«Πολλές φορές στις παρέες μας συζητάμε για τα προβλήματα της πόλης μας, λέμε τι θα κάναμε, τι δεν θα κάναμε. Όταν όμως δοθεί αυτή η ευκαιρία σε κάποιον άνθρωπο, τότε  στέκεται διστακτικός. Δεν συμφωνώ μ’ αυτή τη στάση, θα πρέπει να την αξιοποιεί γιατί είναι πρόκληση.» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο γνωστός καρδιολόγος κ. Κωνσταντίνος Μαϊνας με αφορμή την συμμετοχή του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο Κομοτηνής στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. « Θέλω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον τόπο μου» δηλώνει και μιλά για τα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν στο χώρο της προληπτικής ιατρικής κυρίως πιστεύοντας κι εκείνος πως η πρόληψη σώζει ζωές.

Ο κος Κωνσταντίνος Μαϊνας

Τοποθέτηση απινιδωτών για να σωθούν ζωές
«Έχω καταθέσει τις προτάσεις μου. Αφορούν τις Κοινωνικές Δομές και τις δομές υγείας. Λείπουν κάποιες «προσθήκες» στο χώρο αυτό, όπως τα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών για θέματα υγείας. Θα ήθελα να υπάρχει αυτό το Κέντρο για να υπάρξει σωστή ενημέρωση γύρω από θέματα υγείας. Επίσης, θα ήθελα στο δήμο μας να τοποθετηθούν αυτόματοι απινιδωτές, σώζουν ζωές, όταν κάποιος συμπολίτης μας χάσει τις αισθήσεις του στο δρόμο. Πρόκειται για μηχανήματα πολύ εύκολα στη χρήση, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία προσωπικού» δηλώνει ο κος Μαϊνας.

Σύμφωνα με τον έμπειρο ιατρό  αυτό που σώζει είναι η πρόσληψη. «Πρέπει πρώτα να προλαμβάνουμε και μετά να θεραπεύουμε. Η πρόταση του Κέντρου Ενημέρωσης Πολιτών στηρίζεται πάνω σ’ αυτό , να ενημερώσουμε τον κόσμο για το ποιος είναι ο προληπτικός έλεγχος που πρέπει να κάνουμε για να μην έρθει το πρόβλημα, μετά θα πρέπει να το θεραπεύσουμε και η θεραπεία είναι πιο δύσκολη, η πρόληψη είναι το παν στη ζωή μας.»

Ο Κος Κωνσταντίνος Μαϊνας με τον δημοσιογράφο -ερευνητή κο Αϊντίν Μποστατζή.

«Αναγκαία η ενασχόληση με τον συνεδριακό τουρισμό»
Παράλληλα, προβληματισμένος για την χαμηλή επισκεψιμότητα που σημειώνεται στην Κομοτηνή σπεύδει να σημειώσει πως για να αυξηθεί η τουριστική κίνηση θα πρέπει να ασχοληθούν πάρα πολύ όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον συνεδριακό τουρισμό. «Έχουμε το Δ.Π.Θ., θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε αυτό, να φέρουμε κόσμο από όλη την Ελλάδα για να γνωρίσει τις ομορφιές του τόπου μας».

«Τα μικρά κάνουν τα μεγάλα»
Σχολιάζοντας δε όλα όσα λέγονται προεκλογικά από τη μια και από την άλλη την δυσπιστία των δημοτών σημειώνει « Όλοι προεκλογικά ακούνε πάρα πολλά και σίγουρα δυσκολεύονται να τα πιστέψουν. Μπορούμε κάποια πράγματα όμως να τα κάνουμε πράξη» προσθέτοντας με νόημα: «Το moto μου είναι ανιδιοτέλεια και ρεαλισμός. Ανιδιοτέλεια γιατί δεν υπάρχει κανένα προσωπικό συμφέρον, αλλά μόνο συμφέρον για την πόλη και ρεαλισμός γιατί μπορούμε πραγματικά κάποιες προσπάθειες να υλοποιηθούν. Μπορεί να φαίνονται μικρές, αλλά τα μικρά κάνουν τα μεγάλα.»
Φώτο: Ο κος Κώστας Μαϊνας με την σύζυγό του Έυη Σακελάρη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: