Ο Νίκος Μελάς παίζει πλήκτρα, ακορντεόν και τραγουδά πολλά χρόνια τώρα. «Ήμουν μικρό παιδί όταν ξεκίνησα» θυμάται και σημειώνει «συνήθως παίζω και τραγουδώ σε εκδηλώσεις και χορούς, άλλοτε μόνος κι άλλοτε με ομάδα κι άλλων μουσικών» δηλώνει και γυρίζει το χρόνο πίσω, όταν ήταν στην Β’ Τάξη του Λυκείου, τότε  ξεκίνησε να παίζει σε κέντρα και δεξιώσεις, σε γλέντια και πανηγύρια, αυτές ήταν και οι πρώτες του εμφανίσεις.

Ο Νίκος Μελάς παίζει πλήκτρα, ακορντεόν και τραγουδά πολλά χρόνια τώρα.

Με δασκάλους τον Χρήστο Μερκουρίδη και τον Μίμη Μεϊντανίδη έκανε τα πρώτα βήματα κι ύστερα ακολούθησαν συνεργασίες με πολλούς καλλιτέχνες, αλλά και σπουδές σε Ωδεία για την βελτίωση των ικανοτήτων του, όπως λέει. «Δεν είναι δύσκολο να εμφανίζεστε σε ένα κοινό, που είναι και λίγο γνώριμο;» τον ρωτάμε για να απαντήσει πως θέλει αγάπη και μεράκι  να βγαίνεις, να εκτίθεσαι, να παίζεις και να χαίρεσαι κι εσύ με τον κόσμο. «Όταν το πετυχαίνουμε αυτό, είναι κάτι ωραίο, όταν όχι, είναι το δύσκολο μιας βραδιάς» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κο Μελά με τον καημό των τελευταίων χρόνων ο κόσμος προσπαθεί να πιαστεί από κάπου, από τη μουσική, από τις παραδόσεις , αλλά, όπως λέει, «κρατάει», αντέχει και συνεχίζει. Σύμφωνα με τον κο Μελά «μέσα από τις εκδηλώσεις στις οποίες ο κόσμος συμμετέχει, φαίνεται πως δεν το βάζει κάτω, πως θέλει από κάπου να πιαστεί. Διασκεδάζει με την ψυχή του. Αυτό είναι κάτι που το βλέπω σε πολλές εκδηλώσεις.»

Όσον αφορά στις οικονομικές απολαβές; Σύμφωνα με τον κ. Μελά, τα μεροκάματα έχουν πέσει γενικά. «Ειδικά στις σταθερές εκείνες συνεργασίες. Σε εκδηλώσεις, όπως είναι οι γάμοι, είναι κάπως καλύτερα. Σε άλλες περιπτώσεις τα χρήματα που δίνονται είναι λίγα ή δεν δίνονται καθόλου κι αυτό  είναι άδικο γιατί οι καλλιτέχνες έχουν μεγάλη ταλαιπωρία, προμήθεια εξοπλισμού που κοστίζει, στήσιμο οργάνων, ξε-στήσιμο και πολλές φορές ο κόπος αυτός δεν ανταμείβεται.»
«Τραγουδάτε κι όταν είστε λυπημένος;» ρωτάμε τον κο Μελά για να απαντήσει πως πράγματι τραγουδά ακόμη κι όταν είναι λυπημένος. «Παίζω για μένα πρώτα από όλα. Όταν είμαι λυπημένος και εμφανίζομαι στη σκηνή, στο πάλκο,  βγάζω πρώτα εγώ τον πόνο μου και μετά οι άλλοι.» Τέλος, δεν παραλείπει να προτρέψει τον κόσμο να διασκεδάζει, αλλά και να στηρίζει τις σχέσεις του στην ειλικρίνεια. «Χρειάζεται να έχουμε ειλικρίνεια μεταξύ μας. Να έχουμε ο καθένας ειλικρίνεια σε ό,τι κάνουμε. Να ξέρουμε τι θέλουμε, τι ζητάμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Νομίζω πως η ειλικρίνεια λείπει» δηλώνει και σημειώνει με νόημα πως «Παίζεται ένα παιχνίδι εξουσίας πάντοτε, αλλά ο κόσμος πρέπει να έχει μια σταθερότητα, μια ειλικρίνεια μεταξύ του για να προχωράει.»
Φώτο: Νίκος Μελάς ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: