Πρόσκληση του Δημάρχου Κομοτηνής εν όψει εκλογών

Κοινή σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου στις 11:00 π.μ, στην Αίθουσα συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής (Πλατεία Γ. Βιζυηνού 1) υπό την προεδρεία του Δημάρχου Κομοτηνής, του κ. Γιώργου Πετρίδη με θέμα: «Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, στους συνδυασμούς των υποψηφίων». Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων που μετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τους επικεφαλής των συνδυασμών υποψήφιους Δημάρχους ή υποψήφιους Περιφερειάρχες ή εκπροσώπους των συνδυασμών τους, καθώς και τους εκπροσώπους των συνδυασμών των κοινοτικών εκλογών και μεμονωμένων υποψηφίων.

Επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη στα Δημοτικά Σφαγεία Κομοτηνής και Σαπών

Τις εγκαταστάσεις των Δημοτικών Σφαγείων Κομοτηνής και Σαπών, επισκέφθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης. Με αφορμή τις επισκέψεις του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Επισκέφθηκα τα Σφαγεία της περιοχής μας κι είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και να συνομιλήσω με εργαζομένους και στελέχη της Διοίκησης σχετικά με τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία τους. Τόνισα την ανάγκη τήρησης των προδιαγραφών για την ασφάλεια και την υγιεινή που απαιτείται. Είμαστε δίπλα στις δύο σημαντικές μονάδες. Τις στηρίζουμε και επιθυμούμε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους δυναμικά προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειας μας. Θέλω ακόμη να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την άρτια εξυπηρέτηση των παραγωγών της Θράκης ενόψει της εορταστικής περιόδου, που συντελεί κατ΄ επέκταση και στην ομαλή τροφοδοσία της τοπικής κι εγχώριας πασχαλινής αγοράς» .

Ευχές για το Πάσχα στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ από τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή
Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Μουράτ Ομέρογλου είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.
Ο Τούρκος Πρόξενος επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη για να του ευχηθεί για την εορτή του Πάσχα. Με την ευκαιρία αυτή, οι κ. Μέτιος και Ομέρογλου συζήτησαν θέματα διασυνοριακής συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και τις όμορες τουρκικές Νομαρχίες.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ανακοίνωση του Α. Γραβάνη για τα ανοιχτά Κέντρα εμπορίου
Στην απόρριψη της πρότασης του δήμου Κομοτηνής για τα ανοιχτά Κέντρα εμπορίου αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο κος Αντώνης Γραβάνης με αφορμή τη συζήτηση που προηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Υποψήφιος δήμαρχος  Κομοτηνής, επικεφαλής του Συνδυασμού «Σύμπραξη Προοπτικής» σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: «Το γεγονός είναι ένα: Η πρόταση του Δήμου Κομοτηνής, δυστυχώς, απορρίφθηκε και γι’ αυτό δεν πανηγυρίζει κανείς. Και μια και ψάχνουμε εδώ μέσα την αλήθεια, στη συγκεκριμένη τοποθέτησή μου δεν υπήρξε ούτε απόκρυψη ούτε αλλοίωση της αλήθειας. Ήταν μία πρόταση η οποία υποβλήθηκε και δεν εγκρίθηκε». Υπενθυμίζει με την ίδια ανακοίνωση ότι απηύθυνε στον δήμαρχο δύο ερωτήματα: -Πρώτον, εάν γνώριζε από την αρχή την απόρριψη της πρότασης, εφόσον το πρόβλημα αφορούσε στον έλεγχο των δικαιολογητικών και -Δεύτερον, γιατί δε μειώθηκε η περιοχή παρέμβασης, ώστε η πρόταση να έχει επιτυχία, καθώς όπως έγινε κατανοητό, υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής των επιχειρηματιών.

Δέκα νέοι υποψήφιοι με τον «Σπάρτακο»
Δέκα νέα ονόματα υποψηφίων με την παράταξη «Σπάρτακος» έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της  κος Κώστας Καραϊσκος. Πρόκειται για τους: Χρήστο Σερμπέζη, Γιώργο Πάφη, Πάρι Καλοδημίδη, Ευαγγελία Ζεϊμπεκίδου , Έφη Καραπούλη, Δημήτρης Αλεξανδρίδης, Γιώργος Κελέσης, Μαργαρίτα Ρωσίδου , Μαργαρίτης Αλτσατζής και Νίκη Ψαλτοπούλου.

Νέα ονόματα υποψηφίων στο Δήμο Τοπείρου

Νέα ονόματα υποψηφίων έδωσε στην δημοσιότητα ο Άγγελος Κηλικιώτης , υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Τοπείρου
με τον συνδυασμό ΄΄ΝΕΑ ΠΝΟΗ΄». «Ο συνδυασμός μας καθημερινά ενισχύεται με ανθρώπους άξιους και ικανούς που έχουν διάθεση να προσφέρουν στα κοινά, να βοηθήσουν, ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες για τον τόπο μας.» τονίζει και αναφέρει ως υποψήφιους συμβούλους τους εξής: ΑΠΤΟΥΡΑΜΑΝ ΑΪΣΕΛ του Μεμεταλή (Αγρότισσα), ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Εμμανουήλ (Ελ. Επαγγελματίας), ΓΑΤΣΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη (Ιδ. Υπάλληλος), ΔΟΜΠΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αναστασίου (Αστυνομικός), ΔΡΙΓΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Γεωργίου (Ελ. Επαγγελματίας. Δημοτικός σύμβουλος), ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΑΝΘΗ του Ηλία (Ιδ. Υπάλληλος), ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Δημοσθένη (Στρατιωτικός), ΚΟΛΓΚΙΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ηλία (Αστυνομικός), ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κυριαζή (Αγρότης), ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΖΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ του Τιμολέων (Οικιακά), ΜΕΜΕΤ ΑΛΗ ΟΓΛΟΥ ΖΟΥΙΡΑ του Ταχσίν (Αγρότισσα), ΝΑΗΜ ΟΓΛΟΥ ΟΝΤΕΡ του Σεράτ (Ελ. Επαγγελματίας), ΝΙΧΑΤ ΟΓΛΟΥ ΝΑΪΛ του Νιχάτ (Αγρότης), ΟΜΕΡ ΟΓΛΟΥ ΜΙΝΕΒΕΡ του Ραμαδάν (Ιδ. Υπάλληλος), ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου (Ιδ. Υπάλληλος), ΡΙΝΤΑ ΦΕΡΟΥΧ του Φερουντούν (Αγρότης), ΣΑΛΗ ΟΓΛΟΥ ΓΚΙΟΥΡΤΖΑΝ του Σαλή (Ελ. Επαγγελματίας) και ΣΑΜΠΡΗ ΟΓΛΟΥ ΤΖΕΓΚΙΣ του Σαμπρή (Ελ. Επαγγελματίας), ΤΣΑΜΟΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη (Ιδ. Υπάλληλος) , ΧΑΛΗΛ ΝΟΥΡΙΕ του Μουμίν (Αγρότισσα).

Αθλητικά

Τρέχουμε στον αγώνα VIA EGNATIA RUN

Νέο ρεκόρ συμμετοχών προβλέπεται να υπάρξει φέτος στον αγώνα VIA EGNATIA RUN που θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στην Αλεξανδρούπολη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν να τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο αγώνα 21 χλμ., στον Λαϊκό αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., στους αγώνες 800 μ. παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μπλούζα του αγώνα, το πρωτότυπο μετάλλιο με τη Νίκη της Σαμοθράκης, καθώς και βεβαίωση συμμετοχής. Πολύ σημαντική είναι και η συνδρομή των πολιτών ως εθελοντές για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Αιτήσεις εγγραφής για το αγωνιστικό μέρος και για εθελοντές συμπληρώνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.viaegnatiarun.gr όπου υπάρχουν και όλες οι πληροφορίες και λεπτομέρειες του αγώνα. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2551036500, εργάσιμες ημέρες, και ώρες 9:00 – 15:00.
Μπάσκετ στην κεντρική πλατεία
Το πρωί του Σαββάτου 4 Μαΐου, η κεντρική πλατεία Κομοτηνής θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ και θα φιλοξενήσει παιδιά γεννηθέντων από το 2005 μέχρι 2012, τα οποία θα χωριστούν σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους. Ο ΓΑΣ Κομοτηνή καλεί όλα τα παιδιά να πάρουν μέρος. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6945331512

Μοιράσου το άρθρο: