Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι δέκα φωτογράφοι που παρουσίασαν 50 έργα τους στο café bar «8» της Κομοτηνής. Με επιλογές θεμάτων τέτοιες που ξαφνιάζουν τον θεατή κι αναδεικνύουν την λεπτομέρεια κατάφεραν να φέρουν στο προσκήνιο έναν άλλο «κόσμο» με άσπρο, μαύρο και πολλά «κλικ».

Σύμφωνα με την κα Τάνια Πούλκου, υπεύθυνη της Φωτογραφικής Ομάδας του Συλλόγου Καλλιτεχνών «Αθηνίων», η φωτογραφία μπορεί να δημιουργήσει τέχνη και να γίνει κάτι παραπάνω από τις φωτογραφίες των Social Media. «Διδασκόμαστε διάφορα καλλιτεχνικά κινήματα κι έχουμε δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο συμβολισμό αυτή τη φορά» δηλώνει κι εξηγεί ότι αυτό που κάνουν είναι να καλούν τον θεατή να ανακαλύψει τον συμβολικό χαρακτήρα που κρύβεται πίσω από κάθε φωτογραφία.

Ο πρόεδρος κος Άρης Ασσαριωτάκης και ο ταμίας του Συλλόγου Άγγελος Γεωργίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Πιτιακούδη, μέλος του Τμήματος, όταν ξεκινούσαν τον Οκτώβριο κανείς τους δεν πίστευε ότι θα καταφέρνουν να βγάζουν αυτού τους είδους τις φωτογραφίες . «Όλα αυτά οφείλονται στην βοήθεια που έχουμε από την Τάνια Πούλκου» δηλώνει και σημειώνει ότι «Η φωτογραφία είναι δημιουργία και ως δημιουργία σου δίνει δύναμη, ζωντάνια να συνεχίσεις στην καθημερινότητα.» Ενθουσιασμένος από την συμμετοχή του και ο Σάββας Τσαμουρτσίδης, το νεότερο μέλος της φωτογραφικής ομάδας, παίρνει μέρος με τέσσερις φωτογραφίες. «Μ’ αρέσει αρκετά να ασχολούμαι με την φωτογραφία, είναι ένα χόμπι που το γνώρισα μέσω ενός φίλου και με την βοήθεια της Τάνιας έχουμε εξελιχθεί όλοι. Κάθε μέρα γινόμαστε όλο και καλύτεροι.» δηλώνει κι ετοιμάζεται τόσο εκείνος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της δημιουργικής αυτής παρέας, για τους δικούς τους μακρινούς, φωτογραφικούς «περιπάτους».
Φώτο: Στιγμιότυπα από την έκθεση της φωτογραφικής ομάδας ρεπορτάζ κείμενα φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: