Είκοσι παιδιά, ηλικίας 4-6 ετών, απολαμβάνουν τη ζεστασιά της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παράρτημα Ροδόπης συμμετέχοντας στο Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης που ήδη λειτουργεί κάθε Παρασκευή στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής. Σύμφωνα με την γραμματέα του Παραρτήματος, την κα Εύα Σακελλάρη η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. «Οι γονείς φάνηκε να ενδιαφέρονται πάρα πολύ για ένα τέτοιο εργαστήριο» δηλώνει σημειώνοντας πως εκείνοι που πραγματικά το απολαμβάνουν είναι οι μικροί φίλοι.

Λίστα αναμονής λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος

«Η αρχή έγινε σε μια κουβέντα που είχαμε με την ψυχολόγο Εύη Ταρσή και την νηπιαγωγό Μαρία Κακουλίδου και αποφασίσαμε από κοινού να «στήσουμε» αυτό το εργαστήρι. Πριν ακόμη προλάβουμε να τυπώσουμε την αφίσα το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν πολύ μεγάλο. » δηλώνει η κα Σακελλάρη τονίζοντας πως υπάρχει ακόμη και λίστα αναμονής. «Επιλέξαμε το Τμήμα να μην έχει πάνω από είκοσι παιδιά για να μπορέσουμε εύκολα να το συντονίσουμε και να μην χάσουμε τον «έλεγχο» στοχεύοντας στη σωστή λειτουργία.»

Κάθε Παρασκευή από τις 17:30 έως τις 19:30 οι μικροί φίλοι του Εργαστηρίου απολαμβάνουν το παιχνίδι, αλλά μυούνται κιόλας στα μυστικά της μάθησης, της σωστής υγιεινής, της πρόληψης, της σωστής διατροφής. «Πέρα από το παιχνίδι μας ενδιαφέρει οι συναντήσεις να έχουν πιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, όπως Κυκλοφοριακή Αγωγή, ή κουκλοθέατρα με τα οποία θα περνούν μηνύματα για τη σωστή διατροφή, τις βιταμίνες κ.α. » δηλώνει η κα Σακελλάρη σημειώνοντας με νόημα πως όσο πιο νωρίς μπαίνουν οι σωστές βάσεις, τόσο πιο εύκολα θα ακολουθούν τον σωστό τρόπο διατροφής και λειτουργίας στο μέλλον. Τέλος, όπως σημειώνει για αυτή την εθελοντική προσπάθεια, «μέσα από τον εθελοντισμό, από την προσπάθεια πάμε όλοι μπροστά, βελτιώνουμε τον κόσμο γύρω μας.»
Φώτο: Εύη Σακελλάρη ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: