Ο Μπάμπης, ο αδέσποτος σκύλος της Κομοτηνής, ζει καλύτερα και από τους δεσποζόμενους χάρη στους εξαιρετικούς του τρόπους. Έχει κάνει όλο τον κόσμο να τον αγαπήσει, πηγαίνει σε όλες σχεδόν της γειτονιές και τον ξέρουν όλοι με το όνομά του, λες και συστήνεται ο ίδιος ο σκύλος μ΄ αυτό.

Οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν και μοιράζονται την παρέα του μιλούν για ένα ήσυχο ζώο με μηδενική επιθετικότητα. «Καμία σχέση μ’ αυτό που έχει συνηθίσει ο κόσμος να πιστεύει για τα αδέσποτα» δηλώνει ιδιοκτήτης καταστήματος στο κέντρο της πόλης  και σημειώνει πως είναι ένα ζώο το οποίο αγαπιέται από όλους όσοι έτυχε να το δουν  μέχρι τώρα. «Είναι μεγάλο «τσίρκο», όσον αφορά στην τρυφεράδα ή στην λύπη που βγάζει για να ξεγελάσει τον κόσμο και να τον ταΐσει, είναι μια φίρμα από μόνος του» δηλώνει επαγγελματίας που καθημερινά τον βρίσκει να περιμένει στην πόρτα του  και προσθέτει πως παίρνει διάφορα προσωπεία, ανάλογα με την περίπτωση, καταλαβαίνει ποιο ταιριάζει καλύτερα στις εκάστοτε καταστάσεις και προσαρμόζεται.

Ο Μπάμπης, είναι πολύ cool. Μπαίνει στα καταστήματα καθημερινά. Έχει εντοπίσει μάλιστα τρία –τέσσερα συγκεκριμένα μαγαζιά κι ανάλογα με τα ωράρια τους κινείται, όταν κλείνει το ένα πηγαίνει στο άλλο. Ανάλογα με την εποχή πάλι ξέρει και που θα καθίσει, αν έχει ζέστη, αν έχει κρύο επιλέγει και κάθεται κοντά ή μακριά από το κλιματιστικό. «Είναι μια χαρά, ο καλύτερος από όλους» δηλώνουν οι φίλοι του και σημειώνουν πως ουσιαστικά έχει «υιοθετηθεί» από όλους και όλες τις γειτονιές που πηγαίνει. «Τον ξέρουν όλοι με το όνομα του. Εξασφαλίζει με την κοινωνικότητα του τις τροφές του, τα φάρμακα του,  παρά το γεγονός ότι  ουσιαστικά είναι αδέσποτος. Όπως λένε, όσοι τον ξέρουν λίγο καλύτερα, έτυχε και μια φορά να τον πάρουν σε σπίτι κάποιοι φοιτητές, αλλά δεν άντεξε πάνω από τρεις μέρες. Ξανά έξω. «Προτιμά το έξω,  την ελευθερία του, καθώς συνδυάζει και τα οφέλη του δεσποζόμενου και αυτά του αδέσποτου» δηλώνει ιδιοκτήτης καταστήματος και καλός φίλος του τετράποδου Μπάμπη.

Όσον αφορά στο μήνυμα που στέλνει ο Μπάμπης με την παρουσία του καθημερινά στην πόλη; Δεν είναι άλλο από το: Και τα αδέσποτα έχουν μερίδιο στη ζωή της πόλης, δεδομένου ότι δεν τα έχουν κακο-μεταχειριστεί άνθρωποι για να βγάζουν αυτή την επιθετικότητα προς τους υπόλοιπους. «Κι ο Μπάμπης καμία φορά, όταν μπαίνει μέσα σε αγέλες, βγάζει μια επιθετικότητα. Όταν είναι μόνος τους δεν κάνει τίποτα. Ο ένας παρασέρνει τον άλλον» λένε όσοι τον ξέρουν και λαχταρούν να τον δουν να έρχεται στην παρέα τους, άνετος και πολύ cool πάντα ο Μπάμπης θα περάσει σίγουρα χωρίς να  ξεχάσει κανέναν.
Φώτο: Ο Μπάμπης, ο Cool ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: