Πολιτική
148.000 ευρώ στους δήμους της Ροδόπης για προληπτικό καθαρισμό βλάστησης
Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ενισχύονται οι δήμοι τόσο της Ροδόπης όσο και της Ξάνθης με το ποσό των 148.000 ευρώ αντίστοιχα αποκλειστικά για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Το εν λόγω ποσό μπορεί να αξιοποιηθεί από τους Δήμους, για τη χρηματοδότηση Προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης, με σκοπό την άμβλυνση των κινδύνων, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας, αλλά και για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται για τους ίδιους λόγους από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και εκτάσεις.
Πρωτογενής Τομέας
Τα προβλήματα των Κτηνοτρόφων της Περιφέρειας
Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον κο Σταύρο Αραχωβίτη οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης επισημαίνουν τα προβλήματα που εξακολουθούν να πλήττουν τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Για μια ακόμη φορά θέτουν το θέμα των τιμών του γάλακτος και του κρέατος που κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα και τις ελληνοποιήσεις των εισαγόμενων κτηνοτροφικών προϊόντων. Παράλληλα, ζητείται σημαντική παρέμβαση του Υπουργείου στο θέμα των βοσκοτόπων, που με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ από το 2015 έχει δημιουργήσει κτηνοτρόφους πολλών ταχυτήτων, στην ελληνική επικράτεια.

Συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Σταύρο Αραχοβίτη συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης στο Υπουργείο, όπου συζήτησαν τα προβλήματα των καπνοκαλλιεργητών. Επίσης, συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, τον κ. Δημήτρη Καρακώστα. Την αποστολή αποτελούσαν οι κ.κ. Εσάτ Χουσεϊν, Μουσταφά Μουσταφά, Χαλήλ Ιμπράμ Μουχαρέμ και Αμέτ Σινάν. Παρόν στις συναντήσεις ήταν ο Βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση Ελένης Λαφτσή και υποψηφίων ΠΟΛΗ-τικης ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με Σωματείο Α.μ.ε.Α Ροδόπης

Με το Δ.Σ. του σωματείου Α.μ.ε.Α Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης συναντήθηκε η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής κα Ελένη Λαφτσή. «Ήταν μια πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν οι δυνατότητες που έχει ο Δήμος,να κάνει πολύ περισσότερα για το ιδιαίτερο αυτό κομμάτι των συνδημοτών μας!» δήλωσε η κα Λαφτσή.
Περιφέρεια
«Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής και Σαπών των Παιδικών Χωριών SOS»
Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στην Κομοτηνή και τις Σάπες, επισκέφθηκε τη Μ. Τρίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ενόψει της γιορτής του Πάσχα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, συναντήθηκε και συνομίλησε με μέλη της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής και στελέχη, σχετικά με τη δράση των δομών, η οποία κατευθύνεται στη πληρέστερη υποστήριξη οικογενειών και παιδιών σε ανάγκη. Παράλληλα συζητήθηκαν η συνεργασία μεταξύ των Κέντρων και της Περιφέρειας κι ειδικότερα της Π.Ε Ροδόπης, στο πλαίσιο και του μνημονίου που υπεγράφη πρόσφατα και προβλέπει κοινές δράσεις, με θέμα την αναδοχή, την υιοθεσία, την ψυχική και κοινωνική υποστήριξη των παιδιών.

Ο Κωστής Σιμιτσής για τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα
Στα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα που αφορούν την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας αναφέρθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κωστής Σιμιτσής, στη διάρκεια συνέντευξής του Σχετικά με τη σιδηροδρομική σύνδεση ο κ. Σιμιτσής ανέφερε ότι το τρένο πρέπει να περάσει οπωσδήποτε από τη Νέα Καρβάλη, ώστε η γραμμή να έχει υψηλές εμπορικές δυνατότητες, με τρόπο που θα προκρίνουν οι μηχανικοί αλλά και με τρόπο που θα εξυπηρετεί τις τοπικές ανάγκες, χωρίς να βλάψει την πολύτιμη γεωργική γη. Θύμισε δε τον αγώνα ενάντια στον αγωγό TAP που προκαλεί μακροχρόνιες συνέπειες για την αγροτική παραγωγή.

Περιοδεία στη Σαμοθράκη
Διήμερη περιοδεία στη Σαμοθράκη πραγματοποίησε τη Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη, 23 και 24 Απριλίου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας.

Πολιτισμός
Βιβλιοπαρουσίασεις στην Ξάνθη
Η παρουσίαση των βιβλίων της Ελένης Ανδρέου, «Το Ξένο Βλέμμα» και «Των Αγίων Παρασκευής και Παντελεήμονος» θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η «ΣΗΜΑ» Εκδοτική  την Τρίτη 7 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. στον πολιτιστικό πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π». Τα βιβλία θα παρουσιάσουν οι:
• Θανάσης Μουσόπουλος, φιλόλογος-συγγραφέας-ποιητής.
• Ελένη Δημητριάδου-Εφραιμίδου, συγγραφέας-ποιήτρια.
• Γιάννα Βογιατζοπούλου, μέλος του Συλλόγου των Φίλων του ΙΘΤΠ, που θα διαβάσει αποσπάσματα από τα δύο βιβλία.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Πηνελόπη Καμπάκη- Βουγιουκλή, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Παρουσιάζονται τα Ελευθέρια
Το πρόγραμμα των Ελευθερίων Θράκης 2019, θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ (Κούλογλου 14)

 

 

 

Αστυνομικό δελτίο
Εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές από αποθήκες σπιτιών, αγρόκτημα και εργοτάξιο στο νομό Ροδόπης
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, έξι (6) κλοπές από αποθήκες σπιτιών, αγρόκτημα και εργοτάξιο, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 24-7-2017 έως 15-4-2019, σε οικισμούς της Ροδόπης. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο 19χρονων ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι δύο δράστες, ενεργώντας βραδινές κυρίως ώρες, εισήλθαν σε τέσσερις αποθήκες σπιτιών, ένα εργοτάξιο και ένα αγρόκτημα, από όπου αφαίρεσαν, πάνω από 3.000 λίτρα πετρέλαιο, 8 ηλεκτρικά και βενζινοκίνητα εργαλεία – μηχανήματα και διάφορα άλλα εργαλεία.

Σύλληψη 2 ημεδαπών για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων κατά περίπτωση
Συνελήφθησαν προχθές σε οικισμό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων, κατά περίπτωση. Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη ο 40χρονος διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν 130 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν 20 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, καθώς επίσης 1 σιδερογροθιά. Κατασχέθηκαν συνολικά 150 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 1 σιδερογροθιά.

Αθλητικά
Το πρωί του Σαββάτου 4 Μαΐου, η κεντρική πλατεία Κομοτηνής θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ και θα φιλοξενήσει παιδιά γεννηθέντων από το 2005 μέχρι 2012, τα οποία θα χωριστούν σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους. Ο ΓΑΣ Κομοτηνή καλεί όλα τα παιδιά να πάρουν μέρος. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6945331512

Μοιράσου το άρθρο: