Επικαιρότητα

Άγιο είχαν επιβάτες τουριστικού λεωφορείου
Άγιο είχαν οι επιβάτες ενός τουριστικού λεωφορείου με πινακίδες Αλβανίας, που κινούταν επί της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση από Κομοτηνή προς Ξάνθη. Εξετράπη της πορείας του λίγο μετά από τα διόδια του Ιάσμου.Στο λεωφορείο επέβαιναν 57 άτομα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Από την τροχαία διενεργείται έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

 

Περιφέρεια
Κώστας Κατσιμίγας από την Ξάνθη: «Να ξαναγεμίσουν τα χωριά μας με νέους ανθρώπους»
«Οφείλουμε στους νέους να δώσουμε ελπίδες, να τους ξαναφέρουμε πίσω στις πατρίδες τους», τόνισε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Ξάνθης, Κώστας Κατσιμίγας, από την Ξάνθη όπου την Παρασκευή παρουσίασε τους πρώτους 9 υποψήφιους με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. «Πρέπει να τους κάνουμε απαραίτητους εδώ, όχι στην Ολλανδία και τη Γερμανία», συμπλήρωσε, «πρέπει να ξαναγεμίσουν τα χωριά μας με νέους ανθρώπους, που να δουλεύουν εδώ».
Θέτοντας αυτόν ως πρωταρχικό στόχο, ο κ. Κατσιμίγας παρουσίασε εκτενώς την ατζέντα των προτεραιοτήτων του, εστιάζοντας τόσο σε ζητήματα που απασχολούν ειδικά τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, όσο και σε ζητήματα με υπερτοπικό ενδιαφέρον και με αντίκτυπο στο σύνολο των κατοίκων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Το πρώτο Thraki Bike Festival πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κομοτηνή
Το πρώτο Thraki Bike Festival πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κομοτηνή με την στήριξη Π.Ε. Ροδόπης και την συνδρομή εθελοντών και ποδηλατών – ποδηλατικών συλλόγων, όπως ο «Θράκας Ιππέας». Ποδηλάτες όλων των ηλικιών συμμετείχαν στις διαδρομές των 5 και 60 χιλιομέτρων ενώ τα μικρά παιδιά συμμετείχαν στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα που στήθηκε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Τιμήθηκαν από τους διοργανωτές ο πρωταθλητής του Ύψους Κώστας Μπανιώτης και ο πρωταθλητής της ποδηλασίας Χαρούν Μολλά. «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, τους χορηγούς και τους ανθρώπους που εργάστηκαν και στάθηκαν μέχρι τέλος με ήθος και αφειδώλευτη προσφορά στην πρώτη μεγάλη θεματική εκδήλωση της Ροδόπης και της Περιφέρειας που αφορά τον αθλητισμό.» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης σημειώνοντας ότι « Το 1ο THRAKI BIKE FESTIVAL αποτελεί πλέον ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για την περιοχή μας. Είναι μια δράση με υπερτοπικό χαρακτήρα και ακτινοβολία!» Για να καταλήξει λέγοντας ότι: «Η σημερινή μέρα ήτανε Αφιερωμένη σε 2 σπουδαίες μορφές του αθλητισμού που αντλούν την καταγωγή τους από τη Ροδόπη. Τον αθλητή του ύψους Κωνσταντίνο Μπανιώτη και τον αθλητή της ποδηλασίας Χαρούν Μολλά . Δυο μεγάλοι αθλητές της Ροδόπης. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!»

Υγεία
Συμμετοχή του συλλόγου ΔΑΔΑΑ στο 19ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ)
Στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ κ. Δημήτρης Αναστασόπουλους, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του συλλόγου ΔΑΔΑΑ για τον αυτισμό. «Είχα την τύχη να γνωρίσω ανθρώπους που καθημερινά μάχονται όχι μόνο για την βελτίωση της ζωής του παιδιού τους, αλλά όλων των παιδιών με Αυτισμό, Νοητική αναπηρία, Εγκεφαλική παράλυση, πολλαπλές αναπηρίες , σύνδρομο Down και Αισθητηριακές αναπηρίες.» αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του Συλλόγου και σημειώνει « Όλοι μαχητές της ζωής και πιο πολύ οι γυναίκες, πέντε εκ των οποίων βραβεύτηκαν για την προσφορά τους ως μάνες αδερφές και κηδεμόνες παιδιών με αναπηρία.» Η Βάσω Λάσπη, η Ολυμπία Κορδά η Έρη Καλογεροπούλου, η Άννα Φερεντζάκη και η Χριστίνα Σεϊτανίδου βραβεύτηκαν για την πολυετή προσφορά τους στο κίνημα μαζί με τον παραολυμπιονίκη Νίκο Πανανό. «Στο καθαυτό πρόγραμμα του Συνεδρίου είχαμε τον απολογισμό Δράσεων του απερχόμενου Γενικού Συμβουλίου το οποίο επί 4 χρόνια μαζί με τα 80 σωματεία μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ έδωσε μάχες για την υπεράσπιση των απορρεόντων από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες δικαιωμάτων των παιδιών μας.»

Έκθεση
Περισσότερα από 1.500 πτηνά παρουσιάστηκαν στην Κομοτηνή
Με επιτυχία διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κομοτηνή Έκθεση πτηνών από τον Σύλλογο Φίλων Περιστεριού Θράκης στον πολυχώρο Fair-Play. Επισκέπτες όλων των ηλικιών είδαν από κοντά περισσότερα από 1.500 πτηνά, το καθένα ξεχωριστό και με το δικό του ενδιαφέρον. Η έκθεση ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι της Κυριακής.

 

Παιδεία
Σε διαγωνισμό το Μάστανλη Κομοτηνής
Στο διαγωνισμό «Κάν΄το ν΄ακουστεί» του Ευρωπαϊκού Σχολικού Ραδιοφώνου συμμετέχει το μειονοτικό σχολείο Μάστανλη Κομοτηνής. «Ετοιμάσαμε το μήνυμά μας και καταθέσαμε τη συμμετοχή μας. Και τώρα….ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας! Τώρα θέλουμε την υποστήριξή σας! Μπέστε στη σελίδα του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Σχολικού Ραδιοφώνου και ακούστε το μήνυμά μας. Αν σας αρέσει κι αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε στην καρδούλα για να μας δώσετε την ψήφο σας! Είμαστε στον αριθμό 17 με το μήνυμα «Εμείς κλείνουμε την πόρτα» του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Μάστανλη Κομοτηνής.» αναφέρει η υπεύθυνη δασκάλα κα Μαρία Δήμου σε ανάρτησή της στο F/B σημειώνοντας «Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη!»

Πολιτισμός
Ο Λάκης Παπαδόπουλος εμφανίζεται σήμερα στο Paspartu Live Stage στη Κομοτηνή

Γιάννης Γιοκαρίνης, Νικόλας Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας και Λάκης Παπαδόπουλος

Ο Λάκης Παπαδόπουλος εμφανίζεται σήμερα στο Paspartu Live Stage στη Κομοτηνή για μία και μόνο εμφάνιση. Ερμηνευτής με ξεχωριστό τρόπο, πηγαίος, αυθόρμητος, με το δικό του γνωστό χιούμορ, έχει να καταθέσει πάμπολλες συνεργασίες στο ενεργητικό του, που αντέχουν στο χρόνο και αγαπάει ο κόσμος. Σερενάτα, τσάι γιασεμιού, κουρσάρος, εσύ εκεί, και θα χαθώ, το παλιό μου παλτό, έλα γοριλάκι, τσίχλα χωρίς ζάχαρη, για να σ’ εκδικηθώ, μενεξεδιά, έγινα για σένα Τούρκος και τόσα άλλα… Αιώνιος έφηβος και ακούραστος εργάτης της μουσικής καθηλώνει το κοινό σε ένα πέρασμα τόσων χρόνων μουσικής. Μαζί του: Παναγιώτης Αυγερινός -κιθάρα,φωνή

Την 25η ΜΑΡΤΊΟΥ οι Φιλοτέχνες διασκεδάζουν
Ένα παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με βασικό μενού- απεριόριστο κρασί -ζωντανή μουσική διοργανώνουν οι Φιλοτέχνες αύριο το μεσημέρι μετά από την λήξη της παρέλασης. Πληροφορίες στο 6946805554.

Μοιράσου το άρθρο: