-Παραμύθι με κάλαντα;
– Ή μήπως κάλαντα με παραμύθι;
«Σε όλους σας ευχόμαστε αγάπη, ειρήνη ,υγεία. καλή καρδιά, χαμόγελο και ειρήνη που φέρνει υγεία. Ειρήνη που φέρνει χαρά κι αγάπη».
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χειροτεχνών και Οικοτεχνών Θράκης «Θρακών Τέχνες» στέλνει το δικό του  μήνυμα και απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε μια πολύ ωραία εκδήλωση, την πρώτη στην Κομοτηνής, που διοργανώνουν σήμερα.

Μέλος της ομάδας του Συλλόγου «Θρακών Τέχνες» και η κυρία Στέλλα Ζελεσκάκη μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την αποψινή συνάντηση, σήμερα στις έξι το απόγευμα, στο καφέ μπαρ «Οκτώ», όπου έντεκα μέλη του Συλλόγου θα παρουσιάσουν στο κοινό της Κομοτηνής για πρώτη φορά τα έργα τους. «Είναι η πρώτη έκθεση των έργων των μελών μας και ταυτόχρονα και η πρώτη μας εκδήλωση με μια θεατρική παράσταση, ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.» δηλώνει η κα Ζελεσκάκη.

Βιτρό, κεραμικά, ξυλοκατασκευές, κοσμήματα και δεκάδες άλλες δημιουργίες των έντεκα μελών περιμένουν να εντυπωσιάσουν και ταυτόχρονα να αποτελέσουν αφορμή για να περάσουν ωραία, όπως η Στέλλα Ζελεσκάκη δηλώνει, «και να μιλήσουν στον κόσμο για τη δημιουργία.»

Όσον αφορά στις ευχές τους για τη νέα χρονιά; Ειρήνη μέσα κι έξω γιατί αυτή φέρνει όλα τα υπόλοιπα» δηλώνει η κα Ζελεσκάκη  προσθέτοντας αγάπη και  δύναμη.  «Δημιουργίες, πράξεις, έργα» επισημαίνει ο Γιώργος, μέλος του Συλλόγου επίσης, που σήμερα εκθέτει τα δικά του έργα, ξύλα κοπής, πυρογραφίες, διακοσμητικά στο σαλόνι, στην κουζίνα, όλα για καθημερινή χρήση. «Ελπίζω να τα εκτιμήσει ο κόσμος κι ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του, να τα δει, να τα πιάσει, να καταλάβει, να νιώσει την προσπάθεια.» εύχεται καλώντας όλους σε ένα ζεστό, δημιουργικό απόγευμα.
Φώτο: Η Στέλλα με μέλη του Συλλόγου Θρακών Τέχνες Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: