Ζουν κι εργάζονται πολλές ώρες την ημέρα στον ίδιο πεζόδρομο, στην Ερμού Κομοτηνής. Κάποιοι από αυτούς έβλεπαν τους γονείς τους , όταν ήταν παιδιά, να εργάζονται στον ίδιο χώρο και τώρα συνεχίζουν οι ίδιοι με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη και κάποιοι άλλοι ήρθαν μετά κι αγάπησαν την περιοχή από την πρώτη στιγμή αποτελώντας δικό της «κομμάτι». Τώρα, όλοι μαζί ανήκουν στην ίδια ομάδα.

Η Ερμού της Κομοτηνής

Ο λόγος για τον Πεζόδρομο της Ερμού και την ομάδα «Ερμού Street», μια ομάδα, που αποτελείται από 40 επιχειρήσεις. Στόχος τους η από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων. Η αρχή έγινε τα Χριστούγεννα, ακολούθησε η κοπή βασιλόπιτας με τη συμμετοχή όλων, ιδιοκτήτες κι υπάλληλοι. «Είμαστε όλοι ενωμένοι, είμαστε όλοι μαζί, έχουμε πάρει την κατάσταση στα χέρια μας και νοιαζόμαστε για το πώς θα «βγούμε» προς τα έξω» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Γιώργος Κασάπης, ιδιοκτήτης καταστήματος ένδυσης στην Ερμού υποσχόμενος κι άλλου είδους εκδηλώσεις «Θα δούμε και για άλλες εκδηλώσεις στο μέλλον, θα κάνουμε κι άλλες δράσεις.»

Ο κος Γιώργος Κασάπης στην Ερμού

Παιδιά έβλεπαν τους γονείς τους, τώρα ανέλαβαν οι ίδιοι. Ο κος Σγουρίδης, είναι στην αγορά περισσότερα από 50 χρόνια. «Καθημερινά βλεπόμαστε , καθημερινά λέμε την καλημέρα μας. Έχουμε ενωθεί κι αυτό είναι κάτι ωραίο. Έχει ανταπόκριση από τον κόσμο, από τους καταναλωτές μας. Περίμενα ότι θα επιτευχθεί πιο δύσκολα αυτή η συνεργασία, αλλά τελικά ήρθε πιο εύκολα, κάτι που δείχνει πως το θέλει ο κόσμος. Όλοι το δέχτηκαν με χαρά και όλα πάνε κατ΄ ευχή» υποστήριξε ο κος Κασάπης.

Η ομάδα της «Ερμού street» ήρθε για να μείνει. « Είμαστε αρκετοί, αρκετές και οι προτάσεις, βλέπουμε ποιες είναι υλοποιήσιμες. Είμαστε μια ομάδα κι αποφασίζουμε όλοι μαζί, ψάχνοντας ποιο είναι καλό για το δρόμο μας, για την Ερμού.» σημειώνει ο Κομοτηναίος επαγγελματίας και μιλά με ενθουσιασμό για το Πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου». «Σίγουρα θα αλλάξει την όψη της Ερμού. Μακάρι να γίνει. Μακάρι να είμαστε εμείς η πόλη που θα πάρει αυτό το Πρόγραμμα.» δηλώνει ανυπομονώντας και ο ίδιος για την επόμενη μέρα της Ερμού που θα βρει σίγουρα τους καταστηματάρχες ενωμένους.
Φώτο:Ο κος Γιώργος Κασάπης στην Ερμού ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: