Η τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης του δήμου Κομοτηνής περί αδειών χρήσης και λειτουργίας μουσικής στα café, στα bar, στους χώρους εστίασης, αλλά και στους λοιπούς χώρους αναψυχής βρίσκει ικανοποιημένους τους επαγγελματίες του χώρου. «Έγιναν δεκτές όλες μας οι προτάσεις» δηλώνει με ικανοποίηση ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας κ. Γιάννης Μαυρίδης σημειώνοντας ότι το Σωματείο αναλαμβάνει τη δέσμευση έναντι όλων των συμπολιτών ότι θα περιφρουρήσουν οι ίδιοι το μέτρο και θα επέμβουν, αν κριθεί σκόπιμο, σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις κατάχρησης που εκθέτουν τον κλάδο.

Μέχρι τα μεσάνυχτα η μουσική στους υπαίθριους χώρους

Έτσι, μέχρι τις δώδεκα τα μεσάνυχτα την περίοδο του καλοκαιριού θα παίζει μουσική στους υπαίθριους χώρους, εφόσον το κατάστημα πληροί τις κατάλληλες εκείνες προϋποθέσεις. Το Σωματείο αριθμεί 150 μέλη, μέχρι το τέλος της χρονιάς γίνεται προσπάθεια να γραφούν και άλλοι τόσοι, καθώς προσπάθεια προσέγγισής τους και άμεσης ένταξης βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πτώση της κίνησης, ωστόσο, προβληματίζει όλους έντονα. «Η πόλη έχει αδειάσει. Οι φοιτητές έχουν φύγει. Ψάχνουμε τους πελάτες. Είναι μια πολύ δύσκολη εποχή. Περιμένουμε τη νέα σεζόν.» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κος Μαυρίδης.


Επόμενο βήμα η μείωση των τελών

Επόμενος στόχος του Σωματείου, όπως αποκαλύπτει, είναι η μείωση των τελών που καταβάλουν στο δήμο για την κατάληψη του υπαίθριου χώρου. «Είμαστε ο μοναδικός κλάδος που κάνει ακόμη κάποιες προσλήψεις. Από τις αρχές του 2018 διεκδικούμε τη μείωση των τελών των τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους κατά 25%. Είναι υψηλό το κόστος που καλούμαστε να καταβάλλουμε. Όπως, τα πάντα είναι υψηλά στην εποχή μας. Κάθε πράγμα έχει το δικό του κόστος.» δηλώνει ο κος Μαυρίδης σκιαγραφώντας τις μελλοντικές τους προσθέσεις.

Φώτο: Ιωάννης Μαυρίδης Κείμενο Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: