«Έφυγε» σήμερα 27 Αυγούστου ο ιδρυτής της εταιρείας «Θρακικά Εκκοκκιστήρια» και για πολλά χρόνια πρόεδρος της, Ηλίας Κουρούδης. Ο Ηλίας Κουρούδης γεννήθηκε το 1929 στο Σουφλί Έβρου και αργότερα σε νεανική ηλικία μετακόμισε οικογενειακά στην Ορεστιάδα. Το 1955 ήρθε και εγκαταστάθηκε με τη σύζυγό του Χρυσούλα στην Κομοτηνή, όπου δημιούργησε και λειτούργησε σπορελαιουργείο. Το 1972 ίδρυσε τα Θρακικά Εκκοκιστήρια Α.Ε., το πρώτο εκκοκκιστήριο στην ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ Θρακικών Εκκοκιστηρίων Α.Ε. «Ο Ηλίας Κουρούδης διακρινόταν για την εργατικότητα, την ευρηματικότητα και το επιχειρηματικό του ένστικτο. Τα Θρακικά Εκκοκιστήρια επί των ημερών του έγιναν ένα από τα πρώτα εκκοκκιστήρια στην Ελλάδα και μια από τις υγιέστερες επιχειρήσεις στην Θράκη. Συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η βαμβακοκαλλιέργεια να γίνει η βασική καλλιέργεια της περιοχής.» Τα ηνία της επιχείρησης τα κρατούν σήμερα στα χέρια τους ο γιός του Σταμάτης Κουρούδης και ο εγγονός του Ηλίας συνεχίζοντας τα εντυπωσιακά βήματα στο χώρο του επιχειρείν.

Το ΔΣ στη συνεδρίαση του αποφάσισε:
⁃ Να παραμείνουν τα εκκοκκιστήρια και το ΚΤΕΟ κλειστά την ημέρα της κηδείας, η οποία θα γίνει αύριο Τρίτη 28 Αυγούστου στις 13:00 στον καθεδρικό ναό.
⁃ Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία.
⁃ Να καταθέσει δωρεά εις μνήμην του στο σύλλογο μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι».
⁃ Να παρέχει ετήσια υποτροφία «Ηλίας Κουρούδης» σε παιδί αγροτικής οικογένειας που θα εισάγεται σε Γεωπονική σχολή.

Μοιράσου το άρθρο: