Κομοτηνή: “Ας μάθουμε να είμαστε οργανωμένοι.”

Array

“Ας μάθουμε να είμαστε οργανωμένοι” προτρέπει η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης, η κα Μαίρη Κοσμίδου συγκλονισμένη και η ίδια από την εθνική τραγωδία και την απώλεια τόσων ανθρώπων στην Αττική.

Ορίζουμε έναν τόπο συνάντησης
Κομοτηνή: “Ας μάθουμε να είμαστε οργανωμένοι.”«Το πριν είναι το σημαντικό» δηλώνει και μιλά για εκείνα τα απλά, αλλά και ουσιώδη, που πρέπει να γίνονται από όλους. Για παράδειγμα, όπως εξηγεί, «θα πρέπει να έχουμε ορίσει ένα συγκεκριμένο τόπο, όπου μετά από ένα συμβάν, όπως ο σεισμός, η πυρκαγιά, θα μπορέσουν να συναντηθούν όλοι σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Ένας τόπος συνάντησης τον οποίο θα πρέπει να ξέρουμε όλα τα μέλη της οικογένειας γιατί οι φυσικές καταστροφές συμβαίνουν την ώρα που δεν το περιμένουμε, την ώρα, που, ίσως, είμαστε χωριστά. Ας αποφασίσουμε πρώτα η οικογένεια πού θα βρεθεί. Ας μάθουμε στα παιδιά την ώρα που σε ένα πανικό θα φωνάζουν «μαμά» ή «μπαμπά», επειδή θα ακούγονται πολλές τέτοιες φωνές, καλό είναι να φωνάζουν μαζί και το όνομα μας, αλλά και το όνομα τους γιατί εκείνη τη στιγμή υπάρχουν πολλές με την ιδιότητα της μάνας, ώστε το παιδί να την εντοπίσει, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος να ξέρει ποιο είμαι εγώ το παιδί που φωνάζω.»

Τα απαραίτητα αντικείμενα όλα μαζί σε ένα σημείο
Κομοτηνή: “Ας μάθουμε να είμαστε οργανωμένοι.”Σύμφωνα με την κα Κοσμίδου είναι καλό το βράδυ να αφήνουμε συγκεντρωμένα σε ένα σημείο τα απαραίτητα αντικείμενα μας, κλειδιά, κινητά, ό,τι άλλο χρήσιμο, «παλιότερα μιλούσαμε για μια σφυρίχτρα, για ένα μπουκαλάκι νερό» δηλώνει και σημειώνει ότι θα πρέπει να είναι «συγκεντρωμένα είτε δίπλα στο κρεβάτι μας, είτε σε ένα σημείο στην πόρτα εξόδου. Είναι πολύ χρήσιμα να τα έχουμε συγκεντρωμένα. Να μπορώ να έχω τα προσωπικά μου αντικείμενα μαζί μου. Είναι πρακτικές που γίνονται σε άλλα κράτη και θα πρέπει να το κάνουμε κι εμείς. Κι αν εμείς οι ενήλικες θα το κάνουμε, θα μάθουν και τα παιδιά μας να το κάνουν. Εμείς είμαστε πρότυπα, αντίγραφα, δάσκαλοι στους μικρότερους.»

Η Τεχνολογία βοηθάει
Στο ερώτημα δε αν όλες αυτές οι πρακτικές «διδάσκονται» στην εκπαίδευση η κα Κοσμίδου πρόσθεσε «Όσα χρόνια είμαι εγώ στην Εκπαίδευση, ξέρω ότι λέγονται κάποια πράγματα στους μαθητές, αλλά είναι και θέμα πώς τα λέμε, με ποιόν τρόπο τα λέμε.» Τέλος, σπεύδει να συμβουλέψει να αξιοποιούμε και την Τεχνολογία. Η Τεχνολογία, όπως λέει, «μας βοηθάει να έχουμε για παράδειγμα όλα μας τα χρήσιμα έγγραφα συγκεντρωμένα, ώστε σε περίπτωση που καταστραφούν τα πρωτότυπα να μην χρειαστεί να ψάχνουμε. Ας τα μεταφέρουμε σε εφαρμογές, όπως το Dropbox. Εκεί να βρίσκονται τα σημαντικά έγγραφα και τα προσωπικά μας αρχεία! Και αν δεν ξέρουμε πώς ας το μάθουμε από τα παιδιά μας- αυτά το ξέρουν.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος