Περιφέρεια
Οι πρώτοι 10 υποψήφιοι με τον Κώστα Κατσιμίγα στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
Νέα πρόσωπα, καταξιωμένα κοινωνικά και επαγγελματικά, αλλά και έμπειρα με τη συμμετοχή τους στη δημόσια ζωή, όλοι τους με διάθεση να προσφέρουν στον τόπο και στους συμπολίτες τους, παρουσίασε , σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας. Πρόκειται για τους 10 πρώτους υποψήφιους, που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Αναλυτικά, οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, που παρουσίασε ο Κώστας Κατσιμίγας είναι οι: 1. Νεσέ Αλή – Νοσηλεύτρια, Υπάλληλος Φαρμακείου 2. Χριστίνα Δροσίδη – Νοσηλεύτρια, Υπάλληλος Φαρμακείου 3. Μεχμέτ Εμίν – Δασολόγος, 4. Αποστόλης Κουτάβας – Εργοδηγός μηχανολόγος 5. Αρζού Μπουραζάν Χαλήλ – Ειδικευόμενη ιατρός μαιευτήρας – γυναικολόγος. 6. Χακάν Μουμίν – Καθηγητής Τουρκικής Φιλολογίας, ιδιοκτήτης του Κέντρου Ξένων Γλωσσών. 7. Θεόδωρος Νικολαΐδης – Εκπαιδευτικός, Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής8. Κυριακίτσα (Κική) Παιδαράκη – Εκπαιδευτικός, 9. Ταχήρ Ταχήρ – Πολιτικός Μηχανικός,. 10. Χρήστος Χατζηπέμου – Δικηγόρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ν.Ροδόπης

Συνέντευξη Κώστα Κατσιμίγα στην ΕΡΤ Κομοτηνής
«Η Περιφέρεια είναι ένας αυτοδιοικητικός οργανισμός και έχει ανάγκη από ανθρώπους που γνωρίζουν τι είναι Αυτοδιοίκηση», τόνισε χθες μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, κ. Κώστας Κατσιμίγας. «Σε καμία περίπτωση δεν είναι επιχείρηση δεν είναι ένα ακόμα ΑΦΜ», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας με έμφαση ότι «είναι ένας θεσμός ο οποίος πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και να νοιάζεται για το καλό τους, για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου». Αναφερόμενος στην απερχόμενη διοίκηση, παρατήρησε πως τα τελευταία τρία χρόνια εμφάνισε εικόνα αποδόμησης με συνέπιες και στην αποδόμηση της λειτουργίας της Περιφέρειας. Στο φαινόμενο αυτό υπήρξε συνευθύνη όλων των εκλεγμένων μελών της παράταξης, άτομα τα οποία σήμερα έχουν ενταχθεί και σε διαφορετικά ψηφοδέλτια. Κανείς μέχρι πρόσφατα δεν αντέδρασε, πρόσθεσε, αφήνοντας την Περιφέρεια να πετά με αυτόματο πιλότο σημείωσε ο κος Κατσιμίγας Επίσης, ο κος Κατσιμίγας αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτιστοποίησης της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή με μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και στην ανάταξη και την ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής με έξυπνες και καινοτόμες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και την επανάχρηση κλειστών μονάδων.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής
Οικονομική ενίσχυση Συλλόγων
18 Σύλλογοι, 9 αθλητικοί και 9 πολιτιστικοί ενισχύθηκαν οικονομικά χθες με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών, τον κ. Δημήτρη Πολιτειάδη εκκρεμούν άλλα 40 παρόμοια αιτήματα έγκρισης ή μη επιχορηγήσεων. Ενώ μέχρι τώρα έχει διατεθεί το ποσό των 50.000 ευρώ για την ενίσχυση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

 

Ανέγερση μνημείου για τους αεροπόρους
Πράσινο φως στην ανέγερση μνημείου σε ένδειξη τιμής, των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος καταγομένων από την Κομοτηνή αεροπόρων ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής μετά από πρόταση του κ. Κωνσταντίνου Ιατρίδη. Πρόκειται για τους ιπτάμενους αεροπόρους : Υποσμηναγό Χατζηαντωνίου Δημήτρη του Αντωνίου, τον Υποσμηναγό Γκαγκαουδάκη Λεωνίδα του Γρηγορίου, τον ανθυποσμηναγό Κυριακού Γεώργιο του Περικλέους, άπαντες καταγόμενοι από την Κομοτηνή, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος και σε διατεταγμένη αποστολή.

Τιμήθηκε ο Κώστας Μπανιώτης
Τον Κομοτηναίο αθλητή του Στίβου Κώστα Μπανιώτη τίμησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη και για τις μέχρι σήμερα διακρίσεις του. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε για λογαριασμό του αθλητή ο Κώστας Μιχελής εκ μέρους της «Ολυμπιάδας», Σύλλογος στον οποίο ανήκει ο αθλητής.

Εκλογές Μάιος 2019
Κύκλο επαφών με Συλλόγους και Φορείς ξεκίνησε ο Γιάννης Γκαράνης
Κύκλο επαφών και συζητήσεων με συλλόγους και φορείς, ξεκίνησε ο επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών», υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον Ενιαίο Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων και τον Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, πραγματοποιώντας εξαιρετικά εποικοδομητικές συζητήσεις. «Η επιλογή να ξεκινήσει ο κύκλος αυτός των επαφών με τους συγκεκριμένους συλλόγους, έγινε προκειμένου να υπογραμμιστεί η πολιτική βούληση της συμπόρευσης μαζί τους.» αναφέρεται σε ανακοίνωση και σημειώνεται ότι «οι εργαζόμενοι εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που τους απασχολούν, και ο κ. Γκαράνης άκουσε με προσοχή και κατέγραψε το σύνολο των θεμάτων που έβαλαν οι εργαζόμενοι, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι για την «Κοινωνία Πολιτών» αποτελούν βασικούς συνεργάτες στη χάραξη και στην άσκηση των πολιτικών που αφορούν τον Δήμο Κομοτηνής. Δεσμεύτηκε, δε, ότι υπό τη διοίκηση του Δήμου από τον ίδιο, η δημοτική αρχή θα συμπορευτεί αρμονικά και σε απόλυτη σύμπνοια με τους εργαζόμενους, με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση και την υλοποίηση τού προγράμματος της «Κοινωνίας Πολιτών».»

Ένα συμβόλαιο για τα αδέσποτα προτείνει ο Τάσος Βαβατσικλής
Ένα συμβόλαιο για τα «αδέσποτα» προτείνει η δημοτική παράταξη «Ξε-κίνημα για την πόλη» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Τάσο Βαβατσικλή. Προτείνεται μεταξύ άλλων ο ορισμός αρμόδιου Αντιδημάρχου για τη διαχείριση των “αδέσποτων” που θα αναλαμβάνει και τα καθήκοντα της Οικολογίας και του Περιβάλλοντος. Δοκιμαστική σύσταση υπηρεσίας “Μητρώου ζώων” στο Δήμο. Καταγραφή, με τη συνεργασία των κατόχων τους, του πληθυσμού των δεσποζόμενων σκύλων, των νέων γεννήσεων και του θανάτου τους. Την ίδια καταγραφή ο Δήμος αναλαμβάνει να κάνει, σε συνεργασία με κοινωνικούς, επαγγελματικούς φορείς και συλλόγους, για τα “αδέσποτα”. Συνεργασία με τα pet shops της πόλης, για το αναγκαίο υποχρεωτικό τσιπάρισμα και βιβλιαρίου υγείας των σκυλιών που παραδίδουν στους πελάτες τους. Συνεργασία και κίνητρα, για τον ίδιο σκοπό με κτηνιατρικές υπηρεσίες, ιδιωτικά κτηνιατρεία, φιλοζωικές οργανώσεις. Επίσης, προτείνεται ο ορισμός και η δημιουργία Πάρκων δεσποζόμενων ζώων, η τοποθέτηση ταϊστρών και ποτίστρων, που καθημερινά θα συμπληρώνονται από το Δήμο με τροφή και νερό. Αλλά και νέο Κυνοκομείο, κατάλληλα διαμορφωμένο, σύμφωνα με το Νόμο.
Συνέντευξη Τύπου υποψηφίου Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Λεβέντη
«Η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας σε υγεία-πρόνοια, μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο με ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, όπου όλες οι παροχές θα είναι δωρεάν από το κράτος με βάση τις ανάγκες και με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.» τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Λεβέντης. Παράλληλα, προτείνει πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, με αντίστοιχη αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, με φορολόγηση του κεφαλαίου, με κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων στον κλάδο υγείας των ασφαλιστικών ταμείων. Με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και κάθε κατηγορίας εργαζομένων για τους φορείς υγείας.

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Απόστολος Ιωάννου
Ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Μαρωνείας – Σαπών και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» κ. Απόστολος Ιωάννου, την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 19:30 στην πόλη των Σαπών στο κατάστημα καφέ «Da Luz» θα παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης και τους άξονες του προγράμματός της.

Οικονομία
Ανακοίνωση για το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο
«Καλές οι εξαγγελίες , καλές και οι υποσχέσεις, αλλά όταν τα σημάδια της αποδιοργάνωσης είναι τόσα πολλά, όση καλή προαίρεση και να υπάρχει δεν μπορούν να αγνοηθούν.» αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης: «ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ» αναφερόμενη στην πορεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. «Το Κέντρο Διαμεσολάβησης που με τόσο ενθουσιασμό εξαγγέλθηκε από τη Διοίκηση του ΕΒΕΡ και έμεινε στα χαρτιά.. Την αυτονόητη για όλους κοπή πίτας που ποτέ δεν έγινε.» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται. « Φαίνεται ξεκάθαρα πια, πως με τέτοιο τρόπο, το επιμελητήριο μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς εσάς κ. Γραβάνη. Πότε θα αντιληφθείτε επιτέλους ότι επιβάλλεται να αφήσετε κάποιον άλλο να το βγάλει από τον αυτόματο πιλότο, μια που εσείς έχετε ανοίξει τα φτερά σας για αλλού;» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Περιβάλλον
Πρόγραμμα καταπολέμησης και επιτήρησης της λύσσας Έναρξη 10ης εμβολιακής εκστρατείας των αλεπούδων

Εμβόλιο δόλωμα για αλεπούδες(εξησθενημένος ιός λύσσας) SAG2

Για την αντιμετώπιση της λύσσας στα ζώα και την προστασία της υγείας του ανθρώπου, η xώρα μας εφαρμόζει πρόγραμμα δύο εμβολιαστικών εκστρατειών, ετησίως, κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο με εναέριες ρίψεις εμβολίων δολωμάτων για τον εμβολιασμό των αλεπούδων. Την άνοιξη θα ξεκινήσει από τις 3 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τα μέσα του Μαΐου. Οι εναέριες ρίψεις των εμβολίων δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν και σε Ροδόπη, Ξάνθη, Έβρο.

 

Κοινωνία
Ενημερωτική εκδήλωση από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ροδόπης
Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιούν ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ροδόπης, μέλος της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Ξενοδοχείου Ορφεύς . Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, την κτηματαγορά και την οικοδομή. Εισηγητές θα είναι: Ο Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ Δικηγόρος κ. Στράτος Παραδιάς (Κεντρικός ομιλητής) και ο ασφαλιστικός Σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Νίκος Κεχαγιάογλου Συντονίστρια: Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ροδόπης, δικηγόρος κα Χρύσα Κυριακούση . Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Μητρόπολη
Ευχέλαιο θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.ΜΕ.Α) Δήμου Κομοτηνής και συγκεκριμένα: 1) Στις 27 Μαρτίου στις 10.00πμ στο 1Ο ΚΑΠΗ και στις 28 Μαρτίου την ίδια ώρα στο 2Ο ΚΑΠΗ.

 

 

 

 

Πολιτισμός
Δράσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής από Δευτέρα 1 έως και Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου διοργανώνει σειρά δράσεων για τα παιδιά, πάντα με άξονα το βιβλίο που στόχο έχουν να προάγουν τα βασικά του δικαιώματα. Δικαίωμα στην μόρφωση και στην υγεία, δικαίωμα να ζει σε ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς βία και κακοποίηση αλλά και βασικό δικαίωμα να εκφέρει ελευθέρα τη γνώμη του, να ακούγεται και να πληροφορείται. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών από 1 έως και 12 Απριλίου κατά τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Κομοτηνής .
Νέο cd για τον Βαγγέλη Τσακίρη
Το δεύτερο cd του Ξανθιώτη συνθέτη Βαγγέλη Τσακίρη με τίτλο «15» είναι πραγματικότητα. Περιέχει 18 τραγούδια pop rock ballads ακουστικά και άλλα είδη ενώ ο γενικός τίτλος αυτής της δουλειάς είναι συμβολικός και αφορά τον ίδιο τον δημιουργό. Η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στις 19:00, στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Πυροσβεστική
Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας σημειώθηκε χθες για να απελευθερωθεί ένα περιστέρι το οποίο είχε σκαλώσει στα κλαδιά δένδρου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Η προσπάθεια συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των διερχόμενων πολιτών οι οποίοι χειροκρότησαν την αίσια έκβαση και την απελευθέρωση του πουλιού.

 

 

 

Αθλητικά
Έτοιμοι για το «THRAKI BIKE FESTIVAL»
Το «THRAKI BIKE FESTIVAL» πραγματοποιείται την Κυριακή 24 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, με στόχο να παρακινηθούν οι  πολίτες, μικροί  και μεγάλοι να χρησιμοποιούν το ποδήλατο. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις δέκα το πρωί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποδηλατικές διαδρομές για παιδιά ηλικίας 2-12 ετών • Παιχνίδια εξοικείωσης με τον ΚΟΚ και τη σωστή χρήση ποδηλάτου • Ποδηλατοβόλτα στο BIKE Park της Κεντρικής Πλατείας Κομοτηνής, αλλά και ποδηλατική διαδρομή αντοχής 60 χλμ. Το THRAKI BIKE FESTIVAL θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους οι αθλητές εθνικών ομάδων ποδηλασίας. Όλες οι διαδρομές ξεκινούν και καταλήγουν στην Κεντρική Πλατεία.
Καιρός:
Αραιές νεφώσεις σήμερα στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί από 3 μέχρι 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Μοιράσου το άρθρο: