Ένας λαμπρός ήλιος αποχαιρέτησε σήμερα τη «Σοφία», που άφησε στη Ροδόπη και την Ξάνθη τα απομεινάρια του περάσματος της. Χιόνι που λιώνει όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες και την εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, καθώς χιόνισε ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές, όπως το Φανάρι, η Αρωγή, ο Ίμερος και η Μαρώνεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη Ροδόπη κρίνεται απαραίτητη στα εξής σημεία:
1)Επ. Ο. Νέας Σάντας προς όλο τον ορεινό όγκο, από 15ο χλμ
2)Επ. Ο. Δαρμένης – Ραγάδας – Εσοχής, από το 12ο χλμ
4)Επ. Ο. Δρύμης προς όλους τους ορεινούς οικισμούς
5)Επ. Ο. Νέας Σάντας – Μ. Δέρειο, από το 1ο χλμ
6)Επ. Ο. Μαρώνειας- Λιμάνι Αγ. Χαραλάμπους.

Στην Ξάνθη η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών
αλυσίδων: 1)Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ. Αγίου Κωνσταντίνου, από 21ο χιλ . 2)Δημ. οδός Καρυόφυτου – Λειβαδίτη – Δασικού χωριού 3)Ε.Ο. Δράμας – Ξάνθης από 44ο χλμ. έως 8ο χλμ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Ξάνθης, του κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου ο δήμος επιχείρησε με 7 ειδικά οχήματα και με περισσότερους από 60 εργαζομένους για να διατηρήσει τους δρόμους προσβάσιμους και ασφαλείς. Υπήρξε επάρκεια αλατιού, οχημάτων και προσωπικού.»Συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους και τα στελέχη στο Δήμο Ξάνθης, για τις άοκνες προσπάθειές τους» ανέφερε ο κος Δήμαρχος ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των προσπαθειών του.

φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: