142 χιλιοστά βροχής μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν στην Κομοτηνή το διάστημα από τις εννέα χθες το βράδυ μέχρι τις δύο και μισή τα ξημερώματα. Συνολικά 142 τόνοι το στρέμμα, ποσότητα που κανονικά θα έπεφτε σε διάστημα 45 ημερών έπεσε σε 5,5 ώρες. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, τον κ. Κώστα Χουβαρδά η χθεσινή ποσότητα είναι ίση περίπου με 142 τόνους νερού το στρέμμα.

Αποτέλεσμα αυτής της τεράστιας ποσότητας νερού ήταν να υπερχειλίσει το φράγμα της Γρατινής κατά 75 εκατοστά. Οι μεγάλοι όγκοι νερού που έπεσαν σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα προκάλεσαν προβλήματα στον Ίσαλο, στο Λαμπρό, στα Αμάραντα με τα νερά να απειλούν ακόμη και τα αναχώματα.Δεν έλειψαν οι αντλήσεις υδάτων και μέσα στην πόλη από σπίτια, επιχειρήσεις, καταστήματα, ακόμη και δημόσια κτίρια. Στον Ίσαλο πλημμύρισαν αυλές σπιτιών και καταστημάτων. Αλλά και στο οδικό δίκτυο μεταξύ Καλλιθέας και Ισάλου προκλήθηκαν καταστροφές στο οδικό δίκτυο, το οποίο για ώρες τέθηκε εκτός κυκλοφορίας.

Σήμερα αυτοψία στις πληγείσες περιοχές πραγματοποίησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ο κος Νίκος Τσαλικίδης με τον αναπληρωτή υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Παπαλεξιού. Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, ωστόσο, η βροχή συνεχίζεται. Ιδιαιτέρως προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί. Είναι σημαντικό να αποφεύγουν την διέλευση τους από τις Ιρλανδικές Διαβάσεις, άλλωστε είναι καλυμμένες με ορμητικούς χειμάρρους. Όσον αφορά στα χωράφια της περιοχής; Αυτά θυμίζουν λίμνες, καθώς τεράστιες εκτάσεις είναι καλυμμένες με νερό με τα μεγαλύτερα προβλήματα να έχουν σημειωθεί στην περιοχή των Αμαράντων.

Μοιράσου το άρθρο: