Ο Τζαφέρ Κενάν, από τον Ίσαλο της Ροδόπης, τα τελευταία 14 χρόνια εργάζεται σε εστιατόριο της Κομοτηνής περνώντας από όλα τα πόστα και μαθαίνοντας όλες τις δουλειές. Ήταν 14χρονών αγόρι όταν έβαλε για πρώτη φορά την ποδιά στην μέση του κι έκτοτε δεν έλειψε ούτε μέρα από την κουζίνα.

Στο σχολείο το βράδυ, στη δουλειά την ημέρα…

«Το βράδυ πήγαινα στο σχολείο και το πρωί στη δουλειά» σημειώνει αποκαλύπτοντας ότι έτσι τελείωσε το Γυμνάσιο, το Λύκειο και ένα Τμήμα στα ΙΕΚ. «Μ’ αρέσει η μαγειρική. Θέλω να δοκιμάζω διαφορετικά πιάτα κάθε φορά.» Το αγαπημένο του φαγητό είναι το «μοσχάρι με λάχανο», ωστόσο, δεν λέει όχι και για ένα πιάτο κανελόνια.

Ο Γάμος, η δημιουργία της δικής του οικογένειας, είναι στα άμεσα σχέδια του 28χρονου σήμερα μάγειρα. «Η Κομοτηνή είναι ωραίος τόπος και ο κόσμος υπέροχος.» λέει δηλώνοντας ευτυχισμένος και τυχερός για όσους έχει γνωρίσει εργαζόμενος στο εστιατόριο. « Νιώθω πολύ τυχερός.» δηλώνει ξανά κι επιστρέφει με χαμόγελο στην κουζίνα του. Εκεί «παντρεύει» με επιτυχία τις παραδοσιακές θρακιώτικες συνταγές με τις νέες τάσεις μαθαίνοντας τα μυστικά από τους έμπειρους μάγειρες συναδέλφους του.
Φώτο: Ο μάγειρας Τζαφέρ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: