“Ξεκίνησα από τα 19 να τραγουδάω επαγγελματικά. Πήρα αυτή την αγάπη από τον πατέρα μου και τον θείο μου ” δηλώνει ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης, παρουσιάζοντας το νέο του τραγούδι, με τίτλο: «Πώς να μην σ’ αγαπώ» στο κοινό της ΕΡΤ Κομοτηνής. Μιλά με αγάπη για το τραγούδι, τη μουσική, τον τόπο του. «Από μικρό παιδί άκουγα τραγούδια. Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα, είχα βλέπετε μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο. » θυμάται και αποκαλύπτει πότε τραγούδησε για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό. Κάποια τραγούδια που είπε δειλά –δειλά σε ένα σχολικό πάρτι τον έβγαλαν στο δρόμο και από το 2010 τραγουδά πια επαγγελματικά.

«Είναι ένας δύσκολος χώρος» παρατηρούμε για να συμφωνήσει μαζί μας. «Είναι, όντως, όλα τα επαγγέλματα είναι δύσκολα. Ίσως, και λίγο παραπάνω επειδή εργαζόμαστε νύχτα. Είναι αρκετά δύσκολα, υπάρχει πολύς ανταγωνισμός. Έτσι, όπως έχει γίνει ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα, είναι ακόμη πιο δύσκολος ο χώρος.» δηλώνει και σημειώνει πως όταν βγαίνεις να τραγουδήσεις ή κυκλοφορείς ένα τραγούδι και βλέπεις ότι ο κόσμος το αγαπά, τότε παίρνεις τη μεγαλύτερη ικανοποίηση. «Κάνω τα όνειρά μου. Θέλω να πάει καλά αυτό το τραγούδι γιατί η κυκλοφορία ενός τραγουδιού απαιτεί μεγάλο κόστος.»

Μέχρι τώρα ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης έχει εμφανιστεί στο κοινό της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, της Λήμνου και των Σερρών. Αυτό που ο ίδιος εύχεται είναι να συνεχίσει να τραγουδά. «Να συνεχίσω να εργάζομαι σ΄ αυτό το χώρο, να γράφω δικά μου τραγούδια και να τα κυκλοφορώ. Πιστεύω ότι αν αγαπάς αυτό που κάνεις, τότε ο δρόμος θα σε βγάλει εκεί που θέλεις. Ας έχουμε υγεία » εύχεται και μιλά για αυτή την ξεχωριστή επαφή με τον κόσμο. «Η επαφή με τον κόσμο κάνει ελκυστικά όλα αυτά τα επαγγέλματα, τραγούδι, χορό, θέατρο. Όταν έχεις να κάνεις με τον κόσμο, ό,τι σ απασχολεί τ’ αφήνεις στην άκρη. Όσο είσαι στην πίστα, ξεχνάς όλα τα άλλα, τραγουδάς και το απολαμβάνεις.»

Όσον αφορά στην οδηγία που πήρε από τον τραγουδιστή πατέρα του; «Να μείνω όπως είμαι. Να προσέχω και να μην αλλάξω ποτέ. Οι γονείς μου με μεγάλωσαν με πολύ αγάπη και πολύ στοργή, μου έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια.» δηλώνει και μιλά με αισιοδοξία τόσο για τον χώρο του , όσο και για την χώρα «Υπάρχουν εξαιρετικοί συνθέτες και στιχουργοί ακόμη και σήμερα, αλλά έχουν δυσκολέψει τα πράγματα πολύ στο χώρο.» δηλώνει και σπεύδει να προτρέψει όλους «Να είναι αισιόδοξοι, να παλεύουν και να προσπαθούν γι αυτά που αγαπούν. Χωρίς προσπάθεια δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Να είναι αισιόδοξοι και να προσπαθούν».
Info
«Πώς να μην σ’ αγαπώ»
Πάνος Αργυριάδης, στίχοι
Δημήτρης Χριστοδουλακης, μουσική

Φώτο:Δημήτρης Χριστοδουλάκης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: