Πολιτική
Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμου
Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμου η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εμπορία καυσίμων μέσω πρατηρίων, την πώληση πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και την προμήθεια υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου σε πρατήρια, υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά τα δεδομένα από τα παραστατικά των πωλήσεών τους με τη χρήση ταμειακής μηχανής, συμπεριλαμβανομένων των ποσοτήτων καυσίμων που πωλούν.

Τα δεδομένα αυτά θα διαβιβάζονται σε βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ, ανά ταμειακή μηχανή, για κάθε ένα παραστατικό που εκδίδεται, το αργότερο με το πέρας των διενεργούμενων συναλλαγών σε ημερήσια βάση. Η διασταύρωση των δεδομένων είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε η Φορολογική Αρχή να ανιχνεύει περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή λαθρεμπορίας καυσίμων καθώς η πάταξής τους αποτελεί σταθερό και αταλάντευτο στόχο της κυβέρνησης.

Πρόγραμμα διανομής καθημερινών ζεστών γευμάτων
Στο πρόγραμμα διανομής καθημερινών ζεστών γευμάτων εντάχθηκαν 762 σχολεία τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, 60 σχολικές μονάδες χθες, Πέμπτη 8/11, ενώ επιπλέον 12 σχολεία εντάσσονται την Δευτέρα 12/11 σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα απευθύνεται συνολικά σε 153.244 μαθητές, 950 σχολείων όλης τη χώρας.

Συνεργασία Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Γενικής Γραμματείας Ισότητας για την αγρότισσα
Στον ορισμό υπεύθυνης στο ΥπΑΑΤ για θέματα Ισότητας θα προχωρήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας. Παράλληλα , σε συνεργασία, θα προχωρήσουν πάλι στη διοργάνωση δεύτερου συνεδρίου και έκθεσης γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών σε συνέχεια του πρώτου και σε δράσεις εκπαίδευσης σε αγρότισσες. Επίσης, σε δράσεις για την διαχρονική ανάδειξη της συμβολής της αγρότισσας στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, στην αγροτική κοινωνία και στην οικονομία.

Δήλωση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη για την κατάσταση των κυνοκομείων
«Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, οφείλεται στην έλλειψης παιδείας και οδηγεί τα ζώα σε εγκατάλειψη και εξαθλίωση.» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει «Προσπάθειες, «διαχείρισης» από δημοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς με την δημιουργία χώρων υποδοχής και φροντίδας, πολλές φορές είναι αναποτελεσματικές. Υπάρχουν παράλληλα καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες και διαδρομές αλλά και για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.» και τονίζει ότι «Το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς ή της κακοποίησης τους είναι απαράδεκτο ηθικά και ποινικά κολάσιμο.»

Περιφέρεια
Πρόσκληση 14ης ειδικής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Α Μ Θ.
Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης η : «Έγκριση του Σχεδίου του Προϋπολογισμού και του Πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2019». Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων Εξάρχου.

Παιδεία
Ασύρματη δικτύωση των φοιτητικών εστιών
Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ανακοίνωσε την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) Α.Ε., με την οποία ξεκινά το μεγάλο έργο της εγκατάστασης δικτύου ασύρματης πρόσβασης στις Φοιτητικές Εστίες. Το έργο αποτελεί προϊόν συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και εντάσσεται σε ένα στρατηγικό σχέδιο συνολικής αναβάθμισης των φοιτητικών εστιών της χώρας μας, το οποίο στοχεύει στο να αλλάξει η εικόνα δεκαετιών στον τομέα της φοιτητικής μέριμνας.

Κόμματα – Κινήματα
Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Ροδόπης
Η ΝΟΔΕ Ροδόπης συγχαίρει με ανακοίνωσή της θερμά τη ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη ΔΑΚΕ Καθηγητών για τις επιτυχίες τους στις εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. «Ο κλάδος των εκπαιδευτικών αξιολόγησε και επιβράβευσε με την ψήφο του τους υποψηφίους της ΔΑΚΕ ενισχύοντας τα ποσοστά τους. Η νίκη αυτή αποτελεί ένα μήνυμα αναγνώρισης της έως τώρα αγωνιστικής, υπεύθυνης, σοβαρής και έντιμης παρουσίας τους στην εκπαιδευτική κοινότητα.» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι «Η ΝΟΔΕ Ροδόπης εύχεται στους αιρετούς εκπροσώπους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββα Κοσκερίδη με αναπληρωματικό τον Αλέξανδρο Αργυρίου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ματούλα Καϊοπούλου με αναπληρωματική την Ελένη Χατζή, καλό και δημιουργικό έργο προς όφελος όλων των εκπαιδευτικών και της Παιδείας.»

ΑμεΑ
Σύσκεψη αναπηρικών φορέων στην Κομοτηνή για την 3η Δεκέμβρη Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Την Κομοτηνή επισκέπτεται  σήμερα στις 16.30, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής και θα ενημερώσει για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους .

Πρωτογενής Τομέας
Μητρώο των Γεωργικών Συμβούλων
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πιστοποίηση και εγγραφή των ενδιαφερομένων φυσικών προσώπων στο Μητρώο των Γεωργικών Συμβούλων που τηρείται από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μόνον ηλεκτρονικά, στο διαδικτυακό τόπο http://agroadvisors.elgo.gr έως και την Παρασκευή 14/12/2018.

Εθελοντισμός
Ο προγραμματισμός της Φιλοπτώχου Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής
Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής στις 14 Νοεμβρίου από τους 5 έως τις 9 το απόγευμα θα διοργανώσει το Χριστουγεννιάτικο παζάρι της στη Λέσχη Κομοτηναίων στο Β’ όροφο. Θα προσφέρεται καφές με βουτήματα στο κοινό. Στις 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο Διδυμότειχο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Διδυμότειχο, περιήγηση στα κάστρα, γεύμα στην Ορεστιάδα και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας της Πορταΐτισσας στην Κορνοφωλιά. Τιμή συμμετοχής 15 ευρώ. Πληροφορίες στο πρακτορείο Βεργίδη τηλ. 2531024188. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 27-11-2018. Το γραφείο του σωματείου (Σοφίας Βέμπο 12 – 4ος όροφος) θα παραμένει ανοιχτό κάθε Πέμπτη 6-8 το απόγευμα.

Πολιτισμός
Οι «Φρουτοφίλοι» παρουσιάζουν

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Το νέο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Λεύκης Σαραντινού με τίτλο «Φρουτοφίλοι» παρουσιάζουν το προσεχές Σάββατο, 10 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων, τα Βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης», σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Tales Quest». Την παρουσίαση του βιβλίου αλλά και την διαδραστική ψυχαγωγία των μικρών φίλων, θα αναλάβουν η συγγραφέας και ο εικονογράφος Στάθης Γκεβρέκης!

Βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Κωτούλα
Βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Κωτούλα διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πιστός στην αποστολή της ανάδειξης καλλιτεχνών πραγματοποιεί την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, στις 19:00 και σε συνεργασία με το Δίκτυο Λόγου και Πράξης και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης – Όμορφη Πόλη 89,9, μια βραδιά αφιέρωμα στον αξέχαστο Ξανθιώτη ποιητή Γιώργο Κωτούλα με τίτλο: «ΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΤΟΥΛΑ – in memoriam».

Σεμινάριο με θέμα: «Η Ελληνική Φιλοσοφία»
Σεμινάριο με θέμα: «Η Ελληνική Φιλοσοφία» και διδάσκοντα καθηγητή τον Θανάση Μουσόπουλο, φιλόλογο – συγγραφέα – ποιητή θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης κι Παράδοσης. Τις δύο πρώτες ώρες του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με την επεξεργασία και μετάφραση αρχαίων κειμένων. Στην πρώτη ενότητα θα ασχοληθούν με έργα του Πλάτωνα. Το πρόσωπο που θα προσεγγίσουν είναι ο μεγάλος δάσκαλος της φιλοσοφίας Σωκράτης.

Αστυνομικό δελτίο
Κατασχέθηκαν 1.200 κιλά οστρακοειδή
Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μεγάλη ποσότητα οστρακοειδών. Κατασχέθηκαν 1.200 κιλά οστρακοειδή.

 

Απολογισμός Αστυνομίας
2.294 άτομα συνελήφθησαν συνολικά κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου , από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Ανάμεσά στους συλληφθέντες : Εβδομήντα έξι (76) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών. Χίλια εννιακόσια έντεκα (1.911) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα. Είκοσι εννέα (29) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις.

Καιρός:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και βαθμιαία αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Μοιράσου το άρθρο: