Η κυρία Κούλα Παπαδριέλλη μιλά για την προσφορά του κ. Δ.Δημητρακόπουλου.

Να παρακινήσει την τοπική κοινωνία στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στοχεύει η Πρωτοβουλία Πολιτών: «Τοπική Οικονομία Ροδόπης Αλλάζω» στοχεύοντας κάθε χρόνο τον πρώτο μήνα του έτους να πραγματοποιούνται αιμοδοσίες από όλους τους Συλλόγους της περιοχής.

Τιμητική πλακέτα στον παππού της αιμοδοσίας.

Όχι άδικα αν αναλογιστεί κανείς ότι στη χώρα μας μόνο το 58% του αίματος προέρχεται από εθελοντική αιμοδοσία ενώ το 36% προέρχεται από το συγγενικό περιβάλλον σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης όπου το 100% του αίματος προέρχεται από εθελοντές.

Η κυρία Έλπη Μπλεκάτση

Σύμφωνα με την κα Έλπη Μπλεκάτση, εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας «Στην αρχή του κάθε χρόνου θα καλούνται όλοι οι Σύλλογοι  να αιμοδοτούν εθελοντικά». Όπως υποστήριξε, αν αναλογιστεί κανείς ότι στη χώρα μας το 50% των μονάδων αίματος εισάγονται, τότε η συμμετοχή σε μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα είναι παρά μια πράξη αγάπης για τον συνάνθρωπο και ταυτόχρονα μια πράξη αγάπης για εμάς τους ίδιους.

 

Ο κος Δημήτρης Χαρίτου με την κα Ελένη Λαφτσή

« Ευελπιστούμε όλο και περισσότεροι Σύλλογοι να κάνουμε μια σύμπραξη. Και να  κάνουμε αυτή την εβδομαδιαία αιμοδοσία θεσμό τον πρώτο μήνα κάθε χρόνο» δήλωσε η κα Μπλεκάτση. Νωρίτερα, εμφανώς συγκινημένη, η κα Κούλα Παπαδριέλλη, μέλος της Κίνησης, τίμησε τον παππού της αιμοδοσίας, τον κ. Δημήτρη Δημητρακόπουλο  για την πολυετή προσφορά του στο χώρο της εθελοντικής αιμοδοσίας σημειώνοντας την απόφαση της Οργάνωσης να είναι παρούσα σε κάθε θέμα που αφορά στον τόπο.

Ο κος Κοσμάς Παπαχρήστου παρόν στην εκδήλωση

Σύμφωνα με την κα. Παγώνα Κόφα, επισκέπτρια υγείας της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής σε εξέλιξη βρίσκεται μια προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προσέλκυσης των αιμοδοτών, τόσο όσον αφορά στον μαθητικό πληθυσμό, όσο και στους δημότες της Κομοτηνής. «Η προσφορά αίματος είναι μια προσφορά αγάπης, γεγονός που ανάγει την εθελοντική αιμοδοσία σε μια πράξη ύψιστης κοινωνικής αλληλεγγύης» δήλωσε η κα Κόφα σημειώνοντας ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους του κοινωνικού εθελοντισμού και βασικό πυλώνα του συστήματος της δημόσιας υγείας. «Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει η πολιτική των μεταγγίσεων, αν δεν υπάρχουν εθελοντές αιμοδότες» σημείωσε.

Στο κοινό και η γνωστή δικηγόρος κα Μαρία Τριανταφυλλίδου

Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής πραγματοποιούνται 4.000 αιμοληψίες το έτος. «Είμαστε από τα Νοσοκομεία που όχι μόνο υπερκαλύπτουμε τις ανάγκες, αλλά κάνουμε καθημερινές αποστολές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, που αυτή την περίοδο είναι σε δύσκολη κατάσταση» τόνισε η κα Κόφα εξηγώντας πως υπάρχουν πολλές περιοχές όπου εντοπίστηκαν κρούσματα ελονοσίας με αποτέλεσμα πολλοί αιμοδότες να έχουν αποκλειστεί από την αιμοδοσία. «Είναι μια περίοδος όπου πάρα πολύς κόσμος ταλαιπωρείται από ιώσεις με αποτέλεσμα να αποκλείεται από τις αιμοδοσίες και να έχει πέσει πάρα πολύ ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών. Αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα στην προσέλκυση των εθελοντών αιμοδοτών» σημείωσε καλώντας όλους να συνδράμουν.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την εκδήλωση ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: