Επικαιρότητα
Παν θρακική συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Παν – θρακική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία Ειρήνης της Κομοτηνής, με αίτημα να μην ιδρυθεί Νομική Σχολή στην Πάτρα, όπως έχει εξαγγελθεί. Όλα τα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης έβαλαν λουκέτο με απόφαση της Συγκλήτου.

Στις αντιδράσεις πρωτοστατεί ο δικηγορικός σύλλογος Ροδόπης, με τους δικηγόρους της εφετειακής περιφέρειας να απέχουν ήδη τρεις μέρες από το έργο τους. Αυτοδιοικητικοί όπως ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, ο κ. Γιάννης Γκαράνης, η δημοτική σύμβουλος της παράταξής του κα Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή, κα Ελένη Λαφτσή εξέφρασαν με δηλώσεις τους την αντίδρασή τους στην ίδρυση 4ης Νομικής. Κοινοβουλευτική ερώτηση έχει καταθέσει ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ . Ιδιαίτερη ήταν και η κινητοποίηση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Κομοτηνής.

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης
Με σκοπό τη λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων που προέρχονται από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού στην περιοχή, συγκλήθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην αίθουσα «Γ.Παυλίδης». Συντονιστές της συνεδρίασης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Νίκος Τσαλικιδης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης κ.Δημήτρης Παπαλεξίου κι ο κ. Αλέξιος Αναστασίου, Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Στις εργασίες της σύσκεψης συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Ροδόπης, Οργανισμών, Υπηρεσιών, των Σωμάτων Ασφαλείας, εθελοντικών οργανώσεων και για πρώτη φορά εκπρόσωποι της Διοίκησης του Σωματείου ΑΜΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας.

Ξεκινά αύριο η υποβολή των δηλώσεων του Κτηματολογίου
Ξεκινά αύριο η υποβολή των δηλώσεων του Κτηματολογίου στο υπόλοιπο του νομού Ροδόπης. Έως τις 11 Μαρτίου θα «τρέξει» η τρίμηνη προθεσμία υποβολής δηλώσεων κτηματολογίου στους κάτωθι οικισμούς του νομού Ροδόπης: Άγιοι Θεόδωροι, Αμαξάδες, Αμάραντα, Αμβροσία, Άρατος, Αρίσβη, Αρριανά, Ασώματοι, Γρατινή, Θρυλόριο, Ίασμος, Ίμερος, Κάλχας, Καρυδιά, Κέχρος, Κόσμιο, Κρωβύλη, Λοφάριο, Μαρώνεια, Μίρανα, Νέα Καλλίστη, Νέα Σάντα, Νέο Σιδηροχώρι, Ξυλαγανή, Οργάνη, Πάνδροσος, Πελαγία, Πολύανθος, Προσκυνητές, Σάλπη, Σάπες, Στρύμη, Σώστης, Φανάρι, Φιλύρα.

Παιδεία
Με επιτυχία συνεχίζεται το δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου
Με επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής, οι Επιμορφωτικές Συναντήσεις υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σε αυτήν τη συνάντηση, εκπαιδεύτρια ήταν η κ. Αικατερίνη Βάσιου, Διδάκτορας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας και Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Σχολικής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής. Συντονίστρια του προγράμματος είναι η κ. Δήμητρα Δελή. Το θέμα της εισήγησης που παρακολούθησε το κοινό στα τρία τμήματα της Κομοτηνής ήταν «Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Συμβουλευτική». Θα ακολουθήσουν κι άλλες θεματικές σχετικές με την Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική και την Προπονητική Ζωής. Πρόκειται για ένα μοναδικό μορφωτικό και πολιτιστικό γεγονός που θα διαρκέσει όλον το χειμώνα. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το πρώτο σύμφωνα με διεθνείς αξιολογήσεις Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Ελλάδος, πάλι πρωτοπορεί, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες των πολιτών σε αυτήν τη δύσκολη εποχή, προσφέροντας δωρεάν επιμορφώσεις σε 55 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο, στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 8.000 επιμορφούμενοι.

Οµιλία της Χρύσας Καραδήµα στο Επιστηµονικό Colloquium του Τµήµατος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.
Η κ. Χρύσα Καραδήµα, Προϊσταµένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης θα μιλήσει την Τετάρτη, 12 Δεκεµβρίου στο πλαίσιο του Επιστηµονικού Colloquium του Τµήµατος Ελληνικής Φιλολογίας, µε θέµα «Η παραγωγή και διακίνηση εµπορικών αµφορέων στο Βορειανατολικό Αιγαίο κατά τους 4ο και 3ο αι. π.Χ.: Η συµβολή των εργαστηρίων της Αίνου και της Σαµοθράκης». Η οµιλία θα πραγµατοποιηθεί στην Αίθουσα Σεµιναρίων του Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τµήµατος (Νέο Προκάτ) από τις 18:00 έως τις 20:00, και είναι ανοικτή στα µέλη ΔΕΠ, τους µεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Δ.Π.Θ., και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόµενο.

Βράβευση αριστούχων Σαρακατσάνων Μαθητών
Ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, καλεί τους αριστούχους μαθητές Σαρακατσάνικης καταγωγής (τουλάχιστον από τον ένα γονέα) Γυμνασίου, Λυκείου καθώς και τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της εκπαιδευτικής περιόδου 2017-2018. Να δηλώσουν μέχρι στις 20 Δεκεμβρίου 2018 στα γραφεία του Συλλόγου, Αγίου Γεωργίου 23 ή στο τηλέφωνο 2531026861. Για να συμπεριληφθούν στις καταστάσεις. Οι Βραβεύσεις θα γίνουν την 27 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ( απέναντι από το σπαθί ).

Επαγγελματίες
Συνάντηση στις Σέρρες
Συνάντηση ανταλλαγής απόψεων μελών της ΕΟΒΕΑΜΜ με την παρουσία του προέδρου της και του Γ. Γραμματέας του ¨Σωματείου Φανοβαφέων Θεσ/νικης¨ και των Δ.Σ. των σωματείων, ¨Ένωση Επισκευαστών Οχημάτων Ν. Σερρών¨, ¨Σωματείο Επισκευής Αμαξωμάτων & Βαφής Αυτοκινήτων Σερρών¨, ¨Σωματείο Μηχανοτεχνιτών Ροδόπης¨ πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες για την ενίσχυση τους και την καταγραφή των προβλημάτων τους.

Αστυνομικό Δελτίο
Διαρροή τοξικού αερίου στην Ξάνθη
Με επίσημη ανακοίνωσή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, που υπογράφει ο Διοικητής Ι. Γκίγκης, ενημερώνει το κοινό για το περιστατικό με τη διαρροή αμμωνίας στην πόλη της Ξάνθης .Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 16:04΄ η Υπηρεσία, ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για διαρροή τοξικού αερίου σε παράδρομο της επαρχιακής οδού Ξάνθης – Πετεινού, πλησίον των σιδηροδρομικών γραμμών.Η Υπηρεσία μας επενέβη με συνολικά τέσσερα οχήματα και δέκα Υπαλλήλους. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για διαρροή αμμωνίας, από παλιά φιάλη, η οποία είχε απορριφθεί στο πρανές του παράδρομου από άγνωστο άτομο. Αποκλείστηκε προληπτικά η παρακείμενη περιοχή και στην συνέχεια αδρανοποιήθηκε η φιάλη με ενέργειες πυροσβεστών της 4 ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι ήταν εφοδιασμένοι με ειδικές στολές χημικής προστασίας.

Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης διαμονής μη νόμιμων μεταναστών
Συνελήφθησαν την 8 και 9-12-2018, στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 30, 30 και 27 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης διαμονής μη νόμιμων μεταναστών. Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Ξάνθη, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης εντόπισαν και συνέλαβαν τον έναν 30χρονο, διότι όπως προέκυψε, προμήθευσε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες με εισιτήρια του ΚΤΕΛ, που είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την παράνομη διαμονή τους. Στη δεύτερη περίπτωση, βραδινές ώρες της 8/9-12-2018, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους άλλους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό του 30χρονο και συνοδηγό τον 27χρονο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 4 εισιτήρια, το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη την 9-12-2018 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, 22χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

 

Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, στη Ροδόπη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 23χρονος αλλοδαπός, οι οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, στην Επαρχιακή Οδό Μέστης – Κρωβύλης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Πλησίον του οικισμού της Κρωβύλης, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτεμάχιο παρακείμενο της οδού και ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο 23χρονος κατηγορείται επίσης για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, διότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Μοιράσου το άρθρο: