Οικονομία
Εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου
Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου, των παράνομων πλανοδίων πωλητών στους χώρους λαϊκών αγορών και της διακίνησης πάσης φύσεως παρανόμων και ενδεχομένως επικίνδυνων για την δημόσια υγεία προϊόντων ζητούν: η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Σωματείων Νομού Ροδόπης, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης με επιστολή τους προς τους: Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη ΑΜΘ, Δημάρχους Κομοτηνής και Μαρωνείας – Σαπών, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης καθώς και την Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Ροδόπης. Αιτούνται εν όψη της εορταστικής περιόδου του Πάσχα την άμεση ανταπόκριση των αρχών, καθώς είναι παρατηρημένο πως κατά τις εορταστικές περιόδους αυξάνονται αυτού του είδους οι δραστηριότητες, όπως τονίζουν.

Περιφέρεια
Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το σήμερα και το αύριο του τοπικού επιχειρείν
Μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το σήμερα και το αύριο του τοπικού επιχειρείν, προκάλεσε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, κατά την επίσκεψή του το απόγευμα της Πέμπτης, 18 Απριλίου, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης. Τον επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, Ανέστης Βαφειάδης, ο Γενικός Γραμματέας, Σάκης Δεμίρης, ο Ταμίας, Κυριάκος Δραγουμάνης, και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Γρηγόρης Τζενετίδης, ενώ παρούσα ήταν και η πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ξάνθης, Μαίρη Τσιακίρογλου. Στη συζήτηση που διήρκησε περίπου δύο ώρες, συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ροδόπης Αποστόλης Κουτάβας, Κική Παιδαράκη, Κοσμάς Παπαχρήστου, Ταχήρ Ταχήρ και Χρήστος Χατζηπέμου. Ο κ. Κατσιμίγας και τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατέγραψαν τα προβλήματα της τοπικής αγοράς και αφουγκράστηκαν τις αγωνίες των εκπροσώπων της, ενώ παρουσίασαν αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο συνδυασμός, με στόχο την ενίσχυση και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.
Περιβάλλον
Πέντε πινακίδες για τον Ασπροπάρη, τον πιο απειλούμενο γύπα της Ευρώπης, τοποθέτησε το WWF Ελλάς
Πέντε πινακίδες για τον Ασπροπάρη, τον πιο απειλούμενο γύπα της Ευρώπης, τοποθέτησε το WWF Ελλάς σε πέντε οικισμούς της Θράκης, το Σιδηρώ, το Σουφλί, την Πυλαία, τις Σάπες και τον Ίασμο με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών για τη σημασία σπάνιου αρπακτικού πτηνού για την κάθε περιοχή, τις απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα και τους τρόπους με τους οποίους καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του. Πιο συγκεκριμένα, οι πινακίδες πληροφορούν τους επισκέπτες για τη ζωή του Ασπροπάρη, του βενιαμίν των ευρωπαϊκών γυπών, ο οποίος κάθε χρόνο διανύει ένα μακρύ ταξίδι 5.000 χλμ, από την Αφρική, όπου διαχειμάζει, στα Βαλκάνια για αναπαραγωγή.

Βιβλιοπαρουσίαση
Το βιβλίο του ανταποκριτή της Ελληνικής Τηλεόρασης στις Βρυξέλλες κ.Γιώργου Συριόπουλου, με τίτλο «Ευρωφελή και Ανθενωτικά. Το σπάνιο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Οι θεμελιωτές. Τα σχέδια. Οι ρωγμές» εκδόσεις Λιβάνη, παρουσίασε ο Επικ. Καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός και υπ. Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης. Στην παρέμβαση του ο Θρακιώτης πολιτικός, ανέλυσε το σκεπτικό της κρίσης, εξηγώντας «πώς περάσαμε από την Ευρώπη των μεγάλων Οραματιστών, στην Ευρώπη των διαχειριστών. Από την ελπίδα της Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας στην σε μια τεχνοκρατική μεν, γραφειοκρατική δε ελίτ των Βρυξελλών, πλήρως αποξενωμένη από τα προβλήματα και τις αγωνίες των Λαών. Αυτό απομακρύνει τους πολίτες και τους στρέφει στα δεξιά ή τα αριστερά Άκρα κλονίζοντας το Ευρωπαϊκό Όραμα…» και πρότεινε « Χρειάζεται μια νέα Ευρωπαϊκή Ηγεσία που θα πλησιάσει και θα εμπνεύσει τους Ευρωπαίους πολίτες. Γι’ αυτό οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και καθοριστικές».

Εθελοντισμός
Οι Κατασκηνωτές συγκεντρώνουν βοήθεια
Οι Κατασκηνωτές σε συνεργασία με τους Προσκόπους Ξάνθης (1ο και 2ο Σύστημα), τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών (Τοπική Διοίκηση Ξάνθης) και το Βοήθεια στο Σπίτι (Δήμος Ξάνθης) οργανώνουν για έκτη συνεχόμενη χρονιά την ανοιχτή δράση κοινωνικής αλληλεγγύης «Πασχαλινή Κατασκήνωση Αγάπης» για οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες και δε μπορούν να παρέχουν τα χρειώδη, καθώς και για ανθρώπους που απέμειναν μόνοι τους και επιβεβαιωμένα χρειάζονται μια χείρα βοηθείας και υποστήριξης. Πιο συγκεκριμένα : 1. Συγκεντρώνουν είδη βασικής ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας (λάδι, δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδες, μπισκότα, χυμούς, κ.α.). 2. Βάφουν αυγά και ψήνουμε τσουρέκια. 3. Φτιάχνουν  λαμπάδες και δημιουργούμε δέματα αγάπης αντίστοιχα με αυτά ενός πνευματικού γονέα. Τα δέματα αγάπης θα διανεμηθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα με τη συμμετοχή εθελοντών και τη συμβολή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Τα σημεία και οι ημερομηνίες συγκέντρωσης είναι: 1. Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης και πολιτισμού των Κατασκηνωτών, παλιά πόλη, Παρασκευή 19/4 (18.00 – 21.00), Τηλ. 694 8272 754. 2. Γραφείο συλλόγου «Οι Κατασκηνωτές», Γήπεδο ΑΟΞ Βασιλίσσης Σοφίας, Μ. Δευτέρα 22/4 και Μ. Τρίτη 23/4 (18.00 – 20.00) Τηλ. 693 6974 386 3. Αστυνομική σχολή, τμήμα δοκίμων αστυφυλάκων Ξάνθης, υπόψη κ. Δ. Δετσαρίδη Τηλ. 697 4261 769, Μ. Δευτέρα 22/4 και Μ. Τρίτη 23/4. 4. Κτίριο Προσκόπων Ξάνθης, Χατζησταύρου 8, Τηλ. 693 6541 943, Σάββατο 20/4 12.00-15.00 και Κυριακή 21/4 10.00-13.00 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με: Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Ξάνθης “Οι Κατασκηνωτές” Βασ. Σοφίας 5 τηλ. 25410-70424, 697 5958 576 W: www.67100.gr/kat/ @: [email protected] FB: www.facebook.com/kataskinotes Googleplay: https://play.google.com/store/search?q=kataskinotes&hl=en

Περιφορά Επιταφίου & Ανάσταση
Περιφορά Επιταφίου & Ανάσταση στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου ΕΧΙΝΟΥ
Στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια της Ξάνθης 2019» θα τελεστούν, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου ΕΧΙΝΟΥ οι παρακάτω Ιερές Ακολουθίες: α. 26 Απρ.2019: Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (από 18:00-20:00). Ακολουθία Μ. Παρασκευής – Περιφορά Επιταφίου.(κίνηση με λεωφορείο). β. 27 Απρ.2019: Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ( 21:00- 22:15) Ανάσταση. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ. Παντελεήμων. (κίνηση ΜΟΝΟ με ΙΧΕ οχήματα). 2. Όσοι επιθυμούν, να παραστούν στις Ιερές Ακολουθίες και ταυτόχρονα, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, να συμπαρασταθούν στους ακρίτες, των Στρ. Φυλακίων και των άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων που διανυκτερεύουν στην Περιοχή (Κέντρο Υγείας, Αστ. Τμήμα, ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ, κλπ), θα πρέπει  να δηλώσουν συμμετοχή. 3. Οι επιθυμούντες να προσέλθουν, την Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, δύνανται να κινηθούν (ΔΩΡΕΑΝ) για τον ΕΧΙΝΟ, με μισθωμένο λεωφορείο. Θέση – ώρα αναχώρησης : α. Έμπροσθεν ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ αγοράς (40 Εκκλησιών). β. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 17:00 (καμία αναμονή).
Αστυνομία
Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την 20-4-2019 το βράδυ, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 37χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σύλληψη 23χρονου ημεδαπού για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Συνελήφθη την 20-4-2019 το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 23χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε κατάστημα στην πόλη της Ξάνθης, προκαλώντας φθορές σε αυτό, χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό του.

Μοιράσου το άρθρο: