Κομοτηνή: Η καθαριότητα, υπόθεση όλων

Κατανοεί τους δημότες που κάνουν παράπονα, αλλά τους θεωρεί και εξίσου υπεύθυνους για τις κατά καιρούς “παραφωνίες” που παρατηρούνται στην πόλη. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο κ. Γιάννης Μουρτίδης μιλά στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την προσπάθεια που κάνει με τους συνεργάτες του για τον καθαρισμό της πόλης και των οικισμών. Αλλά και για την επιπλέον ενίσχυση με νέο προσωπικό.

“ Η προσπάθειά μας έχει συνέχεια, αλλά τα προβλήματα των δημοτών δεν μπορούν να λυθούν από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς να υπάρχει η συμμετοχή τους. Κατανοώ το πρόβλημα το οποίο υπάρχει. Αλλά το Τμήμα Καθαριότητας και τα παιδιά τα οποία εργάζονται στο Τμήμα αυτό καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Πρέπει όλοι οι δημότες να είμαστε προσεκτικοί. Το πρόβλημα διογκώνεται το Σαββατοκύριακο. Σάββατο και Κυριακή δεν πρέπει να βγάζουν οι δημότες στους κάδους απορρίμματα, ιδιαίτερα αυτά που έχουν μεγάλο όγκο.» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο κος Γιάννης Μουρτίδης.

Κομοτηνή: Η καθαριότητα, υπόθεση όλωνΜιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής εξηγεί πως δεν υπάρχουν απορριμματοφόρα το Σάββατο. Για να αντιμετωπιστεί το κενό δύο μόνο απορριμματοφόρα βγαίνουν από το μεσημέρι και μετά, το ένα για αποκομιδή σκουπιδιών και το άλλο για την λαϊκή. «Αν καταφέρουμε να το επεκτείνουμε και στις γειτονιές, θα είναι το καλύτερο που μπορούμε» δηλώνει σημειώνοντας πως σε λίγο καιρό, η υπηρεσία αυτή θα εργάζεται σε κυλιόμενο ωράριο, 24 ώρες το 24ωρο, σε επιφυλακή όλο το προσωπικό. «Από αυτή την προσπάθεια θα φανούν αποτελέσματα από το τέλος του Σεπτεμβρίου και μετά. Επιπλέον δρομολόγια θα υπάρξουν και το Σάββατο και την Κυριακή.»

Στρώματα και καναπέδες στο πεζοδρόμιο
«Στρώματα, ακόμη και καναπέδες αφημένα στο πεζοδρόμιο σχεδόν καθημερινά συναντά ο ντόπιος και ο επισκέπτης» παρατηρούμε για να σημειώσει «Ναι το βλέπω κι εγώ. Όλος αυτός ο όγκος δημιουργείται την Παρασκευή και το Σάββατο. Τρεις μέρες παραμένει στα μάτια μας όλος αυτός ο όγκος. Δεν πρέπει την Παρασκευή να βγάζουν αυτά τα αντικείμενα κι αν τα βγάζουν, τότε να καλούν στο 25310 22810 για να έρχονται και να τα παίρνουν. Χωρίς τη συνεργασία τους δεν μπορούμε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή.» δηλώνει ο κος Μουρτίδης σημειώνοντας πως οι ανάγκες που δημιουργούν οι 70.000 κάτοικοι είναι πολλές για 40 μόλις υπαλλήλους. «Περιμένουμε και τους υπόλοιπους, ώστε τέλος Οκτωβρίου να γίνουν 67» σημειώνει διαβεβαιώνοντας κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κίνδυνος « διαρροών». «Όχι, δεν θα γίνει καμία μετακίνηση των υπαλλήλων, το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή έχουν υπογράψει την σύμβαση τους ως συνοδοί απορριμματοφόρων. Γνωρίζανε ότι έτσι θα εργαστούν. Υπήρξε κι επισήμανση του Δημάρχου, ότι δεν θα γίνει καμία μετακίνηση υπαλλήλων. Ως συνοδοί απορριμματοφόρων θα εργαστούν και γυναίκες, πράγμα σπάνιο για την πόλη μας.»

Ενίσχυση με 140 επιπλέον εργαζόμενους
Μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα έρθει στα μέσα του Σεπτέμβρη (αντί για 1η Μαΐου) επιπλέον προσωπικό 8μηνίτες και στα τρία τμήματα (ακόμη και σε διοικητικές θέσεις) 140 άτομα. Με τη συνδρομή τους θα γίνει ένα «λίφτινγκ» σε πόλη και οικισμούς υπόσχεται ο κος Μουρτίδης. Όσον αφορά τέλος στις κοπές χόρτων, που και φέτος οι πολίτες δεν βάζουν άριστα στους υπευθύνους, καθώς υπήρξαν χόρτα εντός κι εκτός Κομοτηνής ο αντιδήμαρχος σπεύδει να σημειώσει «Μέχρι και τις γέφυρες υπεύθυνος είναι ο δήμος, από τη μια είσοδο και από την άλλη μέχρι το Νοσοκομείο. Από εκεί και μετά οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας, άρα δεν ευθύνεται ο δήμος για όλα. Οι προσπάθειες από εμάς γινόταν και θα γίνονται. πρέπει να παραδεχτούν οι πολίτες ότι το καλοκαίρι λόγω βροχών ήταν πολύ δύσκολο.»
Φώτο: Γιάννης Μουρτίδης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος