Κομοτηνή: Ένας ταλαντούχος chef ανάμεσά μας

“Πήρα μέρος για να μετρήσω τις δυνάμεις μου. Να δω πού βρίσκομαι” δηλώνει απλά μιλώντας για την συμμετοχή του στον τέταρτο πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής: Greek chef 2019 και το άργυρο μετάλλιο που κατέκτησε στην Αθήνα. Ο Κομοτηναίος chef, ο κος Άκης Παρτσιάς διαγωνίσθηκε στην κατηγορία των επαγγελματιών chef με άγνωστα υλικά. «Δεν γνωρίζαμε τι υλικά θα μας δώσουν» δηλώνει και προσθέτει ότι τα είδαν εκεί τελευταία στιγμή, την ώρα του διαγωνισμού. «Είχαμε 45’ για να μαγειρέψουμε, για να βγάλουμε δύο πιάτα , ένα για φωτογράφιση κι ένα για να κριθούμε. Έπρεπε να τρώγεται και να έχει πολύ ωραία γεύση. Η Κομοτηνή είναι μακριά από το κέντρο ήθελα να δω πού είναι οι δυνάμεις μας. Οπότε, προσπαθήσαμε, τα καταφέραμε και νομίζω πώς όλα καλά.»

Κομοτηνή: Ένας ταλαντούχος  chef ανάμεσά μας
Ο Κομοτηναίος chef, ο κος Άκης Παρτσιάς διαγωνίσθηκε στην κατηγορία των επαγγελματιών chef με άγνωστα υλικά.

Ο Κομοτηναίος chef έπρεπε να χρησιμοποιήσει το 70% των υλικών. Είχε στη διάθεσή του: Ένα λουκάνικο από τη Δράμα, τρία αμπελόφυλλα, ένα κομμάτι κρέας μοσχάρι, μια κόκκινη πιπεριά, μία τσίλι πιπεριά, δύο καρότα, δύο κολοκυθάκια, δύο πατάτες, μια μελιτζάνα, δύο πολύ μικρά παντζάρια και από μπαχαρικά: ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, εστραγκόν, και λίγες βίδες. «Έπρεπε να τα ανοίξω όλα και σιγά –σιγά να τα “δέσω” όλα αυτά και να βγάλω ένα σωστό αποτέλεσμα.»

Πολύ γρήγορα και πολύ πετυχημένα ετοίμασε ένα πιάτο το οποίο είχε: Μοσχαράκι μπρεζέ, ένα ντολμαδάκι με το λουκάνικο και καπνιστή μελιτζάνα μέσα. Από την μελιτζάνα που περίσσεψε έκανε ένα πουρέ σαν βάση στο πιάτο και τα υπόλοιπα λαχανικά τα έβρασε, τα σόταρε με εστραγκόν, τσίλι σε ελαιόλαδο και τα πρόσφερε πολύ -πολύ τραγανά. Επίσης, το πιάτο του φρόντισε να έχει και ωραία εμφάνιση. Με την σάλτσα από σέλερι, τσίλι και κόλιανδρο για να ταιριάξουν όλες οι γεύσεις μαζί να είναι η τελευταία πινελιά.

«Πώς σχολίασαν την προσπάθειά σας οι κριτές» ρωτήσαμε τον Κομοτηναίο chef «Είπαν ότι είναι ένα πιάτο γευστικό, καλοστημένο και δεν είχε μπερδεμένες γεύσεις, ουσιαστικά οι γεύσεις ήταν πολύ καθαρές. Καταλάβαινε δηλαδή ο καθένας τι τρώει κι αυτό είναι κάτι σημαντικό, καθώς οι περισσότεροι στις μέρες μας προσπαθούν να κάνουν ό,τι βλέπουν, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο επιτυχημένο.» Μπορεί να ζει και να εργάζεται μακριά από το κέντρο, ωστόσο, καταφέρνει με τις γνώσεις, το μεράκι και το ταλέντο του στην μαγειρική να κερδίζει μετάλλια, διακρίσεις και φαν.
Φώτο: Ο Άκης Πάρτσιας, νικητής σε ένα ακόμη διαγωνισμό ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος