Ιλχάν Αχμέτ, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Σπύρος Καρανικόλας

Με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής και την ένταξη λύσεων για τα  θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της  στο συνολικό Κυβερνητικό Πρόγραμμα που εκπονεί το Κίνημα Αλλαγής οι κ.κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης (βουλευτής) και Σπύρος Καρανικόλας (αναπληρωτής υπεύθυνος Τύπου του ΚΙΝΑΛ ) περιόδευσαν σήμερα  στη Ροδόπη συνοδευόμενοι από τον βουλευτή  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ και τον Γραμματέα της ΝΕ του Κιν.Αλ. κ. Γιάννη Γκαράνη στέλνοντας  παράλληλα το μήνυμα πως ο τόπος χρειάζεται μια προοδευτική διακυβέρνηση για να προχωρήσει μπροστά.

«Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική η παρουσία τους εδώ. Έχουμε δει τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε κλάδο που έχουμε επισκεφτεί. ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ, Δικηγορικός Σύλλογος, ΕΛΜΕ, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων. Ήταν πολύ σημαντικές συναντήσεις για να πάρουμε μια γεύση και να καταγράψουμε τα προβλήματα, ώστε η αυριανή Κυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ να έχει στο πρόγραμμά της ενταγμένη τη λύση τους και την αντιμετώπισή τους» δήλωσε ο κος Γ. Γκαράνης.

Ο κος Γιάννης Γκαράνης συνόδεψε το κλιμάκιο

Σπύρος Καρανικόλας: «Ο τόπος χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση για να προχωρήσει μπροστά.»
Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Σπύρου Καρανικόλα, το ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της τελικής πρότασης για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, μετά από εντολή της Προέδρου, της κας Φώφης Γεννηματά, αλλά και του Γραμματέα, του κ. Χριστοδουλάκη, ακούει τις τοπικές κοινωνίες, τους πολίτες, τους επιστημονικούς φορείς, τους Συλλόγους για να συν-διαμορφώσουν όλοι μαζί την τελική πρόταση για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Για εμάς αυτό που προέχει είναι πρώτον η χώρα να πάει το συντομότερο δυνατόν σε εκλογές. Έχουμε ζητήσει εκλογές εδώ και πάρα πολύ καιρό γιατί έχουμε μια παραπαίουσα κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, η οποία το μοναδικό που έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι να την  δεσμεύει με πάρα πολύ σκληρές δεσμεύσεις υποθηκεύοντας το μέλλον της, αλλά και το μέλλον της Νέας Γενιάς» δήλωσε ο κος Καρανικόλας σημειώνοντας πως πρόκειται για «μια επικίνδυνη Κυβέρνηση» εξηγώντας πως αυτό φαίνεται μετά τις τραγικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στο Μάτι και τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων. «Απέναντι λοιπόν σ΄αυτή την κατάσταση το Κίνημα Αλλαγής προτείνει ένα προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης που έχει ως βασικό της πυρήνα την προστασία των πιο αδύναμων, των πιο ευάλωτων, την ανασύσταση του Κοινωνικού Κράτους που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει διαλυθεί από αυτή την Κυβέρνηση. Ήδη έχουμε καταθέσει πρόταση Νόμου για την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, την κατάργηση των άδικων περικοπών στις συντάξεις, την επαναφορά των αδικιών που έχουν γίνει στις συντάξεις χηρείας , την προστασία της πρώτης κατοικίας. Προτάσεις Νόμου που δυστυχώς δεν έχουν στηριχθεί ούτε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ούτε από την Κυβέρνηση. Και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο εμείς συν-διαμορφώνουμε την τελική πρόταση του Κιν.Αλ. γιατί πιστεύουμε ότι ο τόπος χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση για να προχωρήσει μπροστά.» ανέφερε.

Παναγιώτης Καρκατσούλης: “Για μας το θέμα της διακυβέρνησης της χώρας είναι μείζον αυτή τη στιγμή.»

Ιλχάν Αχμέτ: «Ανάπτυξη δεν μπορεί να έχει η Θράκη όταν δεν λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες.»

Για την συγκρότηση του Προγράμματος μίλησε ο κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης λέγοντας πως δεν ακολουθείται μια συνήθης διαδικασία, όπου «κάποιοι κάθονται σε ένα γραφείο, γράφουν πέντε αράδες και στη συνέχεια λένε αυτό είναι και δεν ασχολούνται περαιτέρω .» Εξηγώντας πως ξεκίνησαν με τη σύνταξη του Προγράμματος «Ελλάδα», αυτός είναι ο τίτλος που έχει δώσει το Συνέδριο, κι από εκεί και μετά συνεχίζεται η συστηματική δουλειά. «Συμπληρώνουμε αυτή τη δουλειά από τα πραγματικά προβλήματα και βιώματα τα οποία θα μας μεταφέρουν οι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα. Κι έτσι οργανώσαμε αυτές τις συναντήσεις. Αυτό το οποίο μας κάνει να παίρνουμε αυτή τη δουλειά πολύ στα σοβαρά είναι ότι σήμερα το κράτος είναι διαλυμένο. Για παράδειγμα οι συντάξεις χηρείας. Πριν από δύο χρόνια ακόμη, όταν με τον Νόμο Κατρούγκαλο περικόπηκαν στο μισό, υπάρχουν άνθρωποι , οι οποίοι έχουν χάσει τον άνθρωπο τους, ξέρουν ότι θα πάρουν μια σύνταξη που είναι στο μισό από αυτό που είχαν υπολογίσει και επειδή όπως λένε δεν υπάρχει το λογισμικό έτοιμο, παίρνουν προσωρινές συντάξεις 300 ευρώ. Μιλάμε για πάρα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε δυσχερή θέση λόγω της αδυναμίας του Κρατικού Μηχανισμού να λειτουργήσει. Αυτό που μας μεταφέρετε ως απόλυτη προτεραιότητα είναι: “Kάντε κάτι δεν λειτουργεί καθόλου το κράτος”. Δείτε για παράδειγμα την έγκριση πολεοδομικών αδειών, έργο που γίνεται από έναν μόνο υπάλληλο. Οφείλεται στο ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση εγκατέλειψε τον κρατικό μηχανισμό και τα αποτελέσματα τα βλέπει ο κάθε Έλληνας με ωμό κι απροκάλυπτο τρόπο. Άρα, για μας το θέμα της διακυβέρνησης της χώρας είναι μείζον αυτή τη στιγμή.»

Το προεδρείο της ΕΛΜΕ Ροδόπης

Ιλχάν Αχμέτ: «Ανάπτυξη δεν μπορεί να έχει η Θράκη όταν δεν λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες.»
Στις επισκέψεις που προηγήθηκαν αναφέρθηκε από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιλχάν Αχμέτ μιλώντας για το Εφετείο της Θράκης, όπου αργούν να βγουν οι αποφάσεις εδώ και 1,5 χρόνο, όπως είπε, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται, να υποβάλλονται σε τεράστια έξοδα. «Έτσι, όταν χάνεται το αίσθημα της Δικαιοσύνης από τον Έλληνα πολίτη, όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν.» Παράλληλα, μιλώντας για το κτίριο του παλιού δικαστηρίου της Κομοτηνής, ένα «ιστορικό κτίριο», υποστήριξε πως «είναι στο έλεος του Θεού».

«Ανάπτυξη δεν μπορεί να έχει η Θράκη όταν δεν λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες, αυτή τη στιγμή για την έγκριση μιας πολεοδομικής άδειας απαιτείται 1,5 χρόνος. Όταν έρχονται επενδυτές της περιοχής, να επενδύσουν όταν ακούν για την τεράστια αυτή καθυστέρηση τι θα κάνουν;” αναρωτήθηκε ο βουλευτής της Ροδόπης. Τέλος, μιλώντας για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση σημείωσε πως «θα είναι αγώνας για τρεις» προσθέτοντας «Μπορεί να κληθούμε την επόμενη μέρα να αναλάβουμε σημαντικούς ρόλους. Διδασκόμενοι από τα λάθη του παρελθόντος θα δούμε πώς μπορούμε να συμμαζέψουμε το κράτος, πώς θα μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε το «σπίτι» μας.» Καταλήγοντας με την σημείωση ότι το ενδιαφέρον της Γεννηματά για την περιοχή είναι πολύ μεγάλο.
Φώτο: Ιλχάν Αχμέτ, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Σπύρος Καρανικόλας και Γιάννης Γκαράνης ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: