Κομοτηνή: Η Σαμοθράκη σταθερή επιλογή διαφυγής

Array

Κομοτηνή: Η Σαμοθράκη σταθερή επιλογή διαφυγήςΈνα ακόμη παλιό αρχοντικό, η οικία Φαρδύ, ανακαινίστηκε και λειτουργεί ως ξενώνας.Τα τελευταία χρόνια πολλές τέτοιου είδους ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχουν δημιουργήσει μια άλλη εικόνα στο νησί. Η οικία Φαρδύ στην Χώρα είναι ο λόγος που αρκετές μέρες του χρόνου “κρατά” την κα Ευαγγελία Σεραφείμ και την οικογένειά της για αρκετές μέρες το χρόνο στο πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης.

Κομοτηνή: Η Σαμοθράκη σταθερή επιλογή διαφυγής«Θέλουμε να περνά ο κόσμος καλά γιατί τις πέντε μέρες που επιλέγει ο καθένας να χαλαρώσει, μπορεί να είναι και οι μοναδικές μέσα στο χρόνο. Όταν επιλέγουν το νησί μας, θέλουμε να περνούν καλά.» δηλώνει η κα Σεραφείμ σημειώνοντας προβληματισμένη πως η Σαμοθράκη δεν έχει συνέλθει από το κακό που έπαθε πέρσι το Σεπτέμβρη, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έτσι οι “πληγές” της είναι ανοιχτές. «Για κάποιους λόγους δεν προχωράνε οι εργασίες που πρέπει να γίνουν κυρίως για το αποχετευτικό και για το θέμα της ύδρευσης» δηλώνει.

Τα δρομολόγια ο μεγάλος γρίφος
Κομοτηνή: Η Σαμοθράκη σταθερή επιλογή διαφυγήςΠαράλληλα, επισημαίνει πολλά προβλήματα και με το καράβι. «Ας ελπίσουμε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα αλλάξει κάτι. Αν δεν έχουμε αλλαγή σκηνικού, δυστυχώς θα είναι το νησί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Παλεύουμε να παράσχουμε την καλύτερη φιλοξενία, αλλά δυστυχώς το πλαίσιο δεν μας βοηθάει.» Σπεύδει να προσθέσει πως είναι σημαντικό να αρχίσει να εκτελεί δρομολόγια το μεγάλο καράβι. «Να είναι τα δρομολόγια μελετημένα για να βοηθούν τον κόσμο. Να είναι γνωστοποιημένα για να μπορεί να προγραμματίσει ο κόσμος τις μέρες της μετακίνησης του. Επίσης, θα πρέπει οι υπεύθυνοι να δουν το θέμα των υποδομών, της ύδρευσης και της άρδευσης. Όπως και το θέμα των δρόμων και του αρχαιολογικού χώρου.»

Φύση, άριστο φαγητό και υπέροχες αναμνήσεις
Σύμφωνα με την κα Σεραφείμ το μεγάλο ατού της Σαμοθράκης είναι η απαράμιλλη φύση, που παρά το ότι είναι «πληγωμένη» δεν φαίνεται να έχει αλλάξει σε τίποτα. Επίσης, η πεντακάθαρη θάλασσα, το άριστο φαγητό. «Σπάνια σε νησί είναι τόσο άριστο το φαγητό, είναι ντόπια, ποιοτικά τα προϊόντα. Οι ιαματικές πηγές είναι λόγος έλξης επισκεπτών,  ένα μέρος που μπορείς να ξεχαστείς, να χαλαρώσεις για να μπορέσεις να συνεχίσεις τη ζωή σου.» δηλώνει και προτρέπει τους επισκέπτες να απολαύσουν οπωσδήποτε τις παραλίες, τους οικισμούς, τον οικισμό της Χώρας, όπου τα τελευταία χρόνια λειτουργούν  εξαιρετικά στέκια. Επίσης, να επισκεφτούν το Μοναστήρι του Χριστού, που έχει ανακαινιστεί, το κάστρο της Χώρας, που έχει επίσης γίνει υπέροχο και φυσικά τον αρχαιολογικό χώρο, που, όπως λέει, από μόνος του είναι πολύ επιβλητικός. Σημαντική τέλος, είναι και η γαστρονομία του νησιού, γι αυτό θα πρέπει  να γευτούν οπωσδήποτε το τυρί της Σαμοθράκης, το λάδι που μπαίνει στην σαλάτα, τα κατσικάκια και το γλυκό πραούστι,το ντόπιο γλυκό. Τέλος, «να πάρουν μαζί τους παραδοσιακά προϊόντα που είναι σε όλα τα καταστήματα και φυσικά τις αναμνήσεις τους για να μας ξανάρθουν.» ¨
Φώτο:Μαρία Νικολάου ρεπορτάζ, κείμενο, φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος