Αναβλήθηκε για τις 24 Οκτώβρη 2018 η προγραμματισμένη για σήμερα τακτική δικάσιμος της Ρυΐας Πατσατζή, η οποία απολύθηκε παράνομα από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής τον Μάρτιο του 2018, όπου εργαζόταν περίπου επί μια 20ετία, με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.
Σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μίλησε στο Δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, το Ε.Κ. Κομοτηνής είναι η μοναδική περίπτωση, όπου μια συνδικαλιστική οργάνωση (και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος με την ομάδα του) αντί να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους από τις απολύσεις και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών, να κάνει το ίδιο απολύσεις και μάλιστα παράνομες, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και αποφάσεις του ΣΕΠΕ.
«Ο νόμος και η κοινωνία στην Κομοτηνή να σταθούν στο ύψος τους και να μην υποκύπτουν στα παιχνιδάκια των συσχετισμών. Επιτέλους η ΓΣΕΕ θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα και να πάψει να «χαϊδολογάει» τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Παντελή Μαγαλιό, γιατί εκτίθεται άσχημα και εκθέτει και το Συνδικαλιστικό κίνημα τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Επι πλέον πρόσθεσε πως εδώ και μήνες λόγω της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει κάνει ο κ. Μαγαλιός στην υπάλληλό του που απέλυσε δεν μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα για την ανεργία και ούτε επίδομα ανεργίας μπορεί να πάρει. Στόχος αυτής της καλοστημένης ιστορίας είναι η οικονομική εξαθλίωση της απολυμένης. Πρέπει αυτή η υπόθεση να τελεσιδικήσει με αίσια έκβαση για την υπάλληλο που απολύθηκε, καθώς όλοι οι εργοδότες από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιούν την μέθοδο Μαγαλιού(σ.σ. πρόεδρος Εργατικού Κέντρου να σου πετύχει) για τις απολύσεις των εργαζομένων τους, με σκοπό να τους εξαθλιώνουν οικονομικά και να μην έχουν να περιμένουν τίποτα.

Μοιράσου το άρθρο: