«Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για το 2018. Ήδη έχουμε μια αύξηση των κρατήσεων σε ποσοστό 12% σε σχέση με το 2017. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2017 ήταν η καλύτερη τουριστική χρονιά όλων των εποχών καταλαβαίνετε το 2018 πόσο πιο καλή θα είναι» δηλώνει με αισιοδοξία ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ.Κώστας Αντωνιάδης.

Οι νέες συνδέσεις από μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις συμβάλουν τα μέγιστα στην αύξηση των κρατήσεων. Διερχόμενοι, αλλά και τουρίστες που διανυκτερεύουν μία, δύο ή και περισσότερες μέρες θέλουν να γνωρίσουν την περιοχή.

Δύο φορές την εβδομάδα θα πραγματοποιείται πτήση από το Βέλγιο (Βρυξέλλες) στην Καβάλα. Αρχές Ιουνίου δρομολογείται η πρώτη πτήση από την Μόσχα. «Στο αεροδρόμιο της Καβάλας επιβιβάζονται τσάρτερ από όλη την Ευρώπη, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Ντίσελντορφ, Μόναχο κ.α.  Θα γίνουμε σίγουρα ένας προορισμός για τους ξένους.» δηλώνει με βεβαιότητα ο κος Αντιπεριφερειάρχης. Χαρακτηρίζει ενθαρρυντικό το σημάδι ότι ήδη από το Μάιο οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Θάσου έχουν ανοίξει και λειτουργούν.

Οι προσπάθειες προβολής δεν σταματούν εδώ. Η περιφέρεια παίρνει μέρος σε ένα ειδικό event προβολής του Βελιγραδίου, αλλά και στην Αθήνα, στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» με τη συμμετοχή 14 επιχειρήσεων από την Ορεστιάδα, την Κομοτηνή, την Καβάλα κ.α.., καθώς, όπως λέγεται, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η σύνδεση του διατροφικού τομέα με τον τουρισμό.

«Ο τουρίστας δεν μένει μόνο σε ένα νησί. Θέλει να ανακαλύψει και τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας.» δηλώνει ο κος Αντωνιάδης σημειώνοντας πως γι αυτό το λόγο πραγματοποιούνται μονοήμερες εκδρομές για τα Τέμπη του Νέστου. Οι παραποτάμιες δραστηριότητες, η αναρρίχηση, οι πεζοπορικές διαδρομές αποτελούν λόγο έλξης για πολλούς. Αλλά και οι τόποι, όπως: το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων και το σπήλαιο του Αγγίτη στη Δράμα. « Τον τουρίστα δεν τον ενδιαφέρει πια ο ήλιος και η θάλασσα. Θέλει να ανακαλύψει κι άλλες ομορφιές. Έτσι, «διαχέεται» σίγουρα το τουριστικό «κύμα» σε όλη την Περιφέρεια.»καταλήγει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης βέβαιος πως έρχονται καλύτερες μέρες.
Φώτο: Κώστας Αντωνιάδης, Αντιπεριφερειάρχης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: