Φορούν φόρμες και αθλητικά παπούτσια κι ανταμώνουν καθημερινά στο δικό τους «γυμναστήριο». Παρακολουθούν τις δασκάλες τους με προσοχή και κάνουν κι εκείνες τις ίδιες ακριβώς κινήσεις. Τι κι αν τα χρόνια έχουν περάσει, εξακολουθούν να αθλούνται σκορπώντας κέφι κι ευεξία.

Σύμφωνα με την κα Αθανασία Αποστολίδου, γυμνάστρια τρία χρόνια τώρα στο Πρόγραμμα «Άθληση στην Τρίτη Ηλικία» του Προγράμματος Μαζικός  Αθλητισμός του Δήμου Κομοτηνής οι ασκούμενες αυξάνονται κάθε χρόνο. Φέτος είναι σαράντα. «Όλες» όπως λέει η κα Αποστολίδου «Πολύ ευχαριστημένες, με ζωντάνια, καλή διάθεση, χαμόγελο σκορπίζοντας χαρά σε όλους ακόμη και σε εκείνους που απλά παρακολουθούν ως απλοί θεατές αυτές τις μικρές ασκησούλες.» Όσον αφορά στα οφέλη που προκύπτουν είναι κατηγορηματική πως είναι πολλά: «Ψυχολογία, ευεξία, καλή διάθεση, ενέργεια, οφέλη για τους καρδιοπαθείς, τους διαβητικούς και άλλους χρόνια πάσχοντες.»

Οι δύο γυμνάστριες στο πλευρό των ηλικιωμένων κυριών

Αθλούμενες από εξήντα ετών έως 86, τόσο είναι η μεγαλύτερη αθλήτρια του Τμήματος. Η δεύτερη γυμνάστρια του Τμήματος, την κα Δέσποινα Φωκετοπούλου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής επίσης,  παρατηρεί πως «Όποια πάθηση κι αν έχουν η γυμναστική βοηθάει πάρα πολύ παντού. Βρίσκουν τις φίλες τους, κάνουν ψυχοθεραπεία, έχουν επαφές, βγαίνουν έξω για καφέ μετά το τέλος της άσκησης. Η καλύτερη απόφαση είναι να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να έρθουν στο Τμήμα μας. Ακόμη κι αν κάνουν λίγα  από αυτά που τους δείχνουμε με την συμμετοχή τους τα οφέλη θα είναι πολύ καλύτερα, από το  να καθίσουν μια ώρα στον καναπέ του σπιτιού τους.»

Πέρα από τα οφέλη για τις ίδιες κέρδος προκύπτει από τη συμμετοχή τους και για τις νεότερες σε ηλικία αθλούμενες, όπως η κα Αναστασία Αργυροπούλου. «Συμμετέχω πάρα πολλά χρόνια στα προγράμματα του Δήμου που αφορούν την γυναίκα» δηλώνει και σημειώνει πως «Όλες αυτές οι μεγάλες κυρίες με εμπνέουν και μου δημιουργούν κάθε χρόνο τη διάθεση να συνεχίσω μέχρι να φτάσω κι εγώ στην δική τους ηλικία.» Ποιος είπε ότι το κέφι για την ζωή, η αγάπη για τη συμμετοχή και την δράση γνωρίζει ηλικία; Σίγουρα όχι αυτές οι ωραίες κυρίες με τα σπορτέξ, τις φόρμες και τα χαμόγελα…
Φώτο: ρεπορτάζ=κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: