Πήρε το «πράσινο φως» από την Εκτελεστική Επιτροπή, από την Οικονομική Επιτροπή, από το Υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς καμία παρατήρηση, και πριν δύο εικοσιτετράωρα και από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τότε ήταν που ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Τρύφων Εξάρχου αναστέναξε με ανακούφιση. Η προσπάθεια εκπόνησης είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία και τη νέα χρονιά ακολουθεί το στάδιο της υλοποίησης ενός ακόμη προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αν.Μ.Θ..

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Τρύφων Εξάρχου.

«Ο προϋπολογισμός βασίζεται πάνω στην Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία παρέκκλιση πέραν της Εγκυκλίου» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Εξάρχου, ο άνθρωπος που τα τελευταία επτά χρόνια είναι ο υπεύθυνος της διαδικασίας. Στην προσπάθεια, όπως εξήγησε, συμμετέχουν η Διεύθυνση Οικονομικού της Περιφέρειας και οι Διευθύνσεις Οικονομικού- Διοικητικού με υπεύθυνη κατάρτισης, την κα Νικολαϊδου.

«Κοιτάμε πάντα τις δαπάνες και τα έσοδα. Όσα έσοδα, τόσες και οι δαπάνες. Απαιτείται σωστή διαχείριση, για να περισσεύει κι ένα ταμειακό υπόλοιπο το οποίο θα το έχουμε ως «μαξιλάρι» ασφαλείας» δηλώνει ο κος Εξάρχου. Από τον προϋπολογισμό, όπως εξηγεί, πληρώνεται η μισθοδοσία υπαλλήλων, η μεταφορά μαθητών, τα λειτουργικά έξοδα και όλες οι δαπάνες της Περιφέρειας. «Η μεταφορά μαθητών έχει μεγάλο κόστος. Η επιχορήγηση έρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά αναγκαζόμαστε και βάζουμε και ίδια έσοδα γιατί τα χρήματα δεν φτάνουν» δηλώνει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού και αποκαλύπτει πως «νιώθω ανακουφισμένος, όταν παίρνει το «πράσινο φως» από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης όταν το Παρατηρητήριο της Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ δίνει την έγκριση του.» «Πέφτει μέσα;» ρωτάμε τον κ. Εξάρχου «Ναι, χωρίς καμία παρατήρηση» απαντά και προσθέτει πως «Κάθε χρόνο γίνονται ελάχιστες τροποποιήσεις, ενώ τα προηγούμενα χρόνια γινόντουσαν ακόμη και 15 τροποποιήσεις, άρα κάνουμε ένα σωστό προϋπολογισμό.»

Όσον αφορά στο «μάθημα» που έχει ο ίδιος πάρει από αυτή τη διαδικασία; «Πρέπει να είσαι ρεαλιστής» λέει και προσθέτει «Σφιχτός στις αναλήψεις, νόμιμος και να μην παρεκκλίνεις . Τα έσοδα, ίδια με τα έξοδα και πάντα να περισσεύει κάτι. Μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα να απλώνεις τα πόδια σου. Είναι θέματα οικονομίας και δεν χρειάζεται να παίζεις μ΄αυτά.»
Φώτο:Τρύφων Εξάρχου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: