Με το ένα χέρι κρατούν τη σακούλα με το κολατσιό τους. Με το άλλο το σημειωματάριό τους. Μικροί ρεπόρτερ με δική τους εφημερίδα και διάθεση, με την βοήθεια της δασκάλας τους, της κας Κυριακής Καρπούζη, να γνωρίσουν τον κόσμο γύρω τους. Είναι οι «Μαθητές στην πένα».

Ξενάγηση από τον συντονιστή του σταθμού, τον κ. Χάρη Μιχαλόπουλο

Μικροί μαθητές, ρεπόρτερ junior
Η Τάξη Ε1 του 7ου ΔΣ Κομοτηνής ετοιμάζει τη δική της μαθητική εφημερίδα. Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εφημερίδες της περιοχής έχουν ξεκινήσει. Σήμερα, όμως, παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου βρέθηκαν στην εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Κομοτηνής. Με δισταγμό, αλλά κι ενθουσιασμό για το επάγγελμα του δημοσιογράφου γνώρισαν τον χώρο, άκουσαν τους εργαζόμενους και έκαναν εκπομπή. «Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω δημοσιογράφος, τώρα το ξανασκέφτομαι» δήλωσε δειλά η Γαριφαλιά σημειώνοντας πως αυτό που της αρέσει περισσότερο στη δουλειά του δημοσιογράφου είναι οι συναντήσεις με διάσημους καλλιτέχνες. Στην πέμπτη τάξη του Δ.Σ. η  Μαρία Δήμου απολαμβάνει κι εκείνη το μάθημα εκτός τάξης ακούγοντας τη δασκάλα της να δηλώνει ότι «το μάθημα έξω από την τάξη είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά.»

Συμμετοχή στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»

Η βιωματική μάθηση μένει στο μυαλό και στην ψυχή των παιδιών και δεν το ξεχνάνε. Απορροφάται πιο εύκολα. «Όταν τους είπα ότι θα έρθουμε εδώ σήμερα είδα έναν ενθουσιασμό.» σημειώνει η κα Καρπούζη προσθέτοντας πως οι μαθητές θα γράψουν ρεπορτάζ για την επίσκεψη τους στις εγκαταστάσεις του Σταθμού, αλλά και για άλλες επισκέψεις που προγραμματίζουν να κάνουν. Ρεπορτάζ που θα δημοσιευτούν στη δική τους εφημερίδα!
Φώτο: Η δασκάλα Κυριακή Καρπούζη με τους μαθητές και τις μαθήτριές της Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: