Στα τυχερά παιχνίδια φαίνεται πως είχαν  για τα καλά στραφεί οι Έλληνες στα χρόνια της κρίσης. Τα τυχερά παιχνίδια τράβηξαν κοντά τους  παίκτες ηλικίας από 18 ετών έως 85 ετών. «Κυνηγούσαν και κυνηγάνε  όλοι την τύχη τους στην προσπάθεια τους να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα » δηλώνει ο κος Νίκος Φλωρακάκης. Τον συναντήσαμε στο χώρο της εργασίας του με τους «κυνηγούς» της τύχης να του ζητούν άλλοτε πληροφορίες για δελτία που έχουν παίξει κι άλλοτε για νέα συστήματα που μια φωνή μέσα τους, τους λέει ότι θα είναι και τυχερά.

Ο κος Νίκος Φλωρακάκης

«Τα χρόνια της κρίσης ήταν πολλοί εκείνοι που στράφηκαν στα τυχερά παιχνίδια. Ήταν γι αυτούς η τελευταία ελπίδα ιδιαίτερα για τα πρώτα εκείνα χρόνια των Μνημονίων που όλοι έβλεπαν μισθούς και συντάξεις να μειώνονται » τονίζει μιλώντας για κατακόρυφη άνοδο της ενασχόλησης με το χώρο «Παντού γίνεται το ίδιο, όχι μόνο στην πόλη μας. Όλοι παίζουν από το υστέρημα τους κυνηγώντας κάτι καλύτερο. Προσδοκούν να γίνουν εκατομμυριούχοι, αστειεύονται όταν το λένε, αλλά την ελπίδα την έχουν.»

«Έτυχε να χάσουν περιουσίες με την συνήθειά τους αυτή;» τον ρωτάμε για να μας πει πως αυτή την απάντηση, ακόμη και ο ίδιος που βλέπει τους φανατικούς παίκτες σχεδόν καθημερινά δεν μπορεί να την δώσει με βεβαιότητα. «Παίξε- παίξε, καθημερινά, όταν δεν κερδίζουν σίγουρα κάτι αφήνουν από αυτά που έχουν.» δηλώνει και δεν έχει άδικο…

Σύμφωνα με τον κο Φλωρακάκη, όσο διατηρείται για κάποιους η οικονομική στενότητα, τόσο, όλο και πιο συχνά,  θα κυνηγούν την τύχη τους, αναζητώντας εκεί ελπίδες και λύσεις που δεν τις βρίσκουν αλλού. «Το σημαντικότερο που θα πρέπει να κοιτούν είναι να μην χάσουν τα λεφτά τους. Ωραίος ο τζόγος, ωραίο το παιχνίδι, ακόμη ωραιότερες και οι ελπίδες, ωστόσο, το σημαντικότερο είναι αυτό, να μην χάσουν τα λεφτά τους.»

Από τους 18ρηδες έως τους 85χρονους η απόσταση είναι ένα δελτίο δρόμος. Το συμπληρώνουν, κάνουν προβλέψεις ή δίνουν αριθμούς τυχερούς κι ελπίζουν αυτή τη φορά να τους χαμογελάσει η τύχη…
Φώτο: Νίκος Φλωρακάκης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: