Την ευχή να ανταμώνουν πάντα με αγάπη καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δέχτηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάλπης από τον Ιερέα του χωριού, τον πατέρα Χρυσοβαλάντη Πέτρογλου κατά την διάρκεια της χθεσινής τελετής κοπής της Βασιλόπιτας.

Μπορεί λόγω εργασιών ανακαίνισης στη Στέγη του Συλλόγου να πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση η πρώτη μάζωξη της χρονιάς, ωστόσο, η φιλοξενία και η ζεστασιά των διοργανωτών αντάμειψε τους συμμετέχοντες. Ήταν μια εκδήλωση που τα είχε όλα, απολογισμό, προγραμματισμό δράσεων κι ευχάριστες ειδήσεις .

Η πρόεδρος του Συλλόγου , η κα Ζωή Κουτσομιχάλη σημείωσε στο σύντομο χαιρετισμό της ότι πέρα από τις εργασίες ανακαίνισης στην στέγη του Συλλόγου, στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού, υπάρχουν νέες εξελίξεις και για το κτίριο της Λέσχης Νέων του χωριού.  Πρόσφατα, όπως είπε, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου παραχώρησε με απόφασή του το κτίριο της Λέσχης Νέων για να το λειτουργήσουν  τα μέλη του Συλλόγου σε Λαογραφικό Μουσείο. Ήδη στο χώρο φιλοξενείται μια φωτογραφική έκθεση με 600 και πλέον φωτογραφίες από την ζωή του χωριού τα παλαιότερα χρόνια. Τα μέλη του Συλλόγου προχώρησαν και στην Συλλογή Λαογραφικού υλικού για να το εμπλουτίσουν, να μπορεί να λειτουργεί ως μια κιβωτός μνήμης, που  θα φιλοξενεί  στοιχεία και από τις δύο ταυτότητες του χωριού, και από τους Θρακιώτες και από τους Σαρακατσάνους. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί κάποια παλιά έπιπλα κι αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων.

«Ό,τι μπορούμε να βρούμε από λαογραφικό υλικό, από τη ζωή χθες, είναι πολύτιμο για μας και το κρατάμε ως θησαυρό» δηλώνει η κα  Ζωή Κουτσομιχάλη και σημειώνει ότι η Λέσχη είναι επισκέψιμη, όποιος το επιθυμεί μπορεί, σε συνεννόηση με το σύλλογο, να βρεθεί στο χώρο. «Περνάει στο χωριό μας ένα επιπλέον κτίριο το οποίο έχει κι αυτό τα προβλήματά του, χρειάζεται τη συντήρηση του, ωστόσο, θα μπορούμε να συλλέγουμε πράγματα που χάνονται ή πετιούνται κι αυτό είναι σημαντικό» δηλώνει η κα Κουτσομιχάλη, που με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και τα 55 μέλη του Συλλόγου σχεδιάζουν ήδη τις δράσεις της νέας χρονιάς.

Δράσεις  που θα έχουν φιλανθρωπικό, ενημερωτικό και δημιουργικό χαρακτήρα χωρίς να λείπουν και τα μικρά γλέντια που ζωντανεύουν το χωριό. «Μας ενδιαφέρει, όταν τιμούμε τους Αγίους, να συμμετέχει όλο το χωριό, ό,τι γίνεται από τον Σύλλογο, γίνεται για όλους » σημειώνει στέλνοντας μήνυμα ενωτικής συμπόρευσης και από κοινού δημιουργίας.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την κοπή της Βασιλόπιτας ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: