Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο, ο νέος πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικών και Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων-ΚΟΙΝΣΕΠ- ΑΜ-Θ, Αντώνης Κουτσούμπας, για το γεγονός πως θα κληθεί η Ελλάδα να πληρώσει πρόστιμα για χρηματοδοτικά προγράμματα που δεν αξιοποίησε στην Κοινωνική Οικονομία.
«Ο χρονικός ορίζοντας αυτών των προγραμμάτων κλείνει το 2020. Βρισκόμαστε στο 2018 και είναι ελάχιστα τα πράγματα που έγιναν, από αυτά που μας υποσχέθηκε η Κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Κουτσούμπας.
Επι πλέον πρόσθεσε πως δεν έχει προχωρήσει η ίδρυση της Τράπεζας Κοινωνικής Οικονομίας, από την οποία θα μπορούν να αντλήσουν ρευστότητα οι ΚΟΙΝΣΕΠ, με αποτέλεσμα πολλές να έχουν σταματήσει.
Δεν έχει υλοποιηθεί η εξαγγελία για την ίδρυση των 110 δομών στήριξης των ΚΟΙΝΣΕΠ σε ολόκληρη τη Χώρα.
Δεν έχει προχωρήσει η Αξιολόγηση των ΚΟΙΝΣΕΠ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει που θα κατευθυνθούν τα χρήματα. Δεν υπάρχει ενημέρωση για το αποθεματικό της τάξης των 10-12 εκ ευρώ που έχει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, για την ενεργοποίηση του προς τις ΚΟΙΝΣΕΠ και σε ποιες ΚΟΙΝΣΕΠ.
Τέλος ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως σχεδιάζονται κινήσεις και σε επαφή με τα άλλα δύο Δίκτυα Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, για κρούσεις στην κυβέρνηση και στις περιφέρειες.

Προκηρύσσονται οι 110 Δομές Κ.ΑΛ.Ο;

Μιλώντας χθες ωστόσο στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο Σύμβουλος Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας, Δημήτρης Μιχαηλίδης, στην ειδική ζώνη για τον Πρωτογενή Τομέα και Κοινωνική Οικονομία, ανέφερε πως ολοκληρώθηκε η Διαβούλευση και το επόμενο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθούν οι 110 Δομές Στήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας.

Μοιράσου το άρθρο: