Η κα Αναστασία Καραγιάννη
Το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ο κος Δ.Χαρίτου, δίπλα του ο αντιδήμαρχος κος Ν.Σωτηρακόπουλος.

Μια βραδιά με πολύ κέφι, χορό, τραγούδι και θρακιώτικα εδέσματα ήταν για μια ακόμη χρονιά το ετήσιο γλέντι του Συλλόγου«Ακρίτες» Αμβροσίας.

Μια συνάντηση που διοργανώθηκε με ζεστή φιλοξενία κι αγάπη από την πλευρά των υπευθύνων. Με «ψυχή» της διοργάνωσης την  ακούραστη πρόεδρο του συλλόγου, την κα Αναστασία Καραγιάννη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ο Σύλλογος κατάφερε να έλξει το ενδιαφέρον όχι μόνο των κατοίκων της Αμβροσίας, αλλά και πολλών άλλων, αρχών, εκπροσώπων, συλλόγων και κατοίκων της περιοχής.

Ο κος Κρεμλής με την Ελένη Καλογιαντσίδου μέλος του ΔΣ
Παρόν και το χορευτικό του συλλόγου

Παρούσα για μια ακόμη φορά η κα Έρση Αμπατζή Καλφόγλου, καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο της Τουρκίας. Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Κομοτηνής έχει καθιερωθεί για την ίδια και την οικογένεια της  να είναι παρόντες  κάθε φορά που ο Σύλλογος «Ακρίτες Αμβροσίας» πραγματοποιεί την γιορτή του. «Ήρθαμε και φέτος να χαρούμε με τη χαρά του κόσμου και να μοιραστούμε αυτό που λέγεται συμπαράσταση, ανθρωπιά, ομορφιά , δουλειά, όραμα, δημιουργικότητα και όλα αυτά που παρουσιάζει το χωριό αυτό και ο Σύλλογος του» σημείωσε μην κρύβοντας την χαρά της.
Παρόν και ο κος Γιώργος Κρεμλής, διευθυντής επί Τιμή, υπεύθυνος για θέματα Κυκλικής Οικονομίας και Νησιωτικότητας της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Κομισιόν. Όπως είπε αυτός ο ετήσιος χορός έχει γίνει έθιμο πια. «Συμμετέχω κάθε χρόνο. Το θεωρώ υποχρέωση μια που οι «Ακρίτες»  φυλάσσουν Θερμοπύλες σε μια ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας, όπου χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας. Πρέπει να δίνουμε πάντα το παρόν και να στηρίζουμε την προσπάθειά τους , μια που είναι θεματοφύλακες των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων και της ιστορίας μας που τόσο μεγάλη σημασία έχει.»

Ο Τόλης Κυριαλάνης με την σύζυγό του Ιωάννα Παχούμη
Τρεις βασιλόπιτες έκοψε ο σύλλογος

Με πολύ κέφι και η συμμετοχή του Στρατηγού εν α., του κου Ιωάννη Ζούκα, ο οποίος τόνισε πως είναι ένας Σύλλογος που τιμά την παράδοση και τον πολιτισμό μας και ο οποίος πέραν του ότι δημιουργεί ένα κοινωνικό περιβάλλον εκεί όπου δραστηριοποιείται κάνει και εθνική προβολή με τις δραστηριότητες που έχει εκτός Ελλάδος.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

«Θα έλεγα ότι αξίζει τον κόπο να στηριχθεί ο συγκεκριμένος σύλλογος και να δοθούν όσο γίνεται περισσότερα κίνητρα για να διευρύνει το ρόλο του» δήλωσε για να τονίσει «Στις μέρες μας, με τις γνωστές οικονομικές δεσμεύσεις, η λειτουργία ενός συλλόγου δεν είναι εύκολη. Διαπιστώνω ότι οι «Ακρίτες» της Αμβροσίας καίτοι ζουν τις ίδιες οικονομικές δυσκολίες μπορούν κι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Συλλόγου και διαιωνίζουν την παράδοση μας και τον πολιτισμό μας με τις διεθνείς δραστηριότητες τους μεταφέρουν και προβάλλουν αυτό το πνεύμα στο εξωτερικό.»

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Δ. Πολιτειάδης.

Παρόντες ήταν ακόμη οι: Χρήστος Μέτιος,περιφερειάρχης Αν.Μ.Θράκης,  Δημήτρης (Τάκης) Χαρίτου, μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Πέτροβιτς, αντιπεριφερειάρχης Έβρου, η γιατρός- πολιτευτής της ΝΔ κα Βούλα Ελευθεριάδου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ιάσμου Κυριάκος Αμούτζας και Οντέρ Μουμίν, οι αντιδήμαρχοι Κομοτηνής κ.κ. Δ. Πολιτειάδης , Ν. Σωτηρακόπουλος και η Κ. Ιωαννίδου κ.α.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την κάλυψη φιλανθρωπικών σκοπών.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την ετήσια εκδήλωση των «Ακριτών» ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: