Στήνουν κάλπες οι Ανατολικορωμυλιώτες του τόπου μας, παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα, αλλά και τον νέο προγραμματισμό των δράσεων τους. Οι εκλογές θα γίνουν στις 3 Μαρτίου στο χώρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής. Εκείνη την ημέρα και η εκλογόαπολογιστική τους συνέλευση.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον» δηλώνει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, η κα Μαριάννα Κηπουρού και με το γνωστό, χαμογελαστό, φιλόξενο λόγο της σημειώνει « κάθε χρόνο και οι χορευτές και τα μέλη μας αυξάνονται κι έρχεται κοντά μας νέος κόσμος.» 120 χορευτές και 100 εγγεγραμμένα μέλη αποτελούν μια μεγάλη δημιουργική, γεμάτη κέφι παρέα. « Έρχονται κοντά μας και μας δίνουν δύναμη και για τις νέες μας δράσεις» σημειώνει με ικανοποίηση.

Η κα Μαριάννα Κηπουρού

Σύμφωνα με την κα Κηπουρού αυτό που ενδιαφέρει τον Σύλλογο είναι να αναδείξει την πολιτιστική ανατολικο-ρωμυλιώτικη κληρονομιά. «Την πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση όλης της Θράκης, αλλά εστιάζουμε κυρίως στην Ανατολική Ρωμυλία» δηλώνει κι αναφέρει ως παράδειγμα την αναβίωση εθίμων, τα οποία δεν είχαν παρουσιαστεί, όπως: «Τα εννιά φαγιά», «το έθιμο της καμήλας», «η γιορτή του τρύγου». « Ο κόσμος αγκάλιασε τις δράσεις, το γλέντι, το κρασί γι αυτό και ήδη σχεδιάζουμε τη δεύτερη γιορτή τρύγου, η οποία θα είναι και πιο εμπλουτισμένη.» σημειώνει.

Όσον αφορά στις συμμετοχές και στις εμφανίσεις του Συλλόγου εντός κι εκτός Ροδόπης; Και εκεί ο δραστήριος Σύλλογος δεν υστερεί. Ήδη προγραμματίζεται εμφάνιση στα «Ελευθέρια» της Κομοτηνής, αλλά και συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων περιοχών, όπως στον Νεροφράκτη Δράμας, σε συνάντηση συλλόγων στην Θεσσαλονίκη με θέμα την παράδοση και τον πολιτισμό, αλλά και στο Αντάμωμα των Ανατολικορωμυλιωτών πάλι στη Θεσσαλονίκη.

«Η παράδοση είναι κάτι που πρέπει όλους να μας συγκινεί. Πρέπει όλοι να ξέρουμε για τις ρίζες μας. Οι ρίζες είναι και το μέλλον μας. Πέρα από την ευχαρίστηση που σου προσφέρει ένας Σύλλογος, το χορό, την ψυχολογική ανάταση,την παρέα, τους νέους φίλους, είναι σημαντικό ότι μαθαίνεις καινούργια πράγματα, έθιμα και παραδόσεις» σημειώνει υποσχόμενη η προσπάθεια του  Συλλόγου να συνεχιστεί.
Φώτο: Η κα Μαριάννα Κηπουρού ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: