζέλου-Πλατεία Ειρήνης.

Συνομιλώντας με τη Ρέα Γαλανάκη
Η ΕΛΜΕ Ξάνθης παρουσιάζει τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη σε εκδήλωση με θέμα «Συνομιλώντας με τη Ρέα Γαλανάκη», σήμερα στις οκτώ το βράδυ στην «Οικία Μάνου Χατζηδάκι. Με τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη συνομιλεί η Λ. Δαμιανάκη, φιλόλογος – θεατρολόγος.

 

Ανοιχτή Συζήτηση με το κοινό
Νέα έκδοση
Το νέο του βιβλίο του καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Αντώνη Καμπά με τίτλο «Φυσική Δραστηριότητα & Ψυχοκινητική στην προσχολική ηλικία» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.
Ο χορός των Ποντίων
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» διοργανώνει τον ετήσιο χορό το ερχόμενο Σάββατο 23 Μαρτίου στις 21:00 στο Ποσειδώνιο .

 

 

Τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας στην Θεσσαλονίκη
Ο τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας, το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή «ΞΕΦΩΤΟ» της Θεσσαλονίκης. Μια νύχτα που ο αγαπημένος Θρακιώτης καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τραγούδια δικά του, αλλά και άλλων δημιουργών, που ερμήνευσε από το 1968 μέχρι σήμερα. Μαζί του, τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί συνοδοιπόροι: Τάσος Καπζάλας (φλάουτο-σαξόφωνο), Θωμάς Αραμπατζής (κιθάρα), Τάκης Κεραμέας (μπάσο) και Παναγιώτης Στιλπνόπουλος (ντραμς).

Θεατρική παράσταση
Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσιάζει το έργο του Michael Hollinger «Ένα άδειο πιάτο στο Μπιστρό, «Το Μεγάλο Βόδι» από την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 έως την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στις 9 το βράδυ, σε Σκηνοθεσία: Μυρσίνης Λαντζουράκη.

Εκκλησία και Κοινωνία
«ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 1821» είναι το θέμα της διάλεξης που διοργανώνει η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης με ομιλητή τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Γκουτζίνη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την σήμερα στις 20.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Περιβάλλον
Σεμινάριο βρώσιμων χόρτων
Το Πελίτι Κομοτηνής διοργανώνει την Κυριακή σεμινάριο βρώσιμων χόρτων της περιοχής μας. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από τη Νομαρχία στις 10:15 πμ Το σεμινάριο θα γίνει βιωματικά στη περιοχή της Μαρώνειας .

 

 

 

Αστυνομικό δελτίο
Στην παλαιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης προχθές το μεσημέρι συνέλαβαν την 37χρονη διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Αθλητικά
Αγώνας “ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 2019” της 24/3/2019»
Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης στο πλαίσιο του Κυπέλλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος 2019, διοργανώνει την Κυριακή 24 Μαρτίου , στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το Κολυμβητήριο Ξάνθης, τον αγώνα Αυτοκινήτων “ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 2019”. Οι αγώνες Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων έχουν ενταχθεί στα αγωνίσματα του μαζικού αθλητισμού και για το λόγο αυτό μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε διαθέτει δίπλωμα οδήγησης το οποίο είναι σε ισχύ. Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και να δείξουν τις δεξιότητές τους, με όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα το πρωί της Κυριακής και μέχρι τις 9:30, με το καθημερινό τους αυτοκίνητο. Ο αγώνας θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 11.00 π.μ..

Καιρός:
Αραιές νεφώσεις σήμερα στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί από 3 μέχρι 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Μοιράσου το άρθρο: