«Οι συνταξιούχοι δώσαμε πολλούς αγώνες μέχρι τώρα για να κερδίσουμε κάποια δικαιώματα μας» δηλώνει ο κος Γιώργος Κεραμιτσής, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Κομοτηνής και σημειώνει πως «Κάποια τα κερδίσαμε όντως.» Με διάθεση να εξακολουθήσει να είναι μάχιμος και την νέα χρονιά αγωνίζεται στο πλευρό των συνομήλικων του για το καλύτερο, όπως λέει, στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Ο κος Γιώργος Κεραμιτσής, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Κομοτηνής

«Αυτή την περικοπή που ήταν να μας κάνουν, την προσωπική διαφορά που λέγανε, την κερδίσαμε με τους αγώνες» δηλώνει με καμάρι και σημειώνει «Κάναμε 145 συγκεντρώσεις όλα τα Σωματεία Συνταξιούχων της χώρας το 2018». Διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις σχεδόν σε κάθε πόλη. Ανά δύο μέρες και μια διαμαρτυρία από τα «περήφανα γηρατειά» που δεν το βάζουν κάτω. Αποτέλεσμα; «Aπό 180 έως 220 ευρώ παραπάνω(προσωπική διαφορά). Είναι καλά. Δεν είναι λίγα λεφτά για τα δεδομένα των συνταξιούχων» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον δραστήριο πρόεδρο και τη νέα χρονιά θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την διεκδίκηση, όπως εξηγεί, της επιστροφής των περικοπών και των δώρων. «Κάναμε τις προσφυγές μας, τώρα περιμένουμε τη δικαίωσή μας» δηλώνει ο άνθρωπος που εκπροσωπεί 2.500 συνταξιούχους ΤΕΒΕ και ΤΣΑ. «Δυστυχώς χάσαμε το πολυτιμότερο αγαθό, την αξιοπρέπεια μας. «Τα περήφανα γηρατειά» χάνουν και την αξιοπρέπεια τους» δηλώνει ξανά ο αγωνιστής πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον κ. Κεραμιτσή οι συντάξεις δεν επαρκούν πια για την κάλυψη των εξόδων. Ιδιαίτερα οι συντάξεις χηρείας. «Δίνουν σύνταξη χηρείας 300 με 320 ευρώ, δεν μπορούν να ζήσουν.Έκοψαν το 50%. Έχασαν τον άνθρωπο τους, αλλά τα έξοδα εξακολουθούν να υφίστανται. Τι χάθηκε σ΄ αυτό το νοικοκυριό και κόβεις τα μισά; Τι μειώθηκε; Ένας άνθρωπος κι ένα πιάτο φαγητό. Μήπως μειώθηκαν οι λογαριασμοί; Παίρνει φθηνότερο ρεύμα και φθηνότερο πετρέλαιο επειδή έχασε τον άνθρωπό της; Όχι, τότε γιατί αυτές οι μειώσεις;» αναρωτιέται και στέλνει το δικό του μήνυμα στους νέους συναδέλφους του «Μόνο υπομονή και τίποτα άλλο. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι χωρίς υπομονή κι αγώνα.»
Φώτο: Γιώργος Κεραμιτσής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: