Μια μεγάλη αγκαλιά για τα ζώα έχουν ανοίξει ο κ. Αλμπέρτο Σαλή και οι φίλοι του. Μια αγκαλιά που έχει ως στόχο την προστασία τους.

Ο νεαρός Αλμπέρτο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή, έζησε κι εργάστηκε στην Κωνσταντινούπολη, στην Γερμανία, στην Αθήνα και μετά επέστρεψε ξανά στην Κομοτηνή. «Το όνειρο μου είναι να μην υπάρχουν άνθρωποι και ζώα έξω στο κρύο. Όσο μπορούμε εγώ και οι φίλοι μου προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε σπιτάκια για τα αδέσποτα, ώστε να μπορούν κάπου να προστατευτούν τώρα το χειμώνα, αλλά και να τους εξασφαλίσουμε την τροφή τους» δηλώνει ο ίδιος και μιλά με αγάπη για τα σκυλιά, τα γατιά, τις πάπιες, τα πουλιά, για τα ζωντανά εκείνα που δυσκολεύονται ιδιαίτερα το χειμώνα.

«Τα τρία τελευταία χρόνια κάνουμε τα σπιτάκια για τα αδέσποτα στην Νυμφαία. Κάποιοι τα σπάνε, τα καίνε, τα καταστρέφουν, ωστόσο συνεχίζουμε» δηλώνει ο Αλμπέρτο και προσθέτει πως εκείνος και οι φίλοι του στηρίζουν όσο μπορούν και τους άπορους ανθρώπους, «μαζεύει η παρέα χρήματα από το υστέρημα της και κάνουμε αγορές στα market για εκείνους και τους τα πηγαίνουμε σπίτια τους. Όμως επειδή αφορά ανθρώπους ποτέ δεν το κοινοποιούμε».

Μια μικρή παρέα αποτελούμενη από 7-8 άτομα όλοι κι όλοι. «Σκέφτομαι από τα έσοδα της νέας επιχείρησης το 10% να πηγαίνει στους άστεγους ανθρώπους και στα αδέσποτα ζώα» δηλώνει και σημειώνει ότι «όλοι ρίχνουν το βάρος στο δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο, περιμένουν από άλλους, όμως, καλό είναι θετικές πρωτοβουλίες να παίρνουν όλοι. Να προσπαθούμε όλοι μας να κάνουμε κάτι. Μπορούμε να μαζέψουμε δύο κάδους, παλιούς πλαστικούς και να κάνουμε κάτι. Να πάρουμε από το σπίτι μας μια κουβέρτα, να κάνουμε ένα πρόχειρο σπιτάκι, να ρίξουμε λίγη τροφή. Μπορούμε και μόνοι μας, χωρίς να περιμένουμε από κάποιον άλλον. Μπορούμε  να φυλάμε και να προστατεύουμε τα ζώα που έχουν ανάγκη.»

Όσον αφορά στα συναισθήματα που τον συντροφεύουν; «Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο, όταν μπορώ και βοηθάω» δηλώνει ο Αλμπέρτο και σημειώνει «Ήθελα πάρα πολλοί να βοηθάω ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ζώα που είναι μόνα κι απροστάτευτα. Ας το κάνουν όλοι αυτό και θα δουν πως όταν θα πηγαίνουν στο σπίτι τους θα νιώθουν πολλοί ευτυχισμένοι.»

Τέλος, δεν παραλείπει να σημειώσει «Έχω περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή μου και καταλαβαίνω. Ύστερα αγαπάω πάρα πολύ τα ζώα, αγαπάω να ζω. Όταν ασχολούμαι, όταν βοηθάω και προσπαθώ να κάνω κάτι ξεχνάω τα πάντα στην ζωή μου» δηλώνει στέλνοντας το μήνυμά του «Να αγαπάνε η αγάπη είναι το παν.»
Φώτο: Ο Αλμπέρτο με ένα από τους πολλούς τετράποδους φίλους του ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: