Στις ελλείψεις προσωπικού που σημειώνονται σε όλους τους δήμους της Ροδόπης με τρανταχτό παράδειγμα  τον δήμο Κομοτηνής  αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων της Ροδόπης , η κα Φωτεινή Αντωνιάδου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων της Ροδόπης , η κα Φωτεινή Αντωνιάδου

«Αυτή τη στιγμή ο δήμος Κομοτηνής υπολειτουργεί .» δήλωσε σημειώνοντας  ότι το οργανόγραμμα του δήμου προβλέπει 570 θέσεις περίπου και αυτή τη στιγμή οι 350 είναι κενές θέσεις. «Καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες, όπως θα έπρεπε» δηλώνει η κα Αντωνιάδου και σημειώνει ότι το βάρος καλούνται να το σηκώσουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί με μεγαλύτερες ευθύνες και περισσότερα καθήκοντα. «Η ανταπόκριση απέναντι στους πολίτες είναι πιο δύσκολη κι αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα ως προς την εξυπηρέτηση τους κ.α. Ανάλογα με την υπηρεσία και ο βαθμός ταλαιπωρίας ή αναμονής για την εξυπηρέτησή τους.» δηλώνει η κα Αντωνιάδου. Παράλληλα, αναφέρει ως παράδειγμα την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής από όπου απουσιάζουν συνεργεία. «Το οργανόγραμμα της υπηρεσίας προβλέπει 109 άτομα και οι κενές θέσεις είναι 101! Με οκτώ μηχανικούς υπεύθυνους για τις μελέτες και τα έργα, τι μπορεί να γίνει;» αναρωτιέται μην κρύβοντας τον προβληματισμό της.

Σύμφωνα με την κα Αντωνιάδου πρέπει ο δήμος Κομοτηνής, ένας Μητροπολιτικός δήμος, που αυτή την στιγμή εξυπηρετεί και τους περιφερειακούς δήμους να πιέσει την Κυβέρνηση, ώστε να γίνουν προσλήψεις, να εξαιρεθεί ο δήμος Κομοτηνής από τον ισχύοντα περιορισμό για τις προσλήψεις, όπως έχουν εξαιρεθεί δήμοι ορεινοί και νησιωτικοί κι έγιναν προσλήψεις για την ενίσχυσή τους. Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος ηλικίας των υπαλλήλων του δήμου Κομοτηνής είναι 50-55 ετών, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησης κάποιων, θα μειωθεί κι άλλο ο αριθμός του προσωπικού. «Με την κινητικότητα που ξεκίνησε δεν νομίζουμε ότι θα βοηθηθεί ο δήμος εντυπωσιακά» σημειώνει στέλνοντας μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις.
Φώτο: Φωτεινή Αντωνιάδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: