Έτοιμοι να επανέλθουν στους κανονικούς τους ρυθμούς δηλώνουν οι υπεύθυνοι των ταχυφαγείων της Κομοτηνής. Η επάνοδος των φοιτητών και η απομάκρυνση από τα παραδοσιακά τραπέζια οικογενειών, συγγενών και φίλων, θα οδηγήσει ιδιοκτήτες κι εργαζόμενους στο χώρο του γρήγορου φαγητού στην γνώριμη καθημερινότητα. Μια αλλαγή που τους περιμένει είναι η χρήση της πλαστικής σακούλας.

«Δεν θα την χρεώσουμε στους πελάτες, θα «απορροφήσουμε» το κόστος της, ωστόσο, φτάνουμε σε ένα σημείο που τα επωμιζόμαστε εμείς όλα κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» δηλώνει ο κος Αντώνης Καμπουρίδης, ιδιοκτήτης ταχυφαγείου στην Κομοτηνή. Παράλληλα προσθέτει αναφερόμενος τόσο στην δική του προσπάθεια, όσο και των συναδέλφων του «Έχουμε ποσότητα, ποιότητα, ό,τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε, αλλά θα πρέπει να μειωθεί κάπως η φορολόγηση για να συνεχίσουμε να τα καταφέρνουμε».

«Ό,τι σκέφτεται ο κάθε τεχνοκράτης, το χρεώνεται ο ελεύθερος επαγγελματίας» δηλώνει ο Κομοτηναίος επαγγελματίας εμφανώς προβληματισμένος, προτρέποντας το οικονομικό επιτελείο να προβεί σε κινήσεις που θα ελαττώσουν κάπως την πίεση που δέχεται ο επαγγελματικός κόσμος.

 

Λάτρεις της παρέας και της παράδοσης οι Κομοτηναίοι

Οι γιορτές για τους εργαζόμενους στα ταχυφαγεία κυλούν πάντα με λιγότερη πίεση, καθώς τις μέρες αυτές, όπως οι ίδιοι παρατηρούν, «πουλάει» περισσότερο η παρέα και η παράδοση. «Κάθονται όλοι γύρω από ένα τραπέζι, συζητούν, ανταμώνουν με φίλους και συγγενείς που έχουν καιρό να δουν, θέλουν να γευτούν κάτι παραδοσιακό, κάτι που δεν το γεύονται τόσο συχνά στην καθημερινότητά τους».

Απαραίτητος ο σύμβουλος επιχειρήσεων…

Όσον αφορά στη συχνότητα με την οποία εμφανίζονται στην Κομοτηνή καινούργια ταχυφαγεία ο κος Καμπουρίδης δηλώνει πως σε όλα τα επαγγέλματα εισέρχονται καινούργιοι, το αν έχουν γνώση, εμπειρία, μεράκι, όρεξη, φαίνεται στη συνέχεια. «Καλό είναι», όπως λέει «πριν δοκιμάσουν, να ακούσουν πρώτα έναν σύμβουλο επιχειρήσεων, υπηρεσία που προσφέρεται τώρα πια και από το Επιμελητήριο. Για να μην χρεωθούν, για να μην χάσουν τα χρήματα τους. Κατά τα άλλα είναι φυσιολογικό να γίνονται κινήσεις στην αγορά, να ανοίγουν και να κλείνουν επιχειρήσεις.»
Φώτο: Ταχυφαγείο στην Κομοτηνή Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: