Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει το δικό του συνοικιακό παντοπωλείο. Ηλεκτρολόγος στις οικοδομές ο κ. Σουκρή Ριτβάν αναγκάστηκε να κάνει μια νέα αρχή, καθώς η κάθετη πτώση στην ανέγερση οικοδομών έπληξε πολλούς επαγγελματίες κι εργαζόμενους στο χώρο.

«Ή θα έπρεπε να φύγω στο εξωτερικό ή να βρω κάτι άλλο να κάνω» δηλώνει σήμερα και νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του να μείνει στην Ελλάδα. «Ήθελα να μείνω στην πατρίδα μου, να προσπαθήσω εδώ. Η γειτονιά μας στηρίζει και εμείς προσπαθούμε.»

Πρόσεξε πως από την γειτονιά του απουσιάζει ένα μικρό παντοπωλείο που θα παρέμενε ανοικτό πολλές ώρες, έτοιμο να εξυπηρετήσει τους πελάτες. «Είμαστε εδώ από τις επτά το πρωί μέχρι τις δέκα το βράδυ. Το κρατάμε ανοικτό εγώ και η γυναίκα μου, υπαλλήλους δεν έχουμε και Δόξα το Θεό τα καταφέρνουμε.» δηλώνει ο νεαρός παντοπώλης ικανοποιημένος από την ανταπόκριση και την στήριξη του κόσμου.

Παρά το γεγονός ότι έχει λίγο καιρό σ’ αυτό το χώρο κατάλαβε πως θα πρέπει να είναι κανείς ευγενικός, εξυπηρετικός, με υπομονή και διάθεση να βρει και να προσφέρει αυτό που ζητούν οι πελάτες. «Πρέπει βέβαια να έχεις καλές τιμές και να εργάζεσαι πολλές ώρες.» δηλώνει και σημειώνει πως βλέποντας τον τζίρο του να αυξάνεται δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος. «Το μέλλον θα δείξει αν κάναμε σωστή επιλογή.» δηλώνει και σπεύδει να εξυπηρετήσει την πελάτισσα που μόλις μπήκε. Κάθε αρχή και δύσκολη και ο κύριος Σουκρή έμεινε στην Ελλάδα που αγαπά αγωνιζόμενος για καλύτερες μέρες.
Φώτο:Ο κύριος Σουκρή Ριτβάν με την οικογένειά του στο παντοπωλείο του Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: