Ακολούθησαν την αγάπη τους για την ορειβασία και βρέθηκαν στην οροσειρά του Άτλαντα, ένα μέρος που ιδιαίτερα το Χειμώνα και την Άνοιξη θυμίζει έντονα το τοπίο των Άλπεων. Μια παρέα κοριτσιών και ο Κομοτηναίος Γιώργος Ψαρράς ανέβηκαν στην κορυφή σε υψόμετρο 4.167!

Σε δύο μέρες, διασχίζοντας ένα πανέμορφο χιονισμένο τοπίο, αντιμετωπίζοντας αέρηδες αλλά και τις εκπλήξεις της φύσης, βρέθηκαν να κοιτούν το Μαρόκο από ψηλά. Ο Γιώργος Ψαρράς, η Παναγιοτοπούλου Αφροδίτη Λυδία, η Χαραλαμπόγλου Έλενα από τον ΕΟΣ Ξάνθης, η Agne Stokute (από την Λιθουανία) και η Σεμίνα Νάνη έζησαν ένα υπέροχο ταξίδι αποτελώντας μια πολύ ωραία παρέα. « Εύκολο εντελώς δεν είναι.» δηλώνει ο Γιώργος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημειώνει « Πρώτη φορά έκανα κάτι τέτοιο. Αντιμετώπισα δυσκολίες, απαιτεί να κάνει κανείς κάποιες θυσίες, αλλά είναι μια προσπάθεια που σ’ ανταμείβει.»

Γνώρισαν από κοντά ένα πολύ πράσινο μέρος, με πολλά νερά. «Ο κόσμος είναι πολύ ανοιχτός να σε βοηθήσει. Ήταν πραγματικά μια πολύ ωραία εμπειρία. Φτάσαμε στην κορυφή, υγιείς, το καταφέραμε, ήμασταν όλοι μαζί. Ανταμώσαμε με Έλληνες που κατέβαιναν κι εμείς ανεβαίναμε. Είχαμε βρεθεί με τα παιδιά και στο αεροδρόμιο, όταν πετούσαμε για το Μαρακές. Είναι κάτι μοναδικό. Η θέα, το γεγονός ότι βρίσκεσαι τόσο ψηλά σε μια χιονισμένη οροσειρά. Είχε κρύο, είχε αέρα, αλλά ήταν πολύ ωραία.» δηλώνει ενθουσιασμένος ο Γιώργος. Παράλληλα, μιλά για ένα προσωπικό βίωμα. «Είναι καθαρά κομμάτι του καθενός να βρίσκεσαι στη φύση, να συγχρονίζεσαι, όπως μπορείς. Προσωπικά εμένα μου αρέσει, γιατί γνωρίζω μέρη, ανθρώπους, ανθρώπους που έχουν τα ίδια κοινά με εμένα, γίνομαι έτσι καλύτερος.»

Πώς είναι να συνυπάρχει ένας άντρας με τέσσερις γυναίκες εξίσου ενθουσιασμένες με τον στόχο της κατάκτησης της κορυφής; Ρωτάμε τον κο Ψαρρά και γελά καλόκαρδα. «Μια χαρά τα βγάλαμε πέρα και στο ανέβασμα και στο κατέβασμα, ήταν πολύ υπομονετικές, με εμψύχωσαν μάλιστα εκεί που δυσκολεύτηκα, ανεβήκαμε στην κορυφή, τα καταφέραμε όλοι μαζί.» Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια; «Συνεχίζουμε να κάνουμε, ό,τι κάναμε. Τα ψηλότερα υπάρχουν, θα δούμε σε ποια ήπειρο θα πάμε.» απαντά και κλείνει το μάτι στην επόμενη περιπέτεια.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την προσπάθεια του Γιώργου και των κοριτσιών ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: