Αυτοδιοίκηση
Δημόσιες οι δομές για τα Συμβουλευτικά κέντρα και οι Ξενώνες για τις κακοποιημένες γυναίκες και μετά το ΕΣΠΑ
Στο νέο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σε λίγο καιρό στη Βουλή, επιχειρείται η υπέρβαση όλων των έμφυλων ανισοτήτων και διακρίσεων, με στόχο τη βελτίωση της θέσης της Γυναίκας και την ουσιαστική ισότητα των φύλων.
Αυτό τόνισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.
Ανέφερε δε πως, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αφορούν το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ειδικά σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις που δεν θα απολύουν γυναίκες, θα τους απονέμεται και ένα σήμα Ισότητας, το οποίο δεν θα είναι μόνιμο, καθώς θα παρακολουθείται η πρακτική των επιχειρήσεων. Παράλληλα, καθιερώνεται στις επιχειρήσεις η εκπόνηση σχεδίων ισότητας και υλοποίηση όλων των προτεινόμενων παρεμβάσεων.

Ιδρύονται και στους Δήμους Γραφεία Ισότητας των Φύλων
Στον Κλεισθένη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές θα ισχύσει το 40% του ψηφοδελτίου να είναι γυναίκες στο σύνολο του αριθμού των υποψηφίων, ανά εκλογική περιφέρεια.
Αναβαθμίζονται οι Περιφερειακές Επιτροπές Ισότητας. Δεν θα είναι πια πρόεδρος ο εκάστοτε Περιφερειάρχης, αλλά αντιπεριφερειάρχης, ή εντεταλμένος-η από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ιδρύονται Γραφεία Ισότητας σε κάθε Περιφέρεια και Δήμο για τα γυναικεία ζητήματα, -όπως και στην ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ-τα οποία και θα εφαρμόζουν την πολιτική Ισότητας των φύλων.
Στο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί και συγκεκριμένος προϋπολογισμός στα Υπουργεία για πολιτικές Ισότητας.
Τα Συμβουλευτικά κέντρα και οι Ξενώνες Γυναικών, δομές οι οποίες ιδρύθηκαν και λειτουργούν με πόρους του ΕΣΠΑ, περνούν στο δημόσιο και εξασφαλίζεται έτσι η χρηματοδότησή τους και η λειτουργία τους και μετα το πέρας του προγράμματος, καθώς γίνονται μόνιμες δομές.
Υγεία
Στο Υπ. Οικονομίας η Ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου με 3 εκατ. ευρώ
Στην τρέχουσα πρόσκληση του Υπ. Οικονομίας για το Επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, αρμοδιότητας Στάθη Γιαννακίδη,θα υποβληθεί το έργο της Ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ξάνθης, προϋπολογισμού 3.070.000 ευρώ.
Σε σχετική ανακοίνωση ο Διοικητής, Αχιλλέας Γερόπουλος, αναφέρει πως, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης έχει ολοκληρώσει την προμελέτη για την εξοικονόμηση ενέργειας από προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Εκτιμάται πως θα εξοικονομηθεί ηλεκτρική και θερμική ενέργεια στο νοσοκομείο περίπου στο 45% της υπάρχουσας, που σημαίνει όφελος για το Νοσοκομείο άνω των 300.000 ευρώ ετησίως.
Επιπλέον, μέσα από το ίδιο πρόγραμμα, το Νοσοκομείο θα προμηθευτεί σύγχρονο βιοϊατρικό εξοπλισμό συνολικού κόστους 450.000 €, ο οποίος εξοπλισμός θα εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια περισσότερο από το 15% της υπάρχουσας,
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3 εκ ευρώ.

Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση των λιμανιών
Η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών κι η στήριξη του τομέα της αλιείας στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, αποτέλεσαν τους βασικούς θεματικούς άξονες, της συνάντησης εργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη, Νίκου Τσαλικίδη και της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων, Κωνσταντινιάς Ζουρνατζίδου.
Η συνεργασία εστιάστηκε στο ζήτημα ωρίμανσης των διαδικασιών που απαιτούνται, για την προώθηση της υλοποίησης έργων στα λιμενικά καταφύγια Φαναρίου, Μαρώνειας Ιμέρου, καθώς κατασκευή των έργων αναβάθμισης στις λιμενικές εγκαταστάσεις στην περιοχή, αποτελεί επιλεγμένο στόχο του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού για την Περιφέρεια.
Ομιλία Ελ Δημούδη Τζατζαΐρη στη Δράμα για την ημέρα της Γυναίκας
Αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, διοργανώνει ομιλία στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας στη Δράμα, με την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ελένη Δημούδη Τζατζαΐρη, στις 18:30 μ.μ.
Θα ακολουθήσει τιμητική βράβευση γυναικών της Περιφέρειας, ΑΜ-Θ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Έφη Ζάννη.
Κόμματα
Επίσκεψη Κατερίνας Μάρκου σήμερα στην Κομοτηνή
Την Κομοτηνή επισκέπτεται σήμερα η Βουλευτής Β΄ Θες/νικης της ΝΔ και υποψήφια Ευρωβουλευτής, Κατερίνα Μάρκου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης στις 10.00 το πρωΐ θα έχει Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, ΝίκοΤσαλικίδη. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνη Γραβάνη, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής.
Τέλος στις 12.00 θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μέτιο στο κτήριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Εκλέχθηκαν οι 15 σύνεδροι του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης
Κάλπες στήθηκαν στο ΚΙΝΑΛ πανελλαδικά, προκειμένου να εκλεγούν οι σύνεδροι που θα συμμετέχουν στο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί 30 31 Μαρτίου στην Αθήνα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη 62.000-65.000 μέλη ψήφισαν για τις εκλογές συνέδρων.
Ο υπεύθυνος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης, Χρήστος Σαρόγλου σημείωσε, πως ψήφισαν περίπου 300 μέλη του κόμματος που είναι εγγεγραμμένοι από τις τελευταίες εκλογές ηγεσίας και εκλέχτηκαν 15 σύνεδροι για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ
Στο Δήμο Τοπείρου: Σαρόγλου Χρήστος, Γκορόγιας Δημήτρης
Στον δήμο Αβδήρων: Κίσσας Άλκης, Κίσσας Γιώργος, Αντωνιάδης Κώστας , Δημητριάδης Ζαφείρης
Στον δήμο Μύκης: Κουρού Νουρεδήν
Στο δήμο Ξάνθης: Αντωνιάδης Ανέστης, Δαβιτίδης Παναγιώτης, Δαβιτίδης Αλέξανδρος, Βαγγελή Δήμητρα, Βερβερίδου Χρυσούλα, Αθανασίου Κώστας, Παπαδόπουλος Γιώργος, Καραγιώργος Βασίλης.
Δικαιοσύνη-Προσλήψεις
Προσλήψεις Προσωπικού στα Σωφρονιστικά Καταστήματα
Κατανομή θέσεων προσωπικού ανά κατηγορία κλάδο και ειδικότητα στα καταστήματα κράτησης της Χώρας, αποφάσισε ο γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ειδικότερα : Για το κατάστημα κράτησης Κομοτηνής αποφασίστηκε η πλήρωση τακτικών θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Τέσσερις (4) θέσεις κλάδου ΠΕ Σωφρονιστικών Ενηλίκων
Μια (1) θέση κλάδου ΠΕ γιατρών
Μία (1) θέση κλάδου ΠΕ ψυχολόγων
Μια (1) θέση κλάδου ΤΕ διοικητικού Λογιστικού
Δύο (2) κλάδου ΤΕ Υγείας Πρόνοιας ειδικότητας Κοινωνικής Εργασίας
Δύο (2) κλάδου ΤΕ Υγείας Πρόνοιας ειδικότητας Νοσηλευτικής
Τρεις (3) κλάδου ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού
Τέσσερις (4) ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού (ΙΔΑΧ)
Εξήντα μία (61) κλάδου ΔΕ Φύλαξης
Εξήντα (60) κλάδου ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης

Σύλλογοι
Ο χορός της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς
Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής, διοργανώνει τον χορό της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς αύριο Παρασκευή στις 20:00 το βράδυ, στο ξενοδοχείο, Χρήστος και Εύη, για το καλωσόρισμα της Άνοιξης, με μουσική και χορό.
Ο χορός της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς είναι από τις παλαιότερες εκδηλώσεις που διοργάνωνε η Φιλόπτωχος.Τιμή συμμετοχής €15. Δηλώσεις συμμετοχής στο ξενοδοχείο Chris & Eve ή στο τηλέφωνο 6942270027.
Όπως τόνισε μιλώντας στο σταθμό μας η πρόεδρος της Φιλοπτώχου, Σμαρώ Μπραντζουκάκη, η Φιλόπτωχος πάντοτε μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνει, συγκεντρώνει χρήματα για τις οικογένειες και τους φοιτητές, που σε μηνιαία βάση ενισχύσει οικονομικά.

Πολιτισμός
Στη σκηνή των ΘΛΕ αύριο οι ONIRAMA
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της κορύφωσης του Ξανθιώτικου καρναβαλιού και ήδη κλειστοί και ανοιχτοί χώροι πλημμυρίζουν αποκριάτικους ρυθμούς και χρώματα.
Οι ONIRAMA το πιο δημοφιλές και δυναμικό μουσικό συγκρότημα στον χώρο της ποπ ροκ στην στάση τους στην Ξάνθη σημερα το βραδυ στην Πλατεία Δημοκρατίας στις 18:30, στήνουν ένα live με στόχο την απόλυτη διασκέδαση, γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, Ελληνικά και ξένα.
Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη στις Σάπες Ροδόπης 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για απλή συνέργεια σε προώθηση στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμων αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στην επαρχιακή οδό Πετρωτών – Κρωβύλης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 17χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Μοιράσου το άρθρο: