Τουρισμός
Θα μυρίσει… Θρακο-Μακεδονική Κουζίνα το εστιατόριο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες
Στο εστιατόριο του Ευρωκοινοβουλίου όλα τα εδέσματα που θα παρασκευασθούν σήμερα, θα είναι αποκλειστικά και μόνο από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, τα οποία θα γευθούν οι Ευρωβουλευτές και οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.
«Είναι και η γαστρονομία ένας τρόπος και μάλιστα από τους πιο αποτελεσματικούς, για την προσέλκυση τουριστών», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία ανήκει στον Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου.

Υγεία
Νέος υπερσύγχρονος εξοπλισμός στο Σισμανόγλειο
Με νέο εξοπλισμό εφοδιάστηκε το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπως, Ψηφιακό Μαστογράφο,, ο οποίος κάνει ταυτόχρονα και βιοψία, σε συνδυασμό με υπερ σύγχρονο υπερηχογράφο.
Μάλιστα στο συγκεκριμένο τμήμα θα εργασθεί και Γιατρός Ακτινολόγος με ειδίκευση στην Διάγνωση των Μαστογραφιών. Πλήρης είναι και ανακαίνιση στο Ακτινολογικό Εργαστήριο,(συν ένα μηχάνημα φορητό, που εξασφαλίζει την άμεση εικόνα του οργάνου που πάσχει). Επι πλέον με Μηχάνημα ψηφιακής ακτινογραφίας εξοπλίζεται και το Οφθαλμολογικό τμήμα.
Τα νέα αυτά μηχανήματα αποτελούσαν αναγκαιότητα για το Σισμανόγλειο, καθώς ήταν πεπαλαιωμένα τα προηγούμενα.
Μειώνεται ο χρόνος της αναμονής των ασθενών, που άγγιζε τον έναν χρόνο και κάνει τους ασθενείς να προτιμούν το Δημόσιο Νοσοκομείο, καθώς θα τους εξασφαλίζει ένα σύστημα πλήρους πρόληψης και αντιμετώπισης.

Αυτοδιοίκηση
250.000 ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ στον Δήμο Κομοτηνής για νέες γεωτρήσεις άρδευσης
Πόρους ύψους 250.000 ευρώ θα αποδεσμεύσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την ανόρυξη πέντε νέων γεωτρήσεων άρδευσης από τον Δήμο Κομοτηνής.
Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη.
Οι νέες γεωτρήσεις θα είναι πλήρως εξοπλισμένες και θα περιλαμβάνουν τέσσερις αντλίες, δύο δεξαμενές και έναν αρδευτικό αγωγό μήκος 1500 μέτρων.

Τετάρτη: Πάμε Ακαδημία Δια βίου μάθησης στην ΑΜ-Θ
Η θεματολογία των διαλέξεων που παρουσιάζονται σήμερα στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Δομή Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (www.acadimia.eu), έχει ως εξής:
Στην Κομοτηνή, στην Αίθουσα συνεδριάσεων ‘’ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ’’ της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, από τις 19:00 έως 21:00, με Ομιλητή τον ΒασίλειοςΤσιάντο, Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕΙ ΑΜ-Θ.
Το Θέμα Διάλεξης: Η θέση των μαθηματικών στη φιλοσοφία του Πλάτωνα.
Στην Ξάνθη, στην Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου – Διοικητήριο, ώρα 19.00 – 21.00, με Ομιλητή τον Ιωάννη Δόκα, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ
Το Θέμα Διάλεξης είναι:Το φαινόμενο των ατυχημάτων και η ασφάλεια ως προβλήματα ελέγχου της πολυπλοκότητας.

Αυτοδιοίκηση-Εκλογές
Είκοσι Νέα ονόματα ανακοίνωσε η παράταξη Κοινωνία των Πολιτών» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Γκαράνη
Είκοσι Νέα ονόματα ανακοίνωσε η παράταξη Κοινωνία των Πολιτών» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Γκαράνη
«Το ψηφοδέλτιο της Κοινωνίας Πολιτών αντανακλά με τον επαρκέστερο τρόπο τη δυναμική και την προοπτική νίκης του Συνδυασμού μας. Είκοσι ακόμη άξια στελέχη της τοπικής κοινωνίας, συστρατεύονται με την «Κοινωνία των πολιτών», καταθέτοντας το όραμα και τη διάθεσή τους να εργαστούν για τον κοινό σκοπό της προόδου του τόπο, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Με χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου απέκτησε αυτόματους πωλητές ρεύματος και νερού το λιμάνι του Πόρτο Λάγος
Στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος τοποθετήθηκαν οι πέντε πρώτοι αυτόματοι πωλητές ρεύματος και νερού με προπληρωμένη κάρτα (pillar). Την είδηση δημοσιοποίησε με ικανοποίηση ο σύλλογος Ερασιτεχνών αλιέων, καθώς η εν λόγω υποδομή αποτελούσε πάγιο αίτημα του συλλόγου. Οι αυτόματοι πωλητές τοποθετήθηκαν στο δυτικό τμήμα του λιμένα, με χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου.
Σύμφωνα με το σύλλογο, μάλιστα, σύντομα θα τοποθετηθεί και ένας στο λιμάνι των Αβδήρων και ενδεχόμενα να προστεθούν και άλλοι στα λιμάνια Αβδήρων και Φαναρίου.

Εθελοντές-Αλληλεγγύη
Αιμοδοσία στην Παλιά Χρύσα στην Ξάνθη
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει σήμερα το απόγευμα (16.30-20.30) στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο της Παλιάς Χρύσας ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης.
1ο Βραβείο στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης
Το 1o βραβείο στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2019 που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2019, κατέκτησε η μουσική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης.
Με υπεύθυνες καθηγήτριες την Εύη Μαυροπούλου και την Λαμπρινή Γλερίδου στη φετινή χρονιά επέλεξαν να τιμήσουν τον Νίκο Ξυλούρη, παρουσιάζοντας 4 τραγούδια σε διασκευή και μουσική διδασκαλία του μουσικού Άγγελου Μουρβάτη.
Επίσης, το 1ο βραβείο στην κατηγορία “φωτογραφία” πήρε ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Γιάννης Τζούφας ενώ το 2ο βραβείο στην κατηγορία “ζωγραφική” κέρδισε η μαθήτριά Ειρήνη Πολυχρονίδου.
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις μέσα στο μήνα Μάρτη διοργανώνει το Βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο

Εκδηλώσεις μέσα στο μήνα Μάρτη διοργανώνει το Βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο.
Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη θα παρουσιασθεί η ποιητική συλλογή «Το σημείωμα της οδού Ντεσπερέ» της Κουτσουμπέλη, στις 19:00 το απόγευμα στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Επίσης το Σάββατο 9 Μαρτίου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μισέλ Ομπάμα «Becoming – Η δική μου ιστορία», στις 19:00 το απόγευμα στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Νήματα με νοήματα στη ΦΕΞ
Σήμερα στις (10.00) στην καπναποθήκη της Φ.Ε.Ξ. θα πραγματοποιηθεί η ». Έκθεση και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο : «Νήματα με νοήματα. Κόστος: 2€ ανά μαθητή

Ξενάγηση στα χάνια της παλιάς Ξάνθης»

Και φέτος το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συμμετέχει ενεργά στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές-Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2019, με ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις.
Σήμερα στις 18.00 υλοποιείται θεματική ξενάγηση στην παλιά Ξάνθη.
Η ξενάγηση επαναλαμβάνεται για οργανωμένες ομάδες καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του καρναβαλιού κατόπιν συνεννόησης.
Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ

Μοιράσου το άρθρο: