Κομοτηνή: Καφέ με μαθήματα ζωγραφικής

Μια μουσειολόγος – ιστορικός τέχνης, η κα Κική Χριστοδούλου έχει βάλει στόχο να κάνει την ζωγραφική καθημερινή συνήθεια, όπως ακριβώς ο καφές. Έτσι, ξεκινά σήμερα στις έξι και μισή το απόγευμα κάνοντας μια εισαγωγή στον κόσμο της τέχνης σε café της Κομοτηνής. Εκεί, μια Τετάρτη κάθε μήνα (με μια παύση το Καλοκαίρι) θα ανοίγει κι ένα διαφορετικό “παράθυρο” στον κόσμο της Τέχνης.

Έτσι, τον Φεβρουάριο θα μιλήσει για το φιλί:Rodin&Klimt, τον Μάρτιο για τον Juan Miro, τον Απρίλιο για την Σταύρωση: Θεοτοκόπουλος & Dali, τον Μάιο για τον Leonardo Da Vinci: 3 έργα, τον Σεπτέμβριο για τον Claude Monet: Εντύπωση ανατέλλοντος ηλίου, τον Οκτώβριο για τον Vincent Van Gogh, τον Νοέμβριο για τον Wassiliy Kandinsky και τον Δεκέμβριο για την Γέννηση του Χριστού στην τέχνη.

Η συνέχεια μιας φιλίας από τα παλιά
Κομοτηνή: Καφέ με μαθήματα ζωγραφικής«Με την Κική μας δένει φιλία χρόνων. Της πρότεινα να την φιλοξενήσουμε στο χώρο μας, ο οποίος είναι ένας ζεστός χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις τέτοιου είδους. Της έκανα την πρόταση και συμφώνησε και η ίδια να μας παρουσιάσει κάποια θέματα για Τέχνη» δηλώνει η Εύη Φλώρου, υπεύθυνη του cafe και η κα Χριστοδούλου σημειώνει ότι με την Εύη «είμαστε συμμαθήτριες από το Γυμνάσιο, η φιλία κρατάει από παλιά. Η ιδέα ήταν της Εύης και του Κώστα. Ξεκινήσαμε δειλά- δειλά το Νοέμβριο του 2017 με τη σειρά παρουσιάσεων για τη γενιά του τριάντα στη Ζωγραφική, πήγε καλά, ο κόσμος ανταποκρίθηκε χωρίς ιδιαίτερη προβολή κι έτσι συνεχίζουμε και το 2019.»

Καφέ με τον Klimt, τον Miro, τον Kandinsky και τον Monet
Σύμφωνα με την κα Χριστοδούλου το φετινό πρόγραμμα απλώνεται σε πολλούς χώρους. «Για πάρα πολλά χρόνια στην Κομοτηνή ήθελα οι παρουσιάσεις να γίνονται συμμετοχικές. Η Εύη και ο Κώστας δέχτηκαν και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι αυτό. Ζητήσαμε από το κοινό μας να μας κάνει προτάσεις για την Τέχνη, για το τι θέλει να ακούσει, δεν του προτείναμε έτοιμη τροφή, πολλές παρουσιάσεις είναι ιδέες και προτάσεις του κοινού» δηλώνει και σημειώνει «Μου έλεγαν για παράδειγμα «μ’ αρέσει πάρα πολύ αυτός ο καλλιτέχνης και θέλω να μάθω πάρα πολύ γι αυτό , έτσι μπήκε στο πρόγραμμα ο Klimt, ο Miro, ο Kandinsky, ο Monet.Από εκεί και πέρα ο τρόπος και η προσέγγιση που γίνεται σε κάθε καλλιτέχνη είναι επιλογή της παρουσιάστριας κι αναλαμβάνω και την ευθύνη.» Με την ίδια πάντα αγωνία, όπως λέει, άλλωστε υπάρχει πάντα σε οποιοδήποτε χώρο κι αν γίνει η παρουσίαση. Γιατί κάθε παρουσίαση έχει τη δική της ιδιαιτερότητα. «Το πώς θα περάσει στο κοινό, πώς θα γίνει κατανοητή μια ομιλία, αυτή η αγωνία και το άγχος υπάρχουν πάντα.»

Και το διαφορετικό κοινό…
Τέλος, δεν παραλείπει να τονίσει πως υπάρχει κοινό που δείχνει ενδιαφέρον στην Κομοτηνή, υπάρχει ένας πυρήνας ανθρώπων αριθμητικά σημαντικός που θέλει να γίνεται κάτι άλλο, διαφορετικό από αυτό που γίνεται και θέλει αυτό να του δίνεται σε καθημερινή βάση.
Φώτο: Κική Χριστοδούλου- Εύη Φλώρου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος