Κομοτηνή: Η χρονιά των Κικόνων

Array

Οι Κίκονες ήταν αυτοί που δίδαξαν σε όλο τον κόσμο πώς γίνεται το κρασί, όχι τυχαία. Η Μαρώνεια θεωρείται η πρώτη αμπελουργική ζώνη της Ευρώπης, κάτι που αναφέρεται και στο μουσείο του οίνου, στην Βουργουνδία. Έτσι, η επιτυχία που σημειώνει το οινοποιείο Κίκονες δεν παραξενεύει κανέναν μυημένο. Ίσα –ίσα που τόσο η οινολόγος Μελίνα Τάσσου, όσο και ο αδερφός της Βασίλης εγγυώνται σίγουρη επιτυχία, καθώς έχουν πείσει για τις εξαιρετικές τους ικανότητες και την αγάπη τους για το χώρο.

Κομοτηνή: Η χρονιά των Κικόνων
Η Μελίνα Τάσσου με τον αδερφό της Βασίλη (δεξιά) της φωτογραφίας στο Οινοποιείο Κίκονες…

Μετά τον τρύγο που διήρκεσε από τα μέσα Αυγούστου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, τα κρασιά των Κικόνων ξεκινούν το δρύινο ταξίδι τους! «Η χρονιά πήγε πολύ καλά, θα δώσει μεγάλα κρασιά και θα την θυμόμαστε, ιδίως για τα κόκκινα» δηλώνει η Μελίνα Τάσσου αποκαλύπτοντας ότι τα 3 από τα 7 κρασιά των Κικόνων έχουν απορροφηθεί πλήρως και δεν τα βρίσκει κανείς. «Δεν κάνουμε τίποτα γρήγορα. Εμείς πάντα εμφιαλώναμε Άνοιξη. Όταν σέβεσαι το κρασί πριν μπει στη φιάλη σε σέβεται κι αυτό αφού μπει και μετά. Θέλουμε να κάνουμε κρασιά παλαίωσης. Ακόμη και λευκό να είναι, δεν θέλουμε να είναι ένα κρασί το οποίο θα πρέπει σε έξι μήνες να καταναλωθεί» δηλώνει. Παράλληλα, σημειώνει ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάβες στην Αθήνα που αγοράζουν δικά μας παλαιωμένα κρασιά σε τριπλάσια τιμή από το 2014, για παράδειγμα το Chardonnay».

Κομοτηνή: Η χρονιά των ΚικόνωνΉδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με Ιταλική Εταιρεία που έχει βάλει  στην ατζέντα της τους Κίκονες προβάλλοντας τα κρασιά του Οινοποιείου σε εκθέσεις στη Ρώμη και στη Γερμανία. «Τα κρασιά των Κικόνων θα αντιπροσωπεύσουν την Ελλάδα σε Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο νησί Λίστ της Γερμανίας, η επιλογή έγινε από τον Νικόλαο Γιαννόπουλο ως το μοναδικό ελληνικό οινοποιείο που αξίζει να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο φεστιβάλ κρασιού και φαγητού, όπου διάσημοι οινοποιοί από πολλές χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους» δηλώνει η κα Τάσσου. Κρασί των Κικόνων πωλείται ήδη στην Αμερική, στο Βέλγιο και στην Γαλλία. «Στείλαμε ακόμη και στηνπεριοχή όπου για πέντε μήνες έκανα Erasmus» δηλώνει ικανοποιημένη η κα Τάσσου.

Περιμένοντας να ωριμάσει…

Τα βαρέλια του Κτήματος Κίκονες δεν είναι άλλα από τα διάσημα Remond Βουργουνδίας. Το ξύλο το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους προέρχεται από επιλεγμένα δέντρα που παρακολουθούνται για χρόνια μέσα στα Γαλλικά δάση Allier, Nevers και Bertranges. Μετά από 12 μήνες παραμονής στα βαρέλια, τα ερυθρά κρασιά των Κικόνων θα εμφιαλωθούν την άνοιξη του 2018.

Το Λημνιό Κίκονες 2013 στο Aromenspiele, Γερμανία.

Το Γερμανικό περιοδικό Aromenspiele, που  ασχολείται με την υψηλή γαστρονομία, εξερευνώντας περίπλοκες γεύσεις και τον συνδυασμό τους με σπουδαία κρασιά, περιέγραψε πρόσφατα το σπάνιο πλέον κρασί Λημνιό Κίκονες της σοδειάς 2013 με ιδιαίτερα διθυραμβικά σχόλια.
Οι Κίκονες έχουν κατακτήσει τις καρδιές πολλών. Έτσι, οι ανυπόμονοι και πολυάσχολοι για να τα απολαύσουν δεν έχουν παρά να γίνουν μέλη στο Whine Club Κίκονες. Με ένα τηλεφώνημα στο 2531083737 το κρασί της αρεσκείας τους θα έρθει στο σπίτι ή στο γραφείο.
Φώτο: Μελίνα Τάσσου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος