Απαιτητική και άκρως κουραστική είναι η εορταστικής περίοδος για τους μουσικούς και τους τραγουδιστές που εργάζονται. Κάποιοι από αυτούς, όχι μόνο στη διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας. Κάπως έτσι, εργάστηκε τις ημέρες αυτές και ο Κομοτηναίος Νίκος Βερβερίδης, μουσικός στο επάγγελμα. «Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Να γράφουμε και να παίζουμε μουσικές με τον καλύτερο τρόπο.» δηλώνει ο ίδιος προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να συνεχίζουν να ανταμώνουν οι παρέες.

Έλληνες και Τούρκοι μπορούμε και συνυπάρχουμε στη χαρά και στον πόνο

Οι δημιουργοί, όπως λέει, ακόμη και από τις δυσκολίες παίρνουν έμπνευση. «Ας ελπίσουμε ότι το 2018 θα είναι καλύτερο. Οι γιορτές κύλησαν δουλεύοντας και με χαρά διαπίστωσα ότι ο κόσμος διασκέδασε» δηλώνει κι αποκαλύπτει πώς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εργαζόμενος στην γειτονική Αλεξανδρούπολη, είδε πολλούς Τούρκους να επιλέγουν τη Θράκη για να διασκεδάσουν και να υποδεχτούν τον καινούργιο χρόνο. «Το κλίμα ήταν πολύ φιλικό και η συνύπαρξη στον ίδιο χώρο διασκέδασης, Ελλήνων και Τούρκων, πολύ ευχάριστη. Είναι σημαντικό πως εμείς οι απλοί άνθρωποι μπορούμε και συνυπάρχουμε στη χαρά και στον πόνο» δηλώνει ο κος Βερβερίδης σημειώνοντας πως μερικές φορές η πολιτική δημιουργεί προβλήματα. «Είναι σημαντικό να έχουμε το μυαλό μας, να κρίνουμε σωστά και να αντιληφθούμε πως όλοι είμαστε άνθρωποι του ίδιου Θεού. Είναι σημαντικό ο ένας να αγαπάει τον άλλον, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.»

Με συνοδοιπόρο την αισιοδοξία
Με συνοδοιπόρο την αισιοδοξία τα νέα σχέδια για την νέα χρονιά ξεκίνησαν. Είμαι πολύ αισιόδοξος, μ’ αρέσει να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Ό,τι μπορώ κάνω και το κάνω όχι μόνο για μένα, αλλά και για το παιδί μου και για τους μαθητές μου. Θέλω να δείχνω την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.» δηλώνει. Όσον αφορά στο ρυθμό που θα πρέπει να βρούμε τη νέα χρονιά για να πάμε καλύτερα; Ο κύριος Βερβερίδης απαντά πως θα πρέπει να είναι ρυθμός πολύ ευχάριστος, πολύ αισιόδοξος και πολύ ελληνικός. «Ένα χασαποσέρβικο, δυνατό, γρήγορο με πολύ ωραίο στίχο είναι η πρόταση μου για το 2018. Είναι σημαντικό αυτά που λέμε, είτε αφορούν τον έρωτα, είτε την κοινωνία να δείχνουν την φωτεινή πλευρά της ζωής.»

Να πάψουν να υπάρχουν εστίες πολέμου
Τέλος, δεν παραλείπει να αναφερθεί στο προσφυγικό ευχόμενος το 2018 να είναι όντως διαφορετικό, να πάψουν να υπάρχουν εστίες πολέμου. «Οι άνθρωποι να ησυχάσουν, να γυρίσουν στον τόπο τους. Κανείς δεν θέλει να φύγει από την πατρίδα του, αναγκάζεται να το κάνει.»
Φώτο: Νίκος Βερβερίδης Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: