Η κα Χριστοφιλοπούλου με στελέχη της περιφέρειας.

Διευρυμένη Περιφερειακή σύσκεψη του Κινήματος Αλλαγής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επαγγελματικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στην Κομοτηνή υπό την προεδρία της βουλευτού Αττικής και Υπεύθυνης Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη κας Εύης Χριστοφιλοπούλου, με τη συμμετοχή του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη, των βουλευτών  Χαράς Κεφαλίδου και Ιλχάν Αχμέτ και δεκάδων μελών από όλη την περιφέρεια.

Ο κ. Γιώργος Πεταλωτής για μια ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή.

«Ήρθε η ώρα της ανάκαμψης» είπε η κα Χριστοφιλοπούλου σημειώνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ είναι η μόνη εναλλακτική λύση που έχει ο τόπος καλώντας τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή. Μάλιστα χαρακτήρισε την περιφέρεια κρίσιμη, όχι λόγω των συνόρων ή της Μειονότητας , όπως είπε, αλλά των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της. Όπως είπε η βουλευτής μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου το Κίνημα θα δώσει τη δική του σφραγίδα και την δική του υποψηφιότητα της κάθε περιφέρειας της χώρας.

Ιλχάν Αχμέτ, Δ. Χατζησωκράτης, Ε. Χριστοφιλοπούπου

Μιλώντας για την πολιτική πρόταση του Κινήματος ο Δημήτρης Χατζησωκράτης έκανε λόγο για τον στόχο της τρίτης εντολής θέτοντας μάλιστα τρεις σκοπούς: 1ο Όχι στην Αυτοδυναμία της Ν.Δ. 2ον Ενδυνάμωση του ΚΙΝΑΛ και 3ον Η Χ.Α. να μην είναι 3η δύναμη. Μάλιστα σ’ αυτό το σημείο δεν παρέλειψε να αναφέρει και το σύνθημα «Ή ΚΙΝΑΛ ή Χ.Α., διάλεξε υπεύθυνα πολίτη δημοκράτη» ιδιαίτερα για τις περιφέρειες με τρεις έδρες. Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών σημείωσε ότι εφόσον το ΚΙΝΑΛ πάρει την 3η εντολή, τότε θα καλέσει όλες τις δυνάμεις. «Δεν θέλουμε καμία δύναμη απ΄έξω και να πετάει πέτρες στην Ελλάδα της κρίσης »  είπε για να προσθέσει λίγο αργότερα «παίρνουμε την ευθύνη εμείς να θέσουμε τα ζητήματα αυτά με μια συγκεκριμένη πρόταση».

Γ. Γκαράνης και Ν. Πετκίδου

Την βεβαιότητα ότι τόσο η πλειονότητα, όσο και η μειονότητα είναι έτοιμη για την πολιτική αλλαγή στην Περιφέρεια εξέφρασε  ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ σημειώνοντας ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για την περιφερειακή αρχή. «Υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό πάρα πολύ αξιόλογο. Ο κόσμος περιμένει από εμάς να βγούμε μπροστά. Ο κόσμος είναι έτοιμος να μας ακούσει. » είπε χαρακτηρίζοντας τις δημοσκοπήσεις «μεγάλη απάτη» και προσθέτοντας πως σ’ αυτόν τον αγώνα χρειάζεται «Πεζικό», όπως είπε «Πεζικό είμαστε όλοι. Στον 2ο γύρο η νίκη θα ανήκει στον προοδευτικό χώρο, γιατί όχι στην παράταξή μας;» αναρωτήθηκε.

Στην τοποθέτησή της η Χαρά Κεφαλίδου τόνισε ότι υπάρχουν στελέχη που παίζουν σημαντικό ρόλο . «Στην περιφέρεια έχουμε στελέχη, έχουμε πρόγραμμα, μπορούμε να γίνουμε ξανά η μεγάλη παράταξη που θα εκφράσει το Λαό.» σημείωσε η Βουλευτής της Δράμας για να προσθέσει ότι «είμαστε ο προοδευτικός που θέλει ξανά να εκφράσει ό,τι πιο προοδευτικό υπάρχει. Όποιο κι αν είναι το σενάριο, είμαστε εδώ και με σχέδιο και με άποψη και με στελέχη. Έτοιμοι να αγωνιστούμε με ενότητα.»
Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν και γνωστά στελέχη του χώρου οι πρώην Υπουργοί Γιώργος Πεταλωτής, Γιώργος Ντόλιος, Μιχάλης Τιμοσίδης, η πρώην βουλευτής Όλγα Ρενταρή, εν ενεργεία περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη του Κινήματος από όλη την Περιφέρεια.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την συνεδρίαση ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: