Μια γυναίκα μόνη. Κλεισμένη στον δικό της φανταστικό κόσμο. Εγκλωβισμένη σ’ έναν μαύρο, φαύλο κύκλο που επαναλαμβάνεται μέρα με την μέρα. Αυτή τη γυναίκα σκηνοθετεί κι ερμηνεύει η Άννα Μαχαιροπούλου. « Είναι ο μονόλογος μιας γυναίκας του Αύγουστου Κορτώ, θυμίζει λίγο το έργο «Η σονάτα του Σεληνόφωτος», είναι ο μονόλογος μιας μεγάλης γυναίκας .» δηλώνει η κα Μαχαιροπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Η κα Μίνα Μαχαιροπούλου

«Ο συγγραφέας», όπως λέει, «Με λόγο έντονο και παθιασμένο μιλά για μια γυναίκα η οποία νιώθει ότι η ζωή της έχει πάει χαμένη. Αναζητά την αγάπη, την τρυφερότητα, σε ένα άλλο ανθρώπινο ον και δεν την έχει βρει. Έχει κάνει τον απολογισμό της και είναι στον μαύρο κύκλο της ματαιότητας . Η ζωή της έχει τελειώσει πια, είναι σε ένα τέλμα.» δηλώνει η σκηνοθέτης κι αποκαλύπτει πως η δική της «παρέμβαση» δεν ήταν στο κείμενο, αλλά στην οπτική. «Όταν το διαβάζεις, σου δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν είναι διήγημα, αλλά θεατρικό. Είδα σε μεγέθυνση μια γυναικεία ψυχολογία. Νομίζω ότι κάθε γυναίκα, κάποια στιγμή στη ζωή της, μπορεί να περάσει από ένα τόσο μαύρο διάστημα , που μπορεί να είναι ακόμη και διάστημα μιας ώρας και να σκεφτεί όλες τις θλιβερές σκέψεις.»

Μιλώντας γι αυτή την γυναίκα στέκεται στα συναισθήματα που νιώθει, όταν συνειδητοποιεί ότι λείπει η χαρά από τη ζωή της. «Θα ήθελα να την λυτρώσω από εκεί που βρίσκεται. Δίνει η ίδια την λύτρωση καταφεύγοντας στην ελπίδα, αυτό την ενοχλεί κι από αυτό κρατιέται» σημειώνει η κα Μαχαιροπούλου και όταν την ρωτάμε για τον Ιππότη προσθέτει «Ο ιππότης δεν είναι άλλος από ένα φανταστικό όνειρο από αυτό κρατιέται.»

Μιλά με ενθουσιασμό κι αγάπη για το τιμ με το οποίο συνεργάζεται, στα σκηνικά ο Γιάννης Καραγκιουλμέζης, στους φωτισμούς ο Γιάννης Τζατζανάς και στην μουσική ο Γιώργος Κελεσίδης. «Είναι μια έκπληξη για μένα. Ένα ταλαντούχο παιδί που θα φανεί στα επόμενα χρόνια σίγουρα» προβλέπει και στέκεται στην δική της ερμηνεία «Είναι η πρώτη φορά που ερμηνεύει μονόλογο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Βρήκα κοινά στοιχεία. Ήθελα να κάνω κάτι για μένα. Ένα σχέδιο που είχα. Όταν το διάβασα είπα μπορεί να γίνει παράσταση και να την κάνω εγώ.» δηλώνει και δίνει ραντεβού επί σκηνής με το κοινό αύριο Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή στις εννέα το βράδυ.

Info
Σκηνοθεσία- ερμηνεία: Άννα Μαχαιροπούλου/ Σκηνικά – κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης/ Μουσική: Γιώργος Κελεσίδης/ Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 25310-37770/ Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ, Μειωμένο εισιτήριο: 5 ευρώ

Μοιράσου το άρθρο: